Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Sticky Chickenwings

Sticky chickenwings txt

Tijd voor comfortfood, tijd voor Sticky Chickenwings! Super lekker! Én super makkelijk om te maken. Door de kip met bloem te bedekken krijg je een lekker krokant korstje om je kip. Over de kip met het krokante korstje gieten we een lekker sausje die een beetje kleverig is.

Waarschuwing: Chickenwings moet je met je handen eten en door het lekkere sausje kun je je vingers niet schoonhouden. Dus zorg ervoor dat je een handdoek bij de hand houdt. Dat komt van pas nadat je je vingers hebt afgelikt.

Sticky chickenwings 2

Sticky Chickenwings

Bereidingstijd 10 minuten en 30 minuten oventijd

Ingrediënten:

  • 750 gram kippenvleugeltjes
  • 100 gram bloem
  • halve theelepel cayennepeper
  • halve theelepel zout
  • 2 eetlepels olijfolie (30 ml)

Voor de sticky saus:

  • 1 eetlepel olie (15 ml)
  • 100 ml chillisaus
  • 1 theelepel worcestershiresaus (5 ml)
  • halve theelepel tabasco
  • halve theelepel paprika poeder

Extra benodigd: ovenschaal en plasticzak

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Meng in een plasticzak de bloem, zout en cayennepeper. Doe de kippenvleugeltjes in de zak, kneed dit goed door elkaar zodat de kip bedekt is met een laagje bloem.
Leg de kip in een ovenschaal en sprenkel de olijfolie erover. Bak de kip in 30 minuten gaar.

Bereid de sticky saus: Meng in een pannetje een eetlepel olie met worcestershiresaus, chilisaus, tabasco en paprikapoeder. Verwarm dit en giet dit over de kippenvleugeltjes als ze klaar zijn.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

5 Reacties

  1. Lisa 10 november 2013 om 12:55

    Ohhh lekker! Deze ga ik zeker maken, ben gek op chickenwings!

  2. Marja 24 november 2013 om 00:17

    Wij hebben net pittige chickies zitten eten! Die waren gemarineerd in ketjap! Ook heeeeeerlijk. En toen ik bij de kraam stond dacht ik….volgende keer neem ik sticky kippies en nu kom jij met het recept! Ook toevallig! Ik ga ze zeker proberen, Brenda. Bedankt voor hert recept! :-)

  3. Sophie 5 december 2013 om 15:33

    Plastic zak, wat voor eentje precies?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *