Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Lasagne met spitskool en salami

Lasagne van spitskool en salami

Ik ontvang regelmatig recepten van bezoekers. Dat vind ik echt super leuk, jullie brengen me op heerlijke ideeën. Als ik geen inspiratie heb neem ik mijn mapje “recepten van bezoekers’ even door. Er zit altijd wel een lekker recept tussen waar ik zin in heb. Soms kook ik een recept na, meestal pas ik het aan naar mijn smaak of gebruik ik een deel van het recept.

Dit lasagne-recept-idee heeft een collega naar me gestuurd. Wie wordt er nou niet gelukkig van een stuk heerlijke lasagne? Lasagne is áltijd goed, bijna iedereen vindt het lekker. Dit is een lekkere variatie op lasagne, met spitskool en salami. Weer eens wat anders.

Lasagne van spitskool en salami

Lasagne van spitskool en salami

Lasagne met spitskool en salami

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 600 gram spitskool
 • 125 ml crème fraîche
 • 2 tenen knoflook
 • lasagne vellen
 • 150 geraspte kaas
 • 150 gram salami (plakjes)
 • 2 blikken gepelde tomaten (of tomatenblokjes) a 400 gram per stuk
 • citroensap (15 ml, 2 eetlepels)
 • basilicum
 • peterselie
 • oregano
 • ui

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet een ovenschaal in.

Verwarm de tomaten in een koekenpan of wok. Meng de citroensap en kruiden hierdoor en laat dit ongeveer 10 minuutjes op zacht vuur pruttelen.

Snijd de spitskool in reepjes. Snipper de ui en pers de knoflook fijn.
Meng de spitskool, met de crème fraîche, ui, knoflook en tomatensaus.

Verdeel een laagje spitskoolmengsel over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover plakjes salami, geraspte kaas en vervolgens lasagne vellen. Herhaal dit nog een keer, eindig met een laagje spitskoolmengsel en bestrooi dit met geraspte kaas.

Verwarm de lasagne 45 minuten in de oven.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

13 Reacties

 1. Albertje 22 november 2013 om 10:18

  Leuke kook site
  ga het recept van de lasagne eens proberen ziet er lekker uit.
  groetjes Albertje

 2. Sanne 15 oktober 2014 om 19:06

  Aparte combinatie, maar onverwacht erg lekker!

 3. Gea 8 februari 2015 om 17:22

  Heerlijk! Heb deze lasagne vandaag voor de 2de keer gemaakt. Ik heb de ui en knoflook eerst even aangefruit samen met wat stukjes pittige chorizoworst. Voor de zoetigheid heb ik nog een paar ringen ananas onder de kaas verstopt!

  1. Brenda Kookt 8 februari 2015 om 20:23

   Lijkt me heerlijk met ananas, bedankt voor de tip Gea. Ik ga dat de volgende keer ook eens toevoegen :)

 4. Sandra 22 november 2015 om 11:49

  wauw wat een geweldig recept!
  super makkelijk klaar te maken, wij en de kinderen van 4 en 1 jaar hebben er heerlijk van gesmuld

 5. Helen 4 april 2016 om 18:47

  Wat een heerlijke ovenschotel !

 6. Petra Straatman 14 november 2016 om 13:20

  Bedankt voor het delen van dit recept. Dit lijkt me erg lekker.
  Moet de spitskool niet eerst worden gekookt?

  1. Jolanda 22 juni 2017 om 14:29

   Nee, het slinkt in de oven

 7. Jolanda 22 juni 2017 om 14:28

  Dat is grappig, dit recept komt uit een kookboekje, snelle eenpansgerechten, al is ie daar iets anders. Wij maken dit recept regelmatig, echt heel lekker en een bom van groente (we doen er 900 gram spitskool in, in het recept in het boekje staat 750 gram, maar dat wordt gesneden niet verkocht).

  1. Brenda Kookt 26 juni 2017 om 15:04

   Wat leuk! Ik heb het recept eens via een oud-collega ontvangen

 8. Jill 22 september 2019 om 19:14

  Wat een verassend lekker recept! Ik heb een deel van de lasagnebladen vervangen door 1 courgette (in plakken gesneden met kaasschaaf) en was erg lekker.

 9. Caatje 6 oktober 2019 om 09:32

  Ik was vergeten hoe het recept in elkaar zat, en ken het ook uit het boekje met eenpansgerechten. Iets anders inderdaad dan deze versie dus ik ga jouw variant proberen en overgiet de kool voor gebruik eerst nog met kokend water, anders blijft de kool vrij hard vind ik. Dank Brenda voor het posten van dit recept.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *