Gebakken rijst met bacon

Gebakken rijst met bacon
Qua rijst-gerechten varieer ik niet zo veel. Bijna niet eigenlijk. Wel staat nasi regelmatig op tafel. Meestal maak ik meteen voor 6 personen, 4 porties gaan dan de vriezer in en de andere twee eten we die dag op.
Als ik nasi uit de vriezer eet bak ik het op in de wok. De gebakken nasi vind ik eigenlijk nog lekkerder dan de verse nasi. Daarom wilde ik eens een echt gebakken rijst gerecht proberen.

Gebakken rijst met bacon

Het werd gebakken rijst met bacon. Eigenlijk houd ik van een sausje over rijst, zodat het lekker smeuïg wordt. Dit recept heeft dat niet, maar het is echt ontzettend lekker. De saus mis ik niet.

Het gerecht heeft me verrast, ik ga dit zeker vaker eten.

Qua ingrediënten is het vrij simpel, dit is een gerecht dat je na het werk even snel klaarmaakt. Door de bacon, gember, sojasaus en chilisaus zit er meer dan genoeg smaak aan.

Gebakken rijst met bacon

Gebakken rijst met bacon

Ingrediënten voor 3 personen

  • 150 gram ongekookte rijst
  • 100 gram baconreepjes
  • 1 kipfilet
  • 1 ui
  • 2 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel fijngesneden gember
  • 160 gram bevroren erwtjes
  • 2 grote eieren
  • 1,5 eetlepel sojasaus
  • chilisaus naar smaak

Bereiding

Kook de rijst (volgens de verpakking). Als de rijst klaar is, giet het dan af en laat het afkoelen.
Bak de reepjes bacon in een wok aan tot ze gebruind zijn, dit duurt ongeveer 10 minuutjes.
Snijd de kipfilet in stukjes, snipper de ui en snijd de lente-ui in ringetjes.
Verwijder het teveel aan vocht uit de pan (een klein beetje mag aanwezig zijn, zodat je de overige ingrediënten hier ook in kunt bakken). Schuif de bacon naar de zijkanten van de wok. Bak in het midden de kip aan. Voeg hierna de ui erbij, bak deze glazig.

Voeg de lente-uitjes, knoflook en gember bij het baconmengsel. Bak dit even aan, ongeveer drie minuutjes. Zorg ervoor dat de knoflook niet bruin kleurt, dan wordt het namelijk bitter.
Roer de erwtjes door het mengsel en bak dit een paar minuutjes mee zodat de erwtjes opwarmen. Giet dit mengsel in een kom en zet dit even weg.

Roer de eieren los en bak dit in ongeveer 3 minuutjes gaar, als een roerei. (dus gewoon roeren tijdens het bakken zodat het stukjes ei worden) Voeg de gebakken eieren bij het bacon-ei mengsel.

Bak de gekookte rijst vijf minuten voorzichtig aan. Voeg het bacon-ei mengsel erbij en meng dit met de rijst.
Roer de sojasaus door het mengsel. Voeg naar smaak de chilisaus toe. (pas op, voeg niet teveel toe, het kan dan te heet worden)
Garneer het gerecht met lente-uitjes.

Bron: Shutterbean


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
13 comments
  1. “Bak de gebakken rijst vijf minuten voorzichtig aan ”
    Volgens mij zou het moeten zijn:
    “Bak de gekookte (en gekoelde?) rijst vijf minuten voorzichtig aan.”

  2. Hoi Brenda, wat weer een heerlijk recept. We hadden nog rijst over van een vorige maaltijd, dus dit kwam goed van pas. In plaats van Chilisaus heb ik een sambal gebruikt. SMULLEN.

  3. Hoi,

    Een receptje dat ik kan invriezen is iets waar ik steeds op zoek naar ben. Heb je een receptje van die Nasi? of kijk ik erover tussen al jouw receptjes?
    Zijn er nog die ik zou kunnen invriezen??
    groetjes,
    Marie-Claire

    1. Hoi Marie-Claire, er zijn veel recepten die je kunt invriezen. De nasi maak ik zelf ook altijd in grote porties zodat ik kan invriezen. Dit doe ik ook vaak met hartige taarten, ovenschotels en lasagne. De spitskoolschotel met bladerdeeg vriezen wij ook altijd in. Als je bladerdeeg hebt ingevroren kun je het het beste in de oven weer opwarmen, niet in de magnetron.

  4. Ik heb dit recept van je gisteren gemaakt en we vonden het heel erg lekker en het is dus ook een blijvertje in mijn receptenverzameling.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk