Ga naar de inhoud

Nachoschotel

Deze nachoschotel is ideaal als makkelijke maaltijd! Een simpele ovenschotel met gehakt en ook nog eens super lekker! Heerlijke comfortfood!
25 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Nachoschotel

Wij eten ‘s avonds altijd aan tafel. Maar op zondag vind ik het soms heerlijk om op de bank iets makkelijks te eten. Lekker relaxen, languit op de bank, filmpje erbij. Chillmodus aan.

Deze nachoschotel komt op de relaxte zondagmiddag vaak voorbij. Heerlijke comfortfood.
Het is makkelijk om te maken, en gewoon ontzettend lekker.

Gehakt kan niet ontbreken in mijn nachoschotel, en nacho’s natuurlijk ook niet.
Ook doe ik er altijd paprika, ui en tomaat door. En kruiden, en geraspte kaas.

Lekker om ijsbergsla bij de nachoschotel te eten. Én een sausje mag ook niet ontbreken.
Guacamole, Sweet Chilisaus of crème fraîche.

Kun je niet kiezen? Dan neem je ze toch lekker alle drie?

Ik eet dit lekker als hoofdgerecht. Ook kun je dit maken als voorgerecht, een kleinere portie zou ik dan wel aanbevelen.

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze nachoschotel

Voorbereiding: 25 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
2
Stap 2
Snijd de ui fijn en bak dit even aan in een koekenpan. Voeg de gehakt bij de ui en bak dit rul.
3
Stap 3
Snijd de paprika en tomaten in blokjes, de champignons in plakjes. Bak de groenten een paar minuutjes met het gehaktmengsel mee.
4
Stap 4
Verdeel burrito-kruiden over het gehaktmengsel. Roer goed door en bak dit ook even mee.
5
Stap 5

Verdeel het gehakt-groentemengsel in een ingevette ovenschaal. Leg hier tortilla chips bovenop en strooi daarboven de geraspte kaas. Verwarm de schotel ongeveer 20 minuten in de oven, zodat de tortilla chips warm zijn en de kaas gesmolten.

  • Serveer de nachoschotel met ijsbergsla en daarbij een lekker sausje. Bijvoorbeeld Guacamole, Sweet Chilisaus of crème fraîche. Of alledrie.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op