Wat eten we vanavond?

Guacamole – basisrecept

Tijd voor een lekker basisrecept, tijd voor guacamole! Een recept dat ik al heel vaak heb gemaakt, en waar ik gek op ben. Maar die nog niet op de site stond, tijd om dat te veranderen!

Als ik met vriendinnen ergens ga drinken snacken er we standaard nacho’s met guacamole bij. Zo lekker! En dan vooral als het zelfgemaakte guacamole is natuurlijk, de potjes die je in de supermarkt koopt zijn een stuk minder lekker.

Guacamole – basisrecept

Het is super simpel om guacamole te maken. Hét basisingrediënt waar het allemaal om draait is natuurlijk avocado. Maar tomaat, ui en peper mogen ook niet ontbreken. Net als een beetje limoensap. Je kunt het glad pureren met een staafmixer zoals ik hier gedaan heb, maar als je van een grovere dip houdt kun je de avocado ook fijnprakken en de overige ingrediënten fijnsnijden en erdoor roeren.

Als je de guacamole zonder room maakt, zoals ik het doe is het ook nog eens een vrij gezonde dip. En het is natuurlijk niet alleen lekker bij de nacho’s. Ook bij de nachtschotel, burritobowl, wraps noem maar op!

Benodigdheden:

Guacamole - basisrecept

20 minuten
1 kom

Ingrediënten

  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 tomaat
  • 1 kleine rode ui
  • sap van een halve limoen
  • eventueel een rode peper neem peper uit de molen als je niet van pittig houdt
  • 2 tenen knoflook

Bereiding

  • Snijd de avocado’s in de lengte door. Verwijder de pit en lepel de avocados uit. Snipper de ui, en snijd de tomaat en rode peper fijn (ik heb de pitjes niet gebruikt, maar zou wel kunnen qua pittigheid). Pers de knoflook.
  • Pureer met een staafmixer of blender het vruchtvlees van de avocado, knoflook, rode peper, 2/3 van de ui en de helft van de tomaat en limoensap tot een bijna glad mengsel.
  • Voeg de rest van de ui en blokjes tomaat toe en roer dit door het mengsel.

Tips:

  • Het vruchtvlees van de avocado kan verkleuren als je het bewaard. Voorkom verkleuring door een avocadopit in de dipsaus te leggen en de saus af te dekken met plasticfolie.
  • Het is niet noodzakelijk om het mengsel glad te pureren, als je van stukjes houdt kun je alles ook door elkaar prakken/roeren.
  • Voor een extra romige guacamole kun je de zure room of crème fraiche toevoegen.
  • Guacamole is niet alleen lekker bij nacho’s ook bij wraps, tortilla’s, burrito’s etc.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

10 Comments

  1. Kirsten 31 januari 2018 at 08:01

    Waar heb je de koriander gelaten??

    Reply
    1. Brenda Kookt 31 januari 2018 at 09:07

      Ik houd zelf niet van koriander dus heb deze niet toegevoegd.

      Reply
  2. Michel 31 januari 2018 at 11:48

    Jeeeuuuj een guacamole zonder koriander!! Dikke like :))

    Reply
      1. Michel 1 februari 2018 at 08:00

        Nou weet ik meteen waarom ik jouw blog volg: er zit nooit koriander in :) Grapje hoor, natuurlijk om de geweldige recepten die je hebt!

        Reply
  3. Elly 4 maart 2019 at 19:52

    Kan ik de tomaat weglaten vanwege allergie

    Reply
  4. Tina 17 mei 2019 at 09:49

    Hoe lang kun je de quacamole bewaren?

    Reply
  5. i.vanwissen 10 juni 2019 at 13:11

    Kan ik deze Guacamole ook invriezen?
    Hoor het graag, dank, Irene

    Reply
  6. ben kleijn 30 juni 2019 at 12:14

    Waarom is het bij mijn niet groen maar geel oranjeachtig

    Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: