Ga naar de inhoud

Una variazione dei Cannelloni di Pauli

Een heerlijke variatie voor een recept met cannelloni. Deze keer gevuld met spinazie en ricotta tomatensaus. Eet smakelijk!
35 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Una variazione dei Cannelloni di Pauli

Canneloni gevuld met spinazie en ricotta

In de Foodbloggroep op Facebook is het idee ontstaan om een foodblogswap te organiseren. Wendy Heyer van de blog Foodiemoods is de bedenker en organisator van de foodblogswap en heeft de lootjes getrokken.
Het idee achter de swap is dat een blogger een recept van een andere foodblog kookt en op zijn of haar blog publiceert. Het leuke hieraan is dat de foodbloggers en bezoekers van de blogs andere foodblogs op een andere manier leren kennen. Tussen 25 en 29 maart vindt deze eerste foodblogswap plaats, deze week worden de recepten op de blogs gepubliceerd.

Ik mocht een recept koken van Paul Oosten van de blog: Familie Oosten, De geur van Maillard. Leuk, omdat ik nog niet eerder een recept van dit blog gekookt heb. Én extra leuk omdat Paul een manneljik foodblogger is! Dat zie je namelijk (nog) niet veel, het overgrote deel van de foodbloggers is vrouw.

Voor ik een recept gekozen had, heb ik de blog van Paul goed doorgenomen. Geen straf, Paul heeft namelijk een erg vermakelijke schrijfstijl en verteld uitgebreid over zijn bevindingen voor, tijdens en na het koken. Het was best lastig een recept uit te kiezen. Uiteindelijk twijfelde ik tussen twee recepten die ik van Paul wilde maken. Namelijk Cannelloni di Pauli en gevulde conchiglioni (pastaschelpen). Toevallig twee recepten die veel van elkaar weg hebben. Beide pasta, tomatensaus, én Parmezaanse kaas. De een met spinazie en ragout, de ander met ricotta en courgette (komkommer in geval van Paul ;-)). Omdat ik in de supermarkten hier in het dorp geen grote pastaschelpen kon vinden heb ik gekozen voor de cannelloni. Maar eigenlijk wilde ik stiekem liever iets maken met ricotta. Daarom heb ik de twee recepten gecombineerd en omgedoopt tot:

Una variazione dei cannelloni di Pauli
Cannelloni gevuld met spinazie en ricotta, met tomatensaus én Parmezaanse kaas.

Ik ben benieuwd wat er van mijn blog gekookt gaat worden voor de foodblogswap. Jij ook? Houd dan de blog van Nombelina deze week in de gaten!

Cannelloni gevuld met spinazie en ricotta

Ik had ontzettend veel zin om de gevulde cannelloni’s te eten. Helaas viel het me een beetje tegen. In plaats van de blik tomatenblokjes heb ik namelijk gezeefde tomaten gebruikt. Dit kwam de smaak niet ten goede, de tomaten waren zeer zwaar aanwezig. Verder is het een lekker vegetarisch gerecht.
Canneloni gevuld met spinazie en ricotta

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze una variazione dei cannelloni di pauli

Voorbereiding: 35 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 190 °C.
2
Stap 2
Snijd de bosuitjes in ringetjes. Bak de bosui in een koekenpan met olie aan. Voeg hier zout en peper bij. Blus dit af met een flinke scheut witte wijn. Voeg de gezeefde tomaten erbij. Laat dit ongeveer een kwartiertje op laag vuur zacht sudderen.
3
Stap 3
Pers de knoflook, rasp de citroen met een fijne rasp.
4
Stap 4
Bak in een wok de spinazie zachtjes aan met de geperste knoflook. Meng de spinazie, citroenschil, ricotta met peper en zout door elkaar.
5
Stap 5
Meng fijngesneden basilicumblaadjes door de tomatensaus.
6
Stap 6

Schep de vulling in een spuitzak. Zorg ervoor dat je een grote spuitmond gebruikt zodat het mengsel er goed door kan. Spuit de vulling voorzichtig in de cannelloni rolletjes.

7
Stap 7
Verdeel een laagje saus (ongeveer ¼ van de saus) in een ovenschotel. Leg de gevulde rolletjes op de saus. Verdeel hierover de overige saus en de geraspte Parmezaanse kaas.
8
Stap 8
Verwarm de schotel 25 minuten in de oven.
  • De verpakking van mijn cannelloni’s gaf aan dat 25 minuten in de oven met saus voldoende was om ze te garen. Het kan zijn dat dit voor de cannelloni’s die jij gebruikt anders is. Check de verpakking even om dit te controleren.
  • Bron: Familie Oosten, De geur van Maillard
Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
Spanakopita ovenschotel
Geroosterde aardappeltjes met bloemkool en tahin
Broccolischotel met champignons

1 reactie

Daan

Je bent de bosui vergeten in ingredienten

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op