#HappyLunchtime! Nr 2, DEF!

Hier is hij dan eindelijk:

Hèt broodje DEF!

Je hebt er even op moeten wachten, meer dan drie maanden om precies te zijn, maar hier is hij!

De ingrediënten die ik heb gekozen:

Donut, ei en fricandeau!

Misschien had je zelf ingrediënten bedacht bij deze letters.
Zijn dit de ingrediënten die je had verwacht?

Het is een soort “Vitello Tonato” geworden.
Maar dan op een broodje en zonder tonijn.
En met heel veel andere dingen erbij.
Zoals ei van de letter E.

Stiekem heb ik bij dit broodje een beetje gesmokkeld. Deze donut is namelijk een bagel! Maar het ziet er uit als een donut, dus daarom vond ik het kunnen.

De zoektocht naar donuts (lees bagels) was nog een flinke. Uiteindelijk heb ik ze bij Bagels & Beans kunnen kopen.
Hier kun je naast belegde bagels dus ook bagels voor thuis, in je eigen vriezer, kopen! Ik kon kiezen tussen witte, bruine en bagels met ‘pitjes’. Ik nam van alle soorten 2 bagels mee.

Ik ben blij verrast door de “tonato-saus” die ik heb gemaakt. Dit geeft een extra dimensie aan het broodje. Hierdoor smaakt de fricandeau nog lekkerder.

Ik vind dit ‘broodje’ een leuke verrassing. Het is weer eens iets anders.
Geen combinatie die ik vaak gegeten heb. Tot nu toe nog nooit zelfs.
Hij is heerlijk, zeker voor herhaling vatbaar!

Ga je hem ook een keer eten?

Ik zeg DOEN!
Is weer eens iets anders dan een broodje ham of pindakaas.

Volgende keer gaan we voor het broodje GHI. Als je me inmiddels een beetje kent kun je misschien al raden welke ingrediënten ik voor dit broodje zal gebruiken ;-)

Bij het “broodje (of de lunch)  JKL” ben ik er nog niet uit welke ingrediënten ik ga gebruiken. Tips zijn welkom! ;-)

Donut (bagel) met ei en fricandeau

Ingrediënten (voor 1 broodje)

  • bagel
  • paar plakken fricandeau
  • ei
  • handje Cherry tomaatjes
  • kappertjes
  • Parmezaanse kaas
  • rucola

Voor de saus:

  • 2 eetlepels mayonaise
  • scheutje ketchup
  • paar zongedroogde tomaatjes
  • peterselie
  • half sjalotje
  • peper en zout

Bereiding

Kook het ei (hard). Snijd de Cherry tomaatjes in kwarten en rasp de Parmezaanse kaas.
Bak de bagel af in de oven.

Bereid de saus door de mayonaise, ketchup, zongedroogde tomaatjes, peterselie, sjalot, peper en zout met een staafmixer (of blender) te pureren.
Zorg ervoor dat het goed gemengd is en de tomaatjes en de sjalot fijngemalen zijn.

Snijd de bagel door. Smeer op de onderste helft van de bagel een beetje saus. Verdeel hierover een laagje rucola.
Beleg de rucola met een paar plakken fricandeau. Verdeel hierover weer een beetje saus. Beleg de bagel vervolgens met plakjes gekookt ei, Cherry tomaatjes, kappertjes en overgebleven zongedroogde tomaatjes.
Tot slot gaat de Parmezaanse kaas erover met daarop de bovenste helft van de bagel.

Ga er lekker voor zitten… en geniet van deze overheerlijke lunch!!

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
5 comments
    1. Als je zelf bagels wilt maken, kan je hier (http://www.youtube.com/watch?v=BdvQ3FgbWMU) een filmpje vinden van hoe bagels worden gemaakt. Bij deze bagelbakkerij worden bagels volgens het traditionele NY-style gebakken. Houdt er rekening mee dat volgens dit proces bagels voordat ze worden gekookt minimaal 12 uur worden gekoeld om het deeg langzaam op smaak te laten komen.

      1. Wie weet maak ik ze de volgende keer zelf ;-)
        (Heb nog nooit een brood gemaakt, dus eens moet de eerste keer zijn)

        @Frank bedankt voor de tip! Leuk filmpje! Had verwacht dat ik een donut-voorm nodig zou hebben, maar ik zie dat de bakker die ook niet gebruikt ;-)

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk