Friday Five – Ovenschotels!

Ik ben fan van ovenschotels!

Waarom?

Een: Je kunt er alle kanten mee op.
Twee:  Het is  goed voor te bereiden zodat je het later kunt opwarmen.
Drie: Als er over is kun je het meestal bewaren.
Vier: Ik weet niet waarom, maar de meeste ovenschotels vind ik gewoon erg LEKKER!

In deze friday five laat ik jullie mijn favoriete ovenschotels nog een keer voorbij komen.
(klik op de naam van de schotel om naar het recept te gaan)

Spitskool in bladerdeeg

Spitskool in bladerdeeg

De foto’s van deze schotel zien er niet mega lekker uit. Maar laat je niet weerhouden door deze foto!
Dit recept komt uit de begin-tijd van mijn blog. Ik had toen nog geen speigelreflex camera.
De spitskoolschotel met bladerdeeg staat bij ons regelmatig op tafel. Het is echt verrassend lekker, de combinatie van gekruid gehakt met spitskool, bladerdeeg en de frisse warme appeltjes.. heerlijk!
Heb je deze nog niet geprobeerd? Ik zeg, doen!

Hartige taart: Broccoli & Kip

Hartige taart: Broccoli & Kip!

Hartige taart blijft een van mijn favorieten, dus die kon niet ontbreken in dit lijstje.
Deze met broccoli en kip is denk ik mijn favoriet. Al kan dat volgende week weer een ander zijn ;-)

Bloemkool uit de oven

Bloemkool uit de oven

De ovenschotel met bloemkool is de populairste ovenschotel op mijn blog. En dat is niet zo vreemd.
Bloemkool is een lekker Hollandse groente. Én de meest populaire groente in Nederland.
Ik houd echt van bloemkool. Gewoon met gekookte aardappelen en een stukje vlees, of in een ovenschotel. Deze ovenschotel is super lekker!

Preischotel

Preischotel met bladerdeeg

Prei is een groente die ik meestal gebruik in combinatie met een andere groente, bijvoorbeeld in een roerbakgerecht. Maar een preiovenschotel is ook ontzettend lekker. Prei en ham vind ik een heerljike combinatie.

sperziebonenschotel

Sperziebonenschotel

De ultieme-favoriet is de sperziebonenschotel. Ontzettend simpel om te maken. Ideaal op makkelijke maandag, maar ook op duffe dinsdag of woelige woensdag. Lekker makkelijk, snel klaar en goed voor te bereiden. Ik maak deze ovenschotel vaak de dag van te voren klaar. Als we uit ons werk komen hoeven we hem alleen in de oven te schuiven.

Wat is jouw favoriete ovenschotel?
Maak je regelmatig een ovenschotel die hierbij zou moeten staan?
Laat een reactie achter, of mail je recept naar info@brendakookt.nl. Wie weet staat jouw ovenschotel de volgende keer tusen dit rijtje!


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
7 comments
 1. Oh ja, de sperziebonenschotel! Die stond nog altijd op mijn to-do-lijstje (die alsmaar groeit…)

  Maar nu het nog koud is, is die sperziebonenovenschotel uitermate geschikt. Ik beloof hem dit weekend te maken!

   1. Ik heb woord gehouden! We hebben het net gegeten. Overheerlijk zeg, deze houden we er in! Vind je het goed als ik het recept (uiteraard met bronvermelding) binnenkort op mijn site zet?
    De toevoeging van jus is geweldig trouwens. We hadden nog een beetje geraspte kaas over de ovenschotel gedaan en dat was echt heel lekker.

 2. Ik hou zelf van Aardappelanders! Eet dit bijna elke week met de kids. Alleen had ik 3 weken geleden de schotel op mijn houten keukenblad laten staan er zat er een dikke brandwond op.. Heb toen een granieten keukenblad gekocht op aanrechtblad-graniet.nl. Heb toevallig hem vorige week weer laten staan en er zat helemaal niks op! Echt ongelooflijk.

 3. Lekkere ovenschotels ik ben van plan om voor de kerst een soort stamppotten
  Buffet te doen. Ik vraag mij af , hoelang moet ik het verwarmen in de heteluchtballon
  Oven en op hoeveel graden. Ik wil alles van te voren klaar maken.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk