Gevulde Groentesoep

Gevulde groentesoep

Ik ben gek op soep. Als voorgerechtje, maar als maaltijd is het ook zeker niet verkeerd.
Daarom vandaag een recept voor soep. En niet zomaar een, dit is namelijk een recept in de 26x Groente-reeks. Deze keer de letter G. Van groentesoep. Een goed gevulde groentesoep.

Gevulde groentesoep

Lekker veel groenten dus in deze soep. Als extraatje voeg ik er rundvlees, gehakt en noedels bij.

Gevulde groentesoep

Deze soep kun je prima als maaltijd eten. Als voorgerecht is hij erg vullend.
Aan een goede kom van deze soep, en een stokbroodje erbij om in de soep te dippen heb je voldoende.

Gevulde groentesoep

 Gevulde groentesoep

Ingrediënten voor 6 personen

  • 200 gram soepvlees (rundvlees)
  • 200 gram rundergehakt
  • halve eetlepel gehaktkruiden
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 350 gram winterpeen
  • 1 prei
  • 4 stengels bleekselderij
  • 125 gram champignons
  • 3 laurierbladeren
  • 2 kleine uien
  •  3 blokjes vleesbouillon
  • 50 gram noedels
  • 2 liter water

Bereiding

Snijd de uiteinden van de winterpeen ruim af en doe deze in een vergiet. Voeg de uiteinden van de bleekselderij en het uiteinde en het groen van de prei hier ook bij. Was dit goed, snijd in stukken en breng in een ruime pan met 2 liter water, grof gesneden ui en laurier aan de kook. Voeg de stukjes soepvlees erbij. Laat dit op laag vuur 45 minuten trekken.

Snijd ondertussen de peen in blokjes. De bleekselderij in boogjes, de prei in ringen.

Maak een theedoek nat, wring uit en leg dit in een vergiet. Ze deze op een pan. Schenk de bouillon met groenten erdoor en vang de bouillon op in de pan. Breng de bouillon op smaak met de bouillontabletten, peper en zout.

Schep het soepvlees terug in de bouillon, de uiteinden van de groenten gebruiken we niet meer. Dit kan weg. Voeg de gesneden groenten toe en breng aan de kook. Meng het gehakt met de kruiden en het paneermeel.  Draai hier soepballetjes van en voeg ze bij de soep. Laat dit 5 minuten koken, of tot de groenten beetgaar zijn.

Snijd de champignons in plakjes. Voeg de champignons en noedels bij de soep. Laat dit nog even kort meekoken tot het gaar is.

 Bron: gebaseerd op een recept uit de allerhande


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
17 comments
  1. Dat ziet er lekker uit Brenda ,
    Deze soep ga ik zeker deze week maken , ik heb in huis
    Een grote soepklant en die mag ‘m keuren !!

  2. Gisteren deze soep gemaakt, het was mijn allereerste zelfgemaakte soep ooit!! Hij smaakte heerlijk, gaan we zeker vaker maken :)

  3. Heb vandaag de gevulde groentesoep gemaakt volgens het recept op jouw website en wij vonden hem inderdaad erg lekker. Zal zeker nog meer recepten van je gaan proberen

    Erg lekker.

    1. Hoi Anita, de bouillon gaat door een theedoek om ervoor te zorgen dat je een mooie bouillon overhoudt. Anders is de bouillon troebel en zitten er restjes van de (stukgekookte) groeten in. De smaak is hier uit, dus is niet lekker.

  4. Wat de soep nog lekkerder maakt is in plaats van gehakt, “met” te doen. “Met” krijg je bij een goede slager. Het is vooral bekend in Groningen. Wat eigenlijk “met” is…volgens mij verse worst maar dan zonder het velletje. Kent je slager het niet. Dan kan je ook verse worst nemen. Het vel er af halen en dan de balletjes draaien.

    1. Hoi Leanne,

      De uiteinden zijn idd voor de smaak. Ik schil de winterpeen ook en doe de schillen in de pan. Nog mee smaak :)

      Groeten martijn

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk