Bacon and Eggs Benedict Style

Bacon & eggs, benedict styleHet is bijna pasen, dus kun je niet om eieren heen. Wil je eens een ander eitje bij het ontbijt? Maak dan deze gepocheerde eieren met gebakken bacon. Bacon and eggs benedict style!

 

Bacon & eggs, benedict style

De ingrediënten staat er weer klaar voor, de bacon, eggs en broodjes. Ik heb er ook wat kaas een toegevoegd. Extra lekker als je de kaas even opwarmt in de oven.

Bacon & eggs, benedict style

Bij de Workshop Koken met Neff pocheerde ik voor het eerst een ei. Het lukte meteen en ook toen ik thuis aan de slag ging het met pocheren van eieren mislukte het (nog) nooit.

 

Tips

Om het ei succesvol te pocheren giet je een scheutje azijn bij het kokende water. Hierdoor stolt het ontsnapte eiwit sneller. Met een lepel maak je een draaikolk in het water. Als je het ei hierin laat vallen vouwt het eiwit zich om de dooier. Zo ontstaat een mooi bolletje.
Als je ei klaar is kun je hem het beste met een zeefje voorzichtig uit het water scheppen. Zo blijft je zacht gepocheerd eitje heel.

Bacon & eggs, benedict style

Bacon and Eggs Benedict Style

Bacon and Eggs Benedict Style

Ingrediënten

  • 2 kaiserbollen
  • 2 plakken jong belegen kaas
  • 4 plakjes bacon
  • 2 eieren
  • scheutje azijn
  • verse bieslook
  • peper en zout

    Extra benodigdheden: een zeefje

      Bereiding

      • Bak de kaiserbollen af volgens de verpakking. Kook ruim water in de waterkoker.
      • Bak de plakjes bacon in een koekenpan knapperig.
      • Giet het gekookte water in een pan, neem een maatje  groter dan het kleinste pannetje. Breng het water nogmaals aan de kook op het fornuis.
      • Snijd het kapje van de kaiserbollen, leg hier een plak kaas op en verwarm dit nog 2 a 3 minuten in de oven.
      • Giet een scheutje azijn in het water. Draai het gas onder de pan op medium.
      • Maak met een lepel een draaikolk in de pan. Breek een ei en laat dit in het midden van de draaikolk 'vallen'. Door de draaikolk vouwt het eiwit zich om de dooier.  
      • Laat het ei ongeveer 3 minuten in het water.
      • Schep het ei voorzichtig op met een zeefje. Doe hetzelfde met het tweede ei.
      • Haal de bollen uit de oven. Leg hier de bacon en vervolgens de gepocheerde eieren op.
      • Strooi een beetje peper, zout en bieslook over de bacon and eggs.
      Pin dit recept
      Afdrukken

       

      Klik hier voor een overzicht van de paasrecepten.


      Brenda Hoff
      Brenda Hoff
      Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
      6 comments
      1. O dat ziet er lekker uit Brenda! Kan ik er eentje bestellen? Mis natuurlijk wel de Hollandaise saus alhoewel deze versie ongetwijfeld gezonder is…:)

      2. Dat zou nog eens lekker zijn Brenda! Lever je ze warm af? En de hollandaise saus graag apart! Hahahahaha. Heeeeerlijk voor een luie paasmorgen of gewoon zondagmorgen wat denk je daarvan. Of een zondagse brunch! Nog beter. Ik geloof dat ik me dood zou schrikken als je idd opeens voor mijn deur zou staan! Dromen mag toch? ;-)

      3. Ik heb nog nooit een ei gepocheerd. Het klinkt heel makkelijk als ik jouw uitleg lees. Ik ben benieuwd of het me gaat lukken zonder video! :)

      Geef een reactie

      Misschien vind je dit ook leuk