Ongelooflijk dat ik een paar jaar geleden geen pasta ‘lustte’. Gelukkig heeft J. me inmiddels overtuigt met ‘zijn macaroni’. Nadat ik dat een paar keer gegeten had was ik om. Vandaag het recept van lasagne met spinazie, een groen dekentje.
Nu ben ik helemaal into pasta! Ik varieer met verschillende soorten pasta, sausjes en groenten.
Op mijn blog zijn al een aantal verschillende pasta gerechten voorbij gekomen.
Maar nog geen echte lasagne! Er staat wel een lekkere lasagne-salade caprese op. Maar geen warme lasagne met tomatensaus.
Tot vandaag!
We eten bijna nooit hetzelfde lasagne recept, iedere keer voegen we er iets anders bij.
Dit recept is niet van mezelf, maar van een bezoekster van mijn blog. Nienke, bedankt voor de inspiratie.
Ik heb er een beetje mijn eigen draai aan gegeven.
Het is een lekkere lasagne, zonder pakjes of zakjes, en zonder ingewikkelde dingen.
Het ‘groene dekentje’, de bechamelsaus met spinazie, geeft de lasagne iets extra’s.
Lasagne met spinazie-bechamelsaus
Lasagne met een groen dekentje
Ingrediënten
- 300 gram gehakt
- 400 gram Italiaanse roerbak groenten
- 1 doosjes champignons 250 gram
- 400 gram gepelde tomaten
- 300 gram gezeefde tomaten
- 6 plakken belegen kaas van die voorverpakte
- Italiaanse kruiden
- verse basilicum
- tijm
- rozemarijn
- teentje knoflook
- 80 gram ongekookte lasagne vellen
- peper zout
Bechamelsaus:
- 30 gram boter
- 30 gram bloem
- 200 cc bouillon
- 100 ml melk
- 6 bolletjes diepvries spinazie
- peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C .Vet een ovenschaal in.
- Bak het gehakt rul en voeg de Italiaanse kruiden, tijm, rozemarijn, knoflook, peper en zout toe. Voeg de gesneden groente toe en laat dit even mee bakken.
- Voeg dan de tomatenblokjes en tomatensap toe, laat dit pruttelen tot er een lobbige saus ontstaat.
- Voeg als laatste de verse basilicum toe.
- Neem een ovenschaal en begin met een laagje saus, daarop een plakje kaas en een vel lasagne. Herhaal dit tot de lasagnebladen op zijn.
- Eindig met een laagje saus en zet de schaal ca. 25 minuutjes in de voorverwarmde oven op 200°C .
- Verwarm 5 minuten voor de lasagne klaar is de boter en voeg daar bloem aan toe.
- Roer dit met een garde door tot een roux ontstaat (gebonden soort ragout). Laat dit even gaar worden en voeg langzaam de bouillon met de melk toe tot er een gebonden saus ontstaat. Voeg de spinazieblokjes er bij en een beetje peper.
- Laat de spinazieblokjes smelten en roer de bechamelsaus goed door.
- Als de lasagne gaar is schenk je de bechamelsaus over de schotel. Eet smakelijk!
- (De ovenschaal met bechamelsaus gaat niet meer in de oven.)
