Ga naar de inhoud

#HappyLunchtime! Nr 3. GHI!

Hierbij een vervolg op de Alfabet-challenge, namelijk de letters GHI: Het wordt een Italiaanse bol met geitenkaas en honing. Plus nog meer lekkers!

10 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

#HappyLunchtime! Nr 3. GHI!

Tijd voor de 3e editie van de #HappyLunchtime reeks volgens het alfabet!

De letters GHI zijn aan de beurt!

Het was een  makkelijke opgave met deze letters een broodje/lunch te bedenken.

Het zijn namelijk geworden:

Geitenkaas, Honing en Italiaanse bol!!!

Oftewel: Een Italiaanse bol met geitenkaas en honing. Plus nog meer..

Dit broodje is extra fris door de combinatie met ijsbergsla, komkommer en zongedroogde tomaatjes. Het verrassings-ingrediënt, de SERRANOHAM, pas hier ontzettend goed bij.

Als je me inmiddels een beetje kent had je deze combinatie waarschijnlijk verwacht. Ik ben gek op geitenkaas en honing. Dit broodje was dus geen combinatie die ik niet eerder had gegeten. Maar wel een hele lekkere combinatie!

Een traktatie voor jezelf in het weekend, of een andere dag als je tijd hebt om uitgebreid te lunchen.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

Italiaanse bol
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze #happylunchtime! nr 3. ghi!

Voorbereiding: 10 minuten
Stap 1
Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan.
2
Stap 2

Snijd de Italiaanse bol open. Verdeel ijsbergsla op de onderkant van de bol. Beleg dit met schijfjes komkommer en verdeel de serranoham erover.

3
Stap 3

Verkruimel de geitenkaas er overheen. Verdeel de pijnboompitjes en zongedroogde tomaat over je broodje.

4
Stap 4

Giet tot slot een beetje honing over het belegde broodje.

5
Stap 5
Enjoy!!!

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Sinterklaas loempia's
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Hachee schotel met gegratineerd stokbrood

11 reacties

A. Schotte

Wat een heerlijke recepten !!!!! Gebruik ik lekker voor de kersttafel. Maar ook gewoon omdat het altijd een feestje is.

Laat een bericht achter

simone

Heerlijk, geitenkaas en honing!

Laat een bericht achter

Es

Wat leuk! Ik heb het niet helemaal meegekregen van je happy lunchtime! Wat een leuke uitdaging! Ik ben dol op geitenkaas. De rest niet dus heb ik het allemaal voor mezelf.

Laat een bericht achter

Brenda

Ik heb de geitenkaas ook altijd helemaal voor mezelf, vind ik niet erg ;-)

jorien

Ik weet nu al dat dit mijn lievelings broodje wordt! maar ben erg benieuwd naar het broodje JKL Liefs Jo

Laat een bericht achter

Anneke

Hee brenda, je broodje ziet er heerlijk uit, maar ik ben zo benieuwd.... hoe is je dam tot dam loop gegaan?? Liefs!

Laat een bericht achter

Brenda

Hi Anneke, de loop ging goed! Het is een beetje aan mijn blog voorbij gegaan. Het ging veel beter dan vorig jaar. Toen moest ik echt mijn best doen om het uit te lopen. Nu hield ik het goed vol, en heb ik in een lekker (eigen) tempo gelopen. Ik was 11 min sneller dan vorig jaar! Heb er 1 uur 35 over gedaan. Erg tevreden! Groetjes Brenda

Vera

MMMmmmmm !!!

Laat een bericht achter

Simone

O lekker!! ja dat is een van die klassieke combinaties die altijd lekker blijven. Geitenkaas en honing is naar mijn mening helemaal super!

Laat een bericht achter

Maaike

Yum! Ziet er weer erg lekker uit! Ben zo benieuwd naar het broodje van volgende week! :)

Laat een bericht achter

Brenda

Spannend...! Wat zal het zijn?!? Ik heb het broodje gister al gegeten, en er is nog een beetje 'spul' over. Dat ga ik nu lekker opeten :-)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op