Ga naar de inhoud

Quinoa met garnalen, groenten en kruiden

Een lekker gerecht met Quinoa en heerlijke smaakmakers. Namelijk quinoa met garnalen, groenten en kruiden.
25 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Quinoa met garnalen, groenten en kruiden

Quinoa (foodblogswap)

Na het succes van de eerste #foodblogswap is besloten de swap maandelijks te organiseren. Het idee hierachter  is dat een blogger een recept van een andere foodblog kookt en dit recept op zijn of haar blog publiceert.  Wil je op de hoogte gehouden worden van de foodblogswap? Volg @foodblogswap dan op twitter!

Deze maand mocht ik koken van Francesca Kookt. “Brenda kookt van Francesca kookt”. Klinkt goed toch? Ik was erg blij met de toegewezen blog van Francesca. Ze heeft namelijk een grote hoeveelheid heerlijke recepten op haar blog staan. Omdat ik uit mijn comfortzone wil stappen en nieuwe dingen wil proberen wilde ik het liefst iets maken dat ik nog nooit gemaakt of gegeten heb. Met de blog van Francesca is dat zeker mogelijk. Ze heeft aardig wat recepten op haar blog staan met ingrediënten die ik nog nooit gegeten heb. Er was keuze genoeg. Wat dacht je van klaroen, radicchio, saoto soep, postelein, alfalfa, of ras el hanout?

Ik koos echter voor Quinoa! Quinoa is ontzettend ‘in’ op dit moment. 2013 is zelfs uitgeroepen tot het jaar van de quinoa. Daarom moest ik dit jaar een recept maken met quinoa.
Quinoa is een pseudograan dat wordt beschouwd als ‘superfood’. Dit vanwege de uitzonderlijke hoge voedingswaarden. Daarnaast is Quinoa 100% biologisch, rijk aan eiwitten en voedingsvezels, vitaminen en mineralen en glutenvrij. Hierdoor wordt het als basis van veel glutenvrije producten gebruikt. Op deze pagina vind je nog veel meer informatie over quinoa.
Naast warme gerechten kun je er ook maaltijdsalades, gezonde ontbijtjes, hartige taarten en meer van maken.

Dit recept koppel ik ook aan de 26x Groente reeks. Bij de Q van Quinoa met garnalen, groenten en kruiden. Dit gerecht is namelijk erg gezond, zo smaakt het ook 😉
Quinoa Foodblogswap
Ik heb voor een groot deel aan het recept van Francesca gehouden. Daarnaast heb ik extra groenten (drie kleuren paprika) toegevoegd. Nadat ik het gerecht gegeten had bleek dat ik vergeten was het rode pepertje toe te voegen. Dit laat ik uit het recept, omdat ik het zo zonder de rode peper prima vond.
Bij het koken van de quinoa was ik bang dat ik het niet gaar zou krijgen. Na het proeven waren de zaadjes nog een beetje hard. Daarom heb ik de kooktijd iets verlengt. Quinoa is gaar als de kiempjes van de korreltjes loslaten, het lijkt net of er een kleine witte C om de korreltjes zit.Mijn eerste kennismaking met quinoa is me goed bevallen. Bij de eerste paar happen moest ik even wennen aan de structuur, daarna vond ik het heerlijk. Dat kwam vast ook door de lekkere smaakmakers die in dit gerecht zitten. Vooral de zongedroogde tomaatjes en gebakken garnalen smaakten heerlijk in combinatie met de verse kruiden en de citroensap.
Heb je wel eens quinoa gegeten? Wat vond je er van?
Wil je het een keer proberen? Dit recept beveel ik je van harte aan. Ik vond het een topper.

Quinoa sl

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze quinoa met garnalen, groenten en kruiden

Voorbereiding: 25 minuten
Stap 1
Voordat je het gaat koken moet je quinoa even goed wassen, er kan een bitter laagje overheen zitten. Kook de quinoa volgens de bereidingswijze van de verpakking. Bak de garnalen met een beetje peper en zout in een koekenpan met olie.
2
Stap 2
Snijd de tomaatjes in plakjes, de bosuitjes in ringetjes, de paprika in blokjes en hak de verse kruiden fijn. Bak de bosuitjes en paprika indien gewenst even mee met de garnalen.
3
Stap 3
Maak een dressing van het sap van de 1/2 citroen, met de olijfolie en wat peper en zout.
4
Stap 4
Als de quinoa klaar is verdeel je het in een schaal. Voeg de gesneden kruiden en dressing hierbij. Meng dit door elkaar, strooi hierna de garnalen, tomaatjes en paprika erover. Garneer met een beetje bieslook.
  • Quinoa is gaar als de kiempjes van de korreltjes loslaten, het lijkt net of er een kleine witte C om de korreltjes zit.
  • Vergeet niet de staartjes van de garnalen te verwijderen  (ik spreek uit ervaring).
  • Als je niet van quinoa houdt kun je dit vervangen door bijvoorbeeld couscous of pasta.
  • Bron: Francesca Kookt
Bekijk ook andere recepten
Caesar salad recept
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten
Eiersaladecups
Lente-plaattaart met courgette en pesto

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op