Ga naar de inhoud

Pasta met Spinazie & Zalm

Op zoek naar een makkelijk recept of eet je alleen vanavond? Kies deze snelle pasta met spinazie en zalm.

15 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Pasta met Spinazie & Zalm

Pasta met spinazie en zalm Tegenwoordig probeer ik zo min mogelijk eten weg te gooien. Dit gerecht met pasta, spinazie en zalm is dan ook geboren uit het moeten opmaken van restjes. En het was een succes, dit komt zeker nog eens op tafel.
Pasta met spinazie en zalm

Restje spinazie in de vriezer, restje gerookte zalm, beetje ricotta , een citroen in de koelkast én een handje pijnboompitjes. DSC_0032

Hieruit voort kwam deze makkelijke snelle pasta.

Ideaal om je restjes op te maken. Een heerlijke maaltijd na een werkdag.
Ook erg makkelijk om dit voor 1 persoon te maken, dat deed ik namelijk ook 😉DSC_0069

Ingrediënten

persoon
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze pasta met spinazie & zalm

Voorbereiding: 15 minuten
Stap 1
Kook de pasta volgens de verpakking. Verwarm de spinazie in een pannetje.
2
Stap 2
Snijd de zalm in snippers en het sjalotje fijn.
3
Stap 3

Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan. Als de pijnboompitjes geroosterd zijn, zet je ze apart in een kommetje. In de koekenpan fruit je het sjalotje aan.

4
Stap 4

Meng het sjalotje door de spinazie. Breng de spinazie op smaak met peper, zout en knoflookpoeder.

5
Stap 5
Giet de pasta af. Meng de spinazie door de pasta.
6
Stap 6
Roer hier een scheut citroensap en een lepel ricotta door.
7
Stap 7
Verdeel tot slot de zalmsnippers en pijnboompitjes door de pasta.
8
Stap 8
Eet smakelijk!

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto met gehaktballetjes
Hartige banketletter - pizzaletter
Bloemkoolstoof met tomaat en gegrilde paprika
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache

17 reacties

Karin

Heerlijk ,favoriet bij mijn kids en heel makkelijk

Laat een bericht achter

Pauline

Dit was een lekkere pastagerecht! Ik had nog nooit ricotta gegeten. Dat is lekker zeg! Bedankt!

Laat een bericht achter

Mirjam

Vanavond gemaakt met een restje verse spinazie. Erg lekker en supermakkelijk. Zelf nog wat kappertjes erdoor gegooid en de pijnboompitjes weggelaten.

Laat een bericht achter

marga stolvoort

Was erg lekker zo eet je ook goed ook al eet je even alleen

Laat een bericht achter

Carla

Volgens mij gemakkelijk om te maken. En gauw klaar. Ga het uit proberen.

Laat een bericht achter

Esther

Hmm, heerlijk en makkelijk recept! Deze ga ik zeker vaker maken

Laat een bericht achter

Wilma

Heerlijk! Snel klaar, restjes uit de diepvries op en lekker gegeten. Wat wil je nog meer?

Laat een bericht achter

Fralali

Ik gebruik meestal Boursin Cuisine of Creme fraiche hierbij, meestal de light versie.

Laat een bericht achter

Isis

Variant hierop: Pasta, spinazie a la creme, verse zalm uit diepvries( rul gebakken) ontvelde tomaten in stukjes, lente uitjes in stukjes (lekkere bite) en boursin cuisine knoflook......ook erg lekker. In het verleden heb ik ook wel eens zalm pakketjes gemaakt in folie uit de oven. Zalm, daar legt je ontvelde schijfjes tomaat op, met de lente uitjes en een schep boursin cuisine erop, folie dichtvouwen en in de oven. Is ook erg leuk om dit pakketje opengevouwen te serveren bij de aangemaakt pasta met spinazie en rest van de boursin als saus er doorheen

Laat een bericht achter

Paula

Hoi, ik heb deze pasta vanavond gegeten, en hij was heeeerlijk! Ik heb alleen de ricotta vervangen met Philadelphia-light bieslook. Ik ga hem zeker nog een een keer maken, bedankt! Groet van Paula

Laat een bericht achter

Nathalie Eggels

Ziet er geweldig lekker uit! :D Vind het juist fijn om te zien dat jij producten gebruikt (zoals diepvriesspinazie) die half Nederland wel toevallig in hun vriezer heeft liggen. Lekker toegankelijke recepten :)

Laat een bericht achter

Brenda

Dank je Nathalie, dat is leuk om te horen :)

Lisa

Ik heb nooit ricotta in huis. Kan ik hier ook iets anders voor gebruiken? Lijkt me wel erg lekker namelijk, de pasta met zalm en spinazie.

Laat een bericht achter

Brenda

Je kunt ook crème fraîche gebruiken, in plaats van de ricotta.

astrid

Heerlijk, groetjes astrid

Laat een bericht achter

astrid

ha die Brenda, Lijkt me heerlijk, ben gek op spinazie en zalm. Ga het zeker uitproberen, maar ik denk dat ik dan voor de wilde spinazie ga. groetjes astrid

Laat een bericht achter

Brenda

Ja, dat kan natuurlijk ook. Bij mij moest de diepvries-spinazie op ;-)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op