Hartige taart: Broccoli & Kip

Ik wilde iets maken met broccoli, en dit is het geworden. Een heerlijke hartige taart met broccoli en kip. Dat is wat dit is!

De lekkerste hartige taart die ik tot nu toe ooit gegeten heb. Het verraste me dat hij zo lekker is. Misschien had het ook te maken met de nieuwe quiche-vorm die ik hiervoor eindelijk kon gebruiken. Nieuwe (kook)spullen zijn altijd leuk. En soms smaken dingen dan even extra lekker omdat je er zo blij mee bent. (Ja, zo werkt het bij mij ;-))

Maar in een gewone taartvorm is deze ook erg lekker, dat weet ik zeker!

 Hartige taart: Broccoli en kip

Ingrediënten: (4 personen)

 • 400 gram broccoli
 • 400 gram kipfilet
 • eventueel: kipkruiden
 • 1 rode paprika
 • 3 stengels lente-ui
 • 125 gram champignons
 • 1lepel crème fraîche
 • 4 eieren
 • 3 eetlepels bloem (75 gram)
 • zout
 • peper
 • theelepel cajunkruiden
 • theelepel gedroogde tijm
 • theelepel gedroogde oregano
 • halve theelepel knoflookpoeder
 • 100 gram geraspte kaas (plus een beetje extra)
 • deeg (bijvoorbeeld 5 plakjes hartige taartdeeg of bladerdeeg van Koopmans)

Bereiding:

Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze 10 minuten voor.
Snijd de kip in blokjes, kruid eventueel met kipkruiden en bak in een koekenpan gaar.

Snijd de rode paprika in blokjes, champignons in plakjes en lente-ui in ringetjes.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Vet de taart- of quichevorm in. Bekleed de vorm met bladerdeeg.

Maak in een ruime kom een beslag van de eieren, bloem en crème fraîche. Meng de cajunkruiden, tijm, oregano, knoflookpoeder, peper en zout hierdoor. Voeg hier 100 gram geraspte kaas bij.
Meng de broccoli, kipfilet, paprika, champignons en lente ui met het beslag.

Giet het beslag in de beklede bakvorm, strooi hier een beetje geraspte kaas over en bak 45 minuten in de oven.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
49 comments
 1. Heej Brenda,

  Dit ziet er erg lekker uit. Ik ga um zeker een keertje maken!
  Ik zie nu pas je nieuwe website, wat ziet hij er mooi uit!
  Super hoor!!

  Groetjes, Leonie

  1. Hi Leonie, dank je :-) Ben er ook erg blij mee!
   Deze hartige taart is zeker een topper, wij gaan het volgende week weer eten denk ik ;-)

 2. Ik hou ontzettend van hartige taarten en deze combinatie kende ik nog niet! Dus ik ga dit recept zeker een keer uitproberen.

  1. Dat zou zeker moeten kunnen, maar ik heb het nog nooit geprobeerd.
   In dit geval krijg je een beetje het effect als de spitskoolschotel en de vis in bladerdeeg. Je moet er dan misschien wel om denken dat je broccoli-kipmengsel niet te vochtig is.

   Eet smakelijk, ik hoor graag of het gelukt is met het dakje van bladerdeeg.

 3. Ik heb m vandaag gemaakt en hij is inderdaad overheerlijk! Ik had wat deeg over voor een klein dakje aan de buitenrand maar dat was net te veel deegsmaak. Bedankt voor je lekkere recept! Groetjes uit limbabwe

 4. Beste Brenda,

  Aangezien ik eigenlijk nooit creme fraiche gebruik (alleen een eventuele keer voor een recept); kan ik de creme fraiche ook vervangen door yoghurt, of weglaten (aangezien er maar 1 eetlepel van nodig is)?
  Ik vind het zonde om eten weg te gooien en zal verder geen tijd hebben om het binnen een paar dagen op te maken.

  Mooie site heb je trouwens!

  Groetjes, Suus

 5. Hoi,
  Vandaag ook geprobeerd en hij is inderdaad gelukt. Die bloem had ik nog niet aan gedacht, dus de vorige was behoorlijk nat, maar nu dus gelukt. En lekker!! We hadden de kip vervangen door hamblokjes en da’s ook een lekkere combi.
  Bedankt voor het recept, ga deze ook eens met spinazie proberen.

 6. Hoi Brenda

  Ook leuk als voorgerechtje in de mini braadpannetjes. Ik had er een dakje opgemaakt met sterinkeping om vocht te laten ontsnappen. Goed van te voren maken. Bewaard onder alu folie Beetje met ei geel insmeren en de oven in
  Ziet er erg leuk uit en erg lekker

 7. Een paar weken geleden heb ik deze voor het eerst gemaakt en ben dol enthousiast over het resultaat. Vandaag heb ik er wat variatie in gemaakt. Ik heb de kip door gehakt (halfom) vervangen. Ik heb de cajun kruiden door provençaalse kruiden vervangen. Voor nog wat meer pit heb ik er een kleine rode peper aan toegevoegd. Bovenop de taart heb ik Belper Knolle geraspt. Een super lekkere hartige taart geworden als je van ietsje meer pit houdt.

 8. Deze taart gisteren gemaakt en het is een blijvertje! Hij is lekker en niet moeilijk, ook onze kids van 4&1 jaar zaten te smullen. De oudste hielp mee met koken en vond een taart met groenten erg grappig . Wij hadden parmezaanse kaas gebruikt dit maakt m net wat pittiger en een salade ernaast.

 9. Broccoli uit eigen tuin geoogst en opzoek naar een lekker broccolitaartje kwam ik bij jou recept. Vanavond gegeten. En voor herhaling vatbaar!

 10. Kan je deze taart ook een dag van te voren voorbereiden en de volgende dag in de oven doen? Of moet ik deze bakken en dan de volgende dag weer opwarmen?

  Alvast bedankt!!

  Rebecca

  1. Je moet de taart wel eerst afbakken. De dag er na kun je de taart in de oven weer opwarmen, houdt de tijd dan even in de gaten. Eventueel kun je dan aluminiumfolie gebruiken om ervoor te zorgen dat de taart niet te bruin kleurt.

 11. Lijkt me heerlijk, vandaar dat ik hem vandaag voor gasten ga maken. Heb hem nu al voorbereid, ongeveer 2,5 uur voor hij de oven in gaat. Wel wat extra bloem op de bodem gestrooid. Hopelijk gaat dat goed!

 12. Nou zeg….!!! Smullen!!! Zelfs de kinderen zijn er dol op! (en dat wil bij ons nogal wat zeggen…)
  Ik heb het recept in mijn kookboekje geschreven! Ga ik zeker vaker maken! Bedankt!

   1. Bedankt Brenda!! Had het er op goed geluk maar rauw ingedaan en de taart was erg lekker. Ik heb gerookte kip gebruikt en dus viel er helemaal niet te bakken, nog makkelijker/sneller!!!! Altijd fijn!

 13. Eerste keer dat ik een recept van je probeer, ( hartige taart: broccoli en kip) moet nog gaan proeven hoe het smaakt. Ziet er in ieder geval lekker uit. Maar 3 el bloem kunnen nooit 75 gram wegen als één afgestreken el bloem +/- 7 gram weegt.

   1. 2 a 3 eetlepels bloem is geen 75 gram; 1 eetlepel bloem weegt maar ca 8 gram…Dus het is of 75 gram of 3 eetlepels (24 gram). :-)
    Ik heb deze hartige taart nu 2x gemaakt, en hij is echt heel lekker! Ik heb er ca 30 gr bloem in gedaan, en dat werkte op zich prima. Ben wel benieuwd wat het nu officieel moet zijn? Ik denk 3 eetlepels?

 14. Dankjewel Brenda

  Mijn tip is de broccoli geen 10 minuten te koken. Even de roosjes blancheren (ca. 2-3 minuten) is voldoende. De roosjes garen verder tijdens het bakken en behouden zo toch een beetje hun bite. De paprikastukjes en champignons kort voorbakken vind ik juist wel weer een aanrader voordat ze in het mengel gaan.

 15. Net weer even opgezocht, is mijn favoriete hartige taart, altijd een succes. Maar ik maak hem met kippendij shoarma ipv kipfilet. Echt een aanrader.

 16. Gisteravond deze hartige taart gemaakt, we hebben er van genoten! Komt zeker vaker op tafel. Ik heb zelf ‘ nasikruiden’ toegevoegd (komijnpoeder, kurkuma, cayennepeper, gemberpoeder en knoflookpoeder) ipv oregano en tijm.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk