Valentine Sweet Hearts
Ik moet toegeven dat ik eigenlijk niet zoveel aan Valentijn doe. Helemaal niets zelfs. Ik vind het een beetje overdreven. Op een gegeven moment blijf je elkaar verplicht kado’s geven met kerst, sinterklaas, als je 4 jaar samen bent, of 6½ jaar en dan ook nog met Valentijn. Het blijft geen feest. Maar toch isValentine Sweet Hearts
Bewaren
Ik moet toegeven dat ik eigenlijk niet zoveel aan Valentijn doe. Helemaal niets zelfs.
Ik vind het een beetje overdreven. Op een gegeven moment blijf je elkaar verplicht kado’s geven met kerst, sinterklaas, als je 4 jaar samen bent, of 6½ jaar en dan ook nog met Valentijn. Het blijft geen feest.
Maar toch is het leuk je liefje te verrassen met iets liefs, iets lekkers.
Denk dan aan deze Valentine Sweet Hearts!
Dit zijn lieve kaneelrolletjes, in hartvorm. Kleine moeite, groot gebaar!
Het mooie is namelijk: het is helemaal niet moeilijk om deze zoete broodjes te maken! Piece of cake!
Naar idee van Tess heb ik dit gemaakt van croissantdeeg, suiker en kaneel. Zelf heb ik er nog sinaasappelschil bijgevoegd. Dit vind ik een extra dimensie aan het broodje geven.
Ik gebruikte deeg voor 6 grote croissants. Dit heb ik doormidden gesneden en aan elkaar vastgemaakt zodat er een grote vierkante lap ontstaat. Hierop heb ik een beetje gesmolten boter gesmeerd, en vervolgens de sinaasappelschil, kaneel en suiker over verdeeld.
Daarna heb ik de boven- en de onderkant naar binnen gerold.
Dit heb ik in 8 stukken gesneden. Als je de rolletjes op zijn kant neerlegt kun je er een hart-vormpje van maken.
Je kunt de zoete broodjes op een stuk bakpapier bakken. Je broodjes lopen dan wel wat uit, ze worden een stuk groter. Ik heb de broodjes in een ovenschaaltjes tegen elkaar gelegd met bakpapier ertussen. Hierdoor behouden ze hun vorm, en kleven ze niet aan elkaar.
Ben je een zoetekouw? Maak dan een beetje glazuur, en sprenkel dit over deze heerlijke broodjes.
Dit maakt deze broodjes nóg lekkerder!
Happy Valentine!
Valentine Sweet Hearts
Ingrediënten (voor 8 zoete broodjes)
- croisstantdeeg voor 6 grote croissants
- bloem
- 30 gram suiker
- 3 theelepels kaneel
- sinaasappel
- eidooier
- lepel gesmolten boter
Voor het glazuur:
- 75 gram poedersuiker
- 1 eetlepel heet water
- 1 eetlepel gembersiroop
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 C. (of volgens de verpakking van het deeg)
Rasp de sinaasappel met een fijne rasp. Smelt een klontje boter.
Bestuif je werkblad met bloem. Open het croissantdeeg. Snijd het doormidden en plak het aan elkaar vast zodat een grote vierkante lap ontstaat. Kneed de snijranden dicht zodat er geen gaatjes in het deeg zitten.
Smeer het deeg in met de gesmolten boter. Verdeel de sinaasappelschil over het deeg en vervolgens de kaneel en suiker.
Rol de boven- en onderkant van het deeg naar binnen. Snijd dit in 8 gelijke stukken.
Leg de rolletjes stuk voor stuk op zijn kant en maak er een hart-vormpje van.
Leg de broodjes op een stuk bakpapier (Je broodjes kunnen dan wel uitlopen) of in een ovenschaaltje tegen elkaar aan (leg hier bakpapier tussen zodat de broodjes niet aan elkaar plakken). Bestrijk de broodjes met eidooier zodat ze straks mooi gaan glanzen.
Bak de broodjes 20 minuten in de oven. Controleer of ze gaar zijn. Is dat niet het geval, bak ze dan nog 5 tot 10 minuten.
Voor het glazuur: Zeef de poedersuiker. Meng dit met een eetlepel water en een eetlepel gembersiroop.
Controleer of je het glazuur dik of dun genoeg vind. Voeg indien gewenst een beetje extra water (te dik) of poedersuiker toe (te vloeibaar).
Sprenkel het glazuur met een lepeltje over de zoete broodjes. Laat dit even afkoelen en… eet smakelijk!
Tip: Heb je geen gembersiroop in huis? Vervang dit door een extra eetlepel water.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
11 reacties
Kirsi
Wat ook erg lekker is in plaats van glazuur: Sterke koffie met suiker over de broodjes besprenkelen zodra ze uit de oven komen. En daarna nog wat gewone suiker er overheen strooien en dan af laten koelen. Het liefst opeten als ze nog een beetje warm zijn. Hmmm!
silvia
Weer een recept toegevoegd aan mijn "to-bake" lijstje. Ik ben verzot op Cinnabon. Heb de speciale kaneelkruiden staan, dus die komen mooi van pas. Als frosting ga ik iets proberen met cream cheese....hmm..nu al trek in!
Brenda Kookt
Frosting met cream cheese klinkt goed
Mirella
Hallo! Ik zie bij de ingrediënten een eidooier staan, maar dit komt bij het recept niet voor? Heb ik deze wel of niet nodig, en zo ja; waar? Alvast bedankt! Lekkere recepten trouwens!! ;)
Brenda Kookt
Hoi Mirella, de eidooier gebruik je voordat de broodjes de oven in gaan, om ze te bestrijken. Hiervan gaan ze mooi glanzen. Goed dat je dit hebt opgemerkt, ik zal dit toevoegen aan het recept.
Kim
Ah, dit had ik moeten weten voor Valentijnsdag! Dan had ik mijn vriend er blij mee kunnen maken! Nu dan maar wachten op onze anniversary..
Brenda
Ah.. jammer. Ik hoop dat jullie anniversary niet te lang op zich laat wachten ;-)
Annelies
Dit recept doet mij denken aan mini cinnamon rolls. Eigenlijk ongeveer hetzelfde (:
Brenda
Klopt. Het zijn eigenlijk cinnamon rolls, maar dan anders ;)
Tessa
Leuk!!!! En lekker!! ;)
Brenda
:-)