Op maandag willen we gezond eten, omdat we in het weekend meestal niet zo gezond eten. Maar het moet ook makkelijk zijn omdat we op maandag minder tijd hebben om te koken. In dat geval is deze sperziebonenschotel een hele goede tip.
Deze sperziebonenschotel maken we al járen (meestal op maandag), volgens mij is het oorspronkelijk een Sonja B. recept. Sommige gerechten maak je één tot drie keer, daarna vergeet je het weer. Nadat we deze eenmaal gemaakt hadden bleef hij in “ons rondje”.
Hij is lekker, snel klaar en soms maak ik hem op zondag zodat we hem op maandag alleen nog in de oven hoeven te schuiven.
Sperziebonenschotel
Ingrediënten voor 2 personen
- aardappelpuree (op makkelijke maandag uit een pakje..)
- 400 gram sperziebonen
- pakje hamblokjes
- 1 ui
- paneermeel
- vloeibare boter
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal in.
Dop de sperziebonen en halveer ze. Kook de sperziebonen ongeveer 10 minuten voor.
Snipper de ui (niet té fijn) en bak deze in een koekenpan. Voeg de hamblokjes hierbij.
Bereid de aardappelpuree (zelf met gekookte aardappelen en melk, of volgens de bereiding van het pakje).
Verdeel de aardappelpuree in de ovenschaal, hierop de sperziebonen en vervolgens het ham-uimengsel.
Druppel hier een beetje vloeibare boter over. Verdeel tot slot een beetje paneermeel over de schotel.
Bak de schotel 20 minuten in de oven.
Tip: Lekker met een beetje jus.