Vis. Dit is eens iets anders met vis.
Niet veel ingrediënten, geen snijwerk.
Dus niet moeilijk, geen gedoe, ideaal na een lange werkdag.
En ontzettend lekker. Punt.
Vis, wokgroenten, krieltjes en spekjes.
Voor de smaak voeg je er kookroom, visbouillon, mosterd, peper, zout en citroensap aan toe.
Makkelijk, snel, eens iets anders met vis én lekker.
En ook wel gezond lijkt me.
Wat wil je nog meer?
Het recept? Oké, hier komt ie:
Vispotje uit de wok
Ingrediënten (3 personen)
- 400 gram vis (koolvis, tilapia, panga, kabeljauw) (ik nam tilapia)
- zak roerbakgroenten
- 450 gram voorgekookte krieltjes
- 200 ml visbouillon (van een tablet)
- 100 gram spekblokjes
- 200 ml kookroom
- 1-2 eetlepels mosterd
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels gehakte verse kruiden( peterselie, bieslook)
- zout en peper
- olijfolie
Bereiding:
Verdeel peper, zout en citroensap over de visfilets. Bak de vis 2-3 minuten in een koekenpan (of wok) met olie aan.
Schep de vis uit de pan (houdt warm door bijvoorbeeld af te dekken met aluminium folie). Bak de spekjes aan. Voeg de groenten bij de gebakken spekjes. Roerbak de groenten 5 minuten, voeg vervolgens de krieltjes hierbij. Bak dit nog ongeveer 5 minuten.
Voeg de bouillon, kookroom en mosterd toe. Verwarm dit, en leg de vis erin. Strooi de verse kruiden er over.
Eet smakelijk.
Bron: Boodschappen 8-2012