Lasagne met spitskool en salami

Lasagne van spitskool en salami

Ik ontvang regelmatig recepten van bezoekers. Dat vind ik echt super leuk, jullie brengen me op heerlijke ideeën. Als ik geen inspiratie heb neem ik mijn mapje “recepten van bezoekers’ even door. Er zit altijd wel een lekker recept tussen waar ik zin in heb. Soms kook ik een recept na, meestal pas ik het aan naar mijn smaak of gebruik ik een deel van het recept.

Dit lasagne-recept-idee heeft een collega naar me gestuurd. Wie wordt er nou niet gelukkig van een stuk heerlijke lasagne? Lasagne is áltijd goed, bijna iedereen vindt het lekker. Dit is een lekkere variatie op lasagne, met spitskool en salami. Weer eens wat anders.

Lasagne van spitskool en salami

Lasagne van spitskool en salami

Lasagne met spitskool en salami

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 600 gram spitskool
 • 125 ml crème fraîche
 • 2 tenen knoflook
 • lasagne vellen
 • 150 geraspte kaas
 • 150 gram salami (plakjes)
 • 2 blikken gepelde tomaten (of tomatenblokjes) a 400 gram per stuk
 • citroensap (15 ml, 2 eetlepels)
 • basilicum
 • peterselie
 • oregano
 • ui

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet een ovenschaal in.

Verwarm de tomaten in een koekenpan of wok. Meng de citroensap en kruiden hierdoor en laat dit ongeveer 10 minuutjes op zacht vuur pruttelen.

Snijd de spitskool in reepjes. Snipper de ui en pers de knoflook fijn.
Meng de spitskool, met de crème fraîche, ui, knoflook en tomatensaus.

Verdeel een laagje spitskoolmengsel over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover plakjes salami, geraspte kaas en vervolgens lasagne vellen. Herhaal dit nog een keer, eindig met een laagje spitskoolmengsel en bestrooi dit met geraspte kaas.

Verwarm de lasagne 45 minuten in de oven.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
13 comments
 1. Heerlijk! Heb deze lasagne vandaag voor de 2de keer gemaakt. Ik heb de ui en knoflook eerst even aangefruit samen met wat stukjes pittige chorizoworst. Voor de zoetigheid heb ik nog een paar ringen ananas onder de kaas verstopt!

 2. Dat is grappig, dit recept komt uit een kookboekje, snelle eenpansgerechten, al is ie daar iets anders. Wij maken dit recept regelmatig, echt heel lekker en een bom van groente (we doen er 900 gram spitskool in, in het recept in het boekje staat 750 gram, maar dat wordt gesneden niet verkocht).

 3. Wat een verassend lekker recept! Ik heb een deel van de lasagnebladen vervangen door 1 courgette (in plakken gesneden met kaasschaaf) en was erg lekker.

 4. Ik was vergeten hoe het recept in elkaar zat, en ken het ook uit het boekje met eenpansgerechten. Iets anders inderdaad dan deze versie dus ik ga jouw variant proberen en overgiet de kool voor gebruik eerst nog met kokend water, anders blijft de kool vrij hard vind ik. Dank Brenda voor het posten van dit recept.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk