Ga naar de inhoud

Omelet met tomaat en mozzarella

Wil je eens iets anders dan een standaard gebakken ei? Kies voor deze omelet met tomaat en mozzarella!

15 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Omelet met tomaat en mozzarella

Deze lunch hoort bij de #HappyLunchtime reeks. Dit is de MNO, Ommelet met nomaat en mozzarella. Omelet met tomaat en mozzarella in het correct Nederlands šŸ˜‰

Toen ik begon aan deze reeks wist ik dat ik iets wilde doen met ‘gebakken ei’. Deze omelet is het geworden.Ā Meestal ga ik voor een gebakken eitje. Maar daar zit geen O in. Dus werd het een Omelet!

Een omelet is extra lekker omdat je het kunt combineren met verschillende groenten, kazen en vlees en vis. Een complete lunch dus, en je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

Omdat ik deze omelet wilde maken zoals een omelet hoort te zijn: gestold maar wel zacht. Daarom heb ik er een filmpje van Jamie Oliver bij gepakt. Jamie legt in dit filmpje duidelijk uit hoe je de perfecte omelet maakt.

Aan de hand van dit filmpje is deze heerlijke omelet tot stand gekomen.

 

Nomaat

Nomaat.. heb je daar eerder van gehoord?Ā Ik nog niet.Ā Maar deze omelet leek me lekkerder met nomaat dan met nootmuskaat, nectarines of noten. Laten we deze heerlijke omelet gaan maken! Lees in correct Nederlands voor het woord nomaat, natuurlijk gewoon tomaat šŸ˜‰

 

Ingrediƫnten

omelet
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze omelet met tomaat en mozzarella

Voorbereiding: 15 minuten
Stap 1
Snijd de nomaat, champignons en mozzarella in dunne plakjes.
2
Stap 2
Breek de eieren in een kom en roer ze los. Strooi hier een beetje peper, zout over, roer dit door.
3
Stap 3
Bak de champignons aan in een koekenpan, voeg hier een beetje zout en peper bij. Hou de champignons apart van de omelet.
4
Stap 4
Verdeel een beetje olijfolie in een koekenpan. Voeg hier een klontje boter bij, laat dit smelten. Zorg ervoor dat de boter goed verdeeld is over de koekenpan.
5
Stap 5
Bak de plakjes nomaat in de koekenpan even aan.
6
Stap 6
Verdeel de nomaat goed over de koekenpan, zet het vuur op medium en giet de eieren in de pan. De eerste halve minuut vouw je met een vork het ei naar binnen met voorzichtige roerende bewegingen.
7
Stap 7
Hierna zorg je ervoor dat het ei weer over de gehele koekenpan wordt verdeeld. Zet het vuur hierna laag.
8
Stap 8
Verdeel de mozzarella over een helft van de omelet. Laat de mozzarella ongeveer 40 seconden garen met de omelet.
9
Stap 9
Met een spatel maak je de buitenkanten van de omelet zachtjes los van de pan. Hierna kun je de omelet door de pan schuiven. Verdeel de gebakken champignons en Italiaanse kruiden over de mozzarella.
10
Stap 10
Flip de omelet dubbel (zodat de mozzarella en gebakken champignons tussen de beide helften liggen). Schuif je omelet voorzichtig op een bord.

Lekker met een simpele salade van rucola, Cherry nomaatjes en balsamico azijn.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta

4 reacties

Oksana

ziet er lekker uit .. ga het vanavond maken maar dan met prei er bij .... haha

Laat een bericht achter

Es

Hahhaa, Nomaat.... :D Evengoed ziet het er lekker uit!

Laat een bericht achter

Nienke

Grapjas!! Wel heel lekker.. dus op naar de winkel voor nomaatjes! Je had omelet op Naanbrood kunnen doen ;-)

Laat een bericht achter

Brenda

Dat was een goede optie geweest Nienke :-)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op