Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

dé Brenda Kookt met LEV Maaltijdbox!

Drie complete maaltijden voor 2 of 4 personen. 
Je plaatst een losse bestelling, dus zit nergens aan vast.

Bestellen kan tot 29 april 21.00 uur, dan heb je hem dinsdag 4 mei in huis.

Bestel nu:

dé Brenda Kookt met LEV Maaltijdbox!

Drie complete maaltijden voor 2 of 4 personen. 
Je plaatst een losse bestelling, dus zit nergens aan vast.

Bestellen kan tot 29 april 21.00 uur, dan heb je hem dinsdag 4 mei in huis.

Makkelijke maandag: Sperziebonenschotel!


Op maandag willen we gezond eten, omdat we in het weekend meestal niet zo gezond eten. Maar het moet ook makkelijk zijn omdat we op maandag minder tijd hebben om te koken. In dat geval is deze sperziebonenschotel een hele goede tip.

Deze sperziebonenschotel maken we al járen (meestal op maandag), volgens mij is het oorspronkelijk een Sonja B. recept. Sommige gerechten maak je één tot drie keer, daarna vergeet je het weer. Nadat we deze eenmaal gemaakt hadden bleef hij in “ons rondje”.

Hij is lekker, snel klaar en soms maak ik hem op zondag zodat we hem op maandag alleen nog in de oven hoeven te schuiven.

Sperziebonenschotel

Ingrediënten voor 2 personen 

  • aardappelpuree (op makkelijke maandag uit een pakje..)
  • 400 gram sperziebonen
  • pakje hamblokjes
  • 1 ui
  • paneermeel
  • vloeibare boter

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal in.

Dop de sperziebonen en halveer ze. Kook de sperziebonen ongeveer 10 minuten voor.
Snipper de ui (niet té fijn) en bak deze in een koekenpan. Voeg de hamblokjes hierbij.

Bereid de aardappelpuree (zelf met gekookte aardappelen en melk, of volgens de bereiding van het pakje).

Verdeel de aardappelpuree in de ovenschaal, hierop de sperziebonen en vervolgens het ham-uimengsel.
Druppel hier een beetje vloeibare boter over. Verdeel tot slot een beetje paneermeel over de schotel.

Bak de schotel 20 minuten in de oven.

Tip: Lekker met een beetje jus.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

33 Reacties

  1. Janneke R 11 februari 2015 om 18:55

    vandaag gemaakt, dus hij kan ook op makkelijke woensdag!!! super lekker. had er nog 2 teentjes knoflook bijgedaan als extra smaakmaker.

  2. Judith 4 augustus 2015 om 22:48

    Wij hebben er lekker van gegeten vandaag! Gewoon een makkelijk recept, gaan we vaker maken!

  3. Nele Meykever 17 maart 2016 om 13:00

    Ik maakte hem gisteren met zoete aardappelpurree en olijfolie… ECHT SUPER-LEKKER!

  4. Linda dudink 17 maart 2016 om 13:58

    Hoi Brenda,
    Kan ik deze ook maken met snijbonen?

  5. Rieneke 25 juli 2016 om 15:32

    Hoi, ziet er lekker uit! Ik ga het vanavond maken! Kan het ook met aardijpelschijfjes? Of moet het echt met puree?

    1. Brenda Kookt 1 augustus 2016 om 10:46

      Met aardappelschijfjes kan het ook hoor Rieneke. Al wordt de schotel dan wel ‘droger’.

  6. Bianca 29 september 2016 om 11:14

    Hoi, ik heb advies nodig! Kan ie ook ingevroren worden? Moet ik m dan eerst met de kookroom en kaas alvast een kwartiertje in de over doen en dan af laten koelen of heb je een beter plan?

    1. Brenda Kookt 1 oktober 2016 om 06:55

      In dit artikel gaan geen kookroom en kaas, bedoel je misschien een ander recept?

  7. Kimm 14 augustus 2017 om 17:54

    Hij staat in de oven. Ik ben benieuwd.
    Erg handig recept aangezien wij vaak boontjes overhouden :)

  8. alie lageweg 25 september 2019 om 13:00

    Dus de bonenschotel kan je van te voren maken.
    Moet hij dan in de koelkast voordat hij de andere avond de oven in kan.

  9. Hayo 8 januari 2021 om 20:28

    Yum, yum, yum, yum, yum, yum, yum, yum,….!!!

    1. Karin 13 januari 2021 om 19:59

      Heel lekker en simpel. Doe bij de ham uien wat kerrie.

  10. Anneke Gerritse 26 februari 2021 om 09:19

    Lijkt me een lekker recept maar waarom heb je gekozen om de aardappelpuree onderop de schotel te doen ipv bovenop en dan met kaas laten gratineren? Ik weet dat dit ook zou kunnen maar ben benieuwd naar de reden? Groetjes Anneke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *