Wat eten we vanavond?

Salade met perzik en appel

Salade met perzik en appel 2 txt

Nog nooit heb ik zoveel salades gegeten in een zomer als deze zomer. Nu denk je misschien dat dit saai is. Maar niets is minder waar. Met salades kun je lekker variëren. Je kunt er echt alle kanten mee op. Inmiddels heb ik de afgelopen maanden meerdere lekkere salades gepubliceerd (hier bekijk je ze allemaal nog eens terug). Vandaag heb ik er weer eentje voor je.

Deze salade met perzik en appel maakten we voor de cycling diner. We waren opzoek naar een makkelijke, maar niet standaard, salade. Eentje die we als bijgerecht voor 13 personen konden serveren.
Het werd een salade met appel, perzik en walnoten. Deze salade is lekker fris, gemakkelijk te maken in grote hoeveelheden en ideaal op een mooie dag.

Salade met perzik en appel

Salade met perzik en appel

Ingrediënten (bijgerecht voor 6 personen)

  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 blik perziken
  • 2 appels
  • 1 eetlepel citroensap
  • 40 gram walnoten
  • 3 eetlepels sinaasappelsap
  • 4 eetlepels mayonaise/slasaus
  • halve theelepel kerrie
  • peper en zout (naar smaak)
  • verse bieslook (naar smaak)

 Bereiding:

Snijd de sla in stukjes. Giet de perziken af en snijd ze in plakjes. Was de appels, halveer ze en snijd ze in plakjes. Besprenkel de plakjes appel met citroensap tegen het bruinen. Knip de verse bieslook fijn.

Hak de walnoten iets fijn (niet te). Meng de mayonaise met sinaasappelsap, peper en zout en verse bieslook.
Meng de sla met met plakjes appel en perzik en de dressing. Garneer met gehakte walnoten en een beetje extra bieslook.

 

 

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

6 Comments

  1. Wanda 11 augustus 2013 at 11:02

    Deze variant ga ik zeker uitproberen!

    Reply
  2. Simone 11 augustus 2013 at 23:17

    Ik Ben gek op salades, al is ijsbergsla niet echt een favoriet… Er zijn zoveel andere, lekkerder, slasoorten dat ik die niet meer zo snel eet…:) Maar wel een lekkere combi met perzik en walnoot!

    Reply
  3. Anna 14 augustus 2013 at 11:07

    de salade ziet er super uit, maar ijsbergsla is zo saai en waterig

    Reply
    1. Brenda Kookt 14 augustus 2013 at 11:11

      Ik vind ijsbergsla vaak juist lekker verfrissend. Maar smaken verschillen uiteraard.

      Reply
  4. Jolanda 6 juni 2015 at 09:02

    Hoi Brenda

    Proficiat met je zwangerschap!!!!

    Geniet ervan Jolanda

    Reply
  5. sabrina 29 mei 2017 at 10:39

    hallo
    klinkt een super gerechtje maar in de uitleg staat niet wat ik moet doen
    met de kerrie???

    mvg
    sabrina

    Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: