Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Guacamole – basisrecept

Tijd voor een lekker basisrecept, tijd voor guacamole! Een recept dat ik al heel vaak heb gemaakt, en waar ik gek op ben. Maar die nog niet op de site stond, tijd om dat te veranderen. Zodat jullie ook allemaal guacamole maken de komende dagen.

Als ik met vriendinnen ergens ga drinken snacken er we standaard nacho’s met guacamole bij. Zo lekker! En dan vooral als het zelfgemaakte guacamole is natuurlijk, de potjes guacamole die je in de supermarkt koopt zijn een stuk minder lekker.

Guacamole – basisrecept

Guacamole is een avocado dip uit Mexico. Het wordt bij veel Mexicaanse gerechten toegevoegd en daarbij is het ook heel erg lekker als borrelhapje met nacho’s.

Guacamole maken is super simpel. Hét basisingrediënt waar guacamole om draait is natuurlijk avocado. Maar tomaat, ui en peper mogen ook niet ontbreken in de Mexciaanse dip. Net als een beetje limoensap. Je kunt de avocado glad pureren met een staafmixer zoals ik hier gedaan heb, maar als je van een grovere dip houdt kun je de avocado ook fijnprakken en de overige ingrediënten fijnsnijden en erdoor roeren.

Als je de guacamole zonder room maakt, zoals ik het doe is het ook nog eens een vrij gezonde dip.

Bewaren

Als je guacamole bewaard verkleurd het vruchtvlees van de avocado erg snel, het wordt bruin in plaats van mooi groen. Voorkom verkleuring door een avocadopit in de dipsaus te leggen en de saus af te dekken met plasticfolie. Zo kun je de dip een paar uur bewaren. Al blijft verse guacamole het aller lekkerste. Eigenlijk moet je guacamole na het maken direct serveren.

Guacamole maken

Mexicaanse recepten

De avocado dip is natuurlijk niet alleen lekker bij de nacho’s. Ook bij andere Mexicaanse gerechten zoals een nachtschotel, burritobowl, wraps noem maar op! Ik geef je een paar toprecepten waar je guacamole bij kunt gebruiken:

Benodigdheden:

Guacamole - basisrecept

20 minuten
1 kom

Ingrediënten

  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 tomaat
  • 1 kleine rode ui
  • sap van een halve limoen
  • eventueel een rode peper neem peper uit de molen als je niet van pittig houdt
  • 2 tenen knoflook

Bereiding

  • Snijd de avocado’s in de lengte door. Verwijder de pit en lepel de avocados uit. Snipper de ui, en snijd de tomaat en rode peper fijn (ik heb de pitjes niet gebruikt, maar zou wel kunnen qua pittigheid). Pers de knoflook.
  • Pureer met een staafmixer of blender het vruchtvlees van de avocado, knoflook, rode peper, 2/3 van de ui en de helft van de tomaat en limoensap tot een bijna glad mengsel.
  • Voeg de rest van de ui en blokjes tomaat toe en roer dit door het mengsel.

 

Tips voor het maken van guacamole:

  • Het vruchtvlees van de avocado kan verkleuren als je het bewaard. Voorkom verkleuring door een avocadopit in de guacamole te leggen en de saus af te dekken met plasticfolie. Zo kun je de dip langer bewaren.
  • Het is niet noodzakelijk om het mengsel glad te pureren, als je van stukjes houdt kun je alles ook door elkaar prakken/roeren.
  • Voor een extra romige guacamole kun je de zure room of crème fraiche toevoegen.
  • Guacamole is niet alleen lekker bij nacho’s, serveer het ook eens bij wraps, tortilla’s, burrito’s etc.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

10 Reacties

  1. Kirsten 31 januari 2018 om 08:01

    Waar heb je de koriander gelaten??

    1. Brenda Kookt 31 januari 2018 om 09:07

      Ik houd zelf niet van koriander dus heb deze niet toegevoegd.

  2. Michel 31 januari 2018 om 11:48

    Jeeeuuuj een guacamole zonder koriander!! Dikke like :))

      1. Michel 1 februari 2018 om 08:00

        Nou weet ik meteen waarom ik jouw blog volg: er zit nooit koriander in :) Grapje hoor, natuurlijk om de geweldige recepten die je hebt!

  3. Elly 4 maart 2019 om 19:52

    Kan ik de tomaat weglaten vanwege allergie

  4. Tina 17 mei 2019 om 09:49

    Hoe lang kun je de quacamole bewaren?

  5. i.vanwissen 10 juni 2019 om 13:11

    Kan ik deze Guacamole ook invriezen?
    Hoor het graag, dank, Irene

  6. ben kleijn 30 juni 2019 om 12:14

    Waarom is het bij mijn niet groen maar geel oranjeachtig

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept