Ik ontvang regelmatig recepten van bezoekers. Dat vind ik echt super leuk, jullie brengen me op heerlijke ideeën. Als ik geen inspiratie heb neem ik mijn mapje “recepten van bezoekers’ even door. Er zit altijd wel een lekker recept tussen waar ik zin in heb. Soms kook ik een recept na, meestal pas ik het aan naar mijn smaak of gebruik ik een deel van het recept.
Dit lasagne-recept-idee heeft een collega naar me gestuurd. Wie wordt er nou niet gelukkig van een stuk heerlijke lasagne? Lasagne is áltijd goed, bijna iedereen vindt het lekker. Dit is een lekkere variatie op lasagne, met spitskool en salami. Weer eens wat anders.
Lasagne met spitskool en salami
Ingrediënten voor 4 personen:
- 600 gram spitskool
- 125 ml crème fraîche
- 2 tenen knoflook
- lasagne vellen
- 150 geraspte kaas
- 150 gram salami (plakjes)
- 2 blikken gepelde tomaten (of tomatenblokjes) a 400 gram per stuk
- citroensap (15 ml, 2 eetlepels)
- basilicum
- peterselie
- oregano
- ui
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet een ovenschaal in.
Verwarm de tomaten in een koekenpan of wok. Meng de citroensap en kruiden hierdoor en laat dit ongeveer 10 minuutjes op zacht vuur pruttelen.
Snijd de spitskool in reepjes. Snipper de ui en pers de knoflook fijn.
Meng de spitskool, met de crème fraîche, ui, knoflook en tomatensaus.
Verdeel een laagje spitskoolmengsel over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover plakjes salami, geraspte kaas en vervolgens lasagne vellen. Herhaal dit nog een keer, eindig met een laagje spitskoolmengsel en bestrooi dit met geraspte kaas.
Verwarm de lasagne 45 minuten in de oven.