Ga naar de inhoud

Stamppotje van zoete aardappel met andijvie

Stamppotje van zoete aardappel met andijvie. Een lekkere andijviestamppot met een twist. Met zoete aardappel, zongedroogde tomaat en feta.
30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Stamppotje van zoete aardappel met andijvie

Stamppotje van zoete aardappel met andijvie

Stamppotje van zoete aardappel met andijvie. Een heerlijke andijviestamppot, maar dan net even anders. Want in plaats van gewone aardappelen gebruiken we zoete aardappel, en die combineren we met zongedroogde tomaatjes, gegrilde paprika en romige feta. Yum!

Deze stamppot is lekker fris, een beetje zoet Ć©n hartig tegelijk. En je zet ‘m in een handomdraai op tafel. Scroll naar beneden voor de uitgewerkte receptkaart.

Stamppotje van zoete aardappel met andijvie

Stamppotje van zoete aardappel met andijvie

Ik ben dol op het klassieke andijviestamppot recept. Heerlijk met uitgebakken spekjes. Maar het is ook heel leuk om daarmee te variƫren. En dan krijg je deze heerlijke vegetarische zoete aardappel stamppot met andijvie.

Zoete aardappel is (misschien raad je het al) lekker zoet. Samen met de andijvie, feta, tomaatjes en paprika een heerlijke combinatie. De perfecte stamppot in de lente, voor een doordeweekse dag waarop je iets gezonds en lekkers wilt eten zonder al te lang in de keuken te staan.

Stamppotje van zoete aardappel met andijvie

Zoete aardappel stamppot

Een heerlijke zoete aardappel stamppot dus. Omdat je best mag variƫren met de ingrediƫnten in je stamppot. Zeker als het zo simpel is als dit recept. Met een paar ingrediƫnten zet je een kleurrijk, voedzaam gerecht op tafel waar je het hele jaar door van kunt genieten.

Stamppotje van zoete aardappel met andijvie maken

Je begint met het schillen van de zoete aardappelen. Snijd ze in gelijke stukken en kook ze gaar in een pan met ruim water, zoals je dat ook met gewone aardappelen zou doen. Tip: houd na het afgieten een kopje kookvocht apart. Dat gebruiken we straks om de stamppot smeuĆÆg te maken.

Terwijl de aardappels koken, was en snijd je de andijvie in fijne reepjes. Snijd ook de paprika en de zongedroogde tomaatjes in stukjes. En verkruimel alvast wat feta, dat maakt het stamppotje straks helemaal af.

Als de aardappels gaar zijn, stamp je ze tot een zachte puree met een klontje roomboter en een scheutje van het kookvocht. Breng op smaak met peper en zout. Roer vervolgens de rauwe andijvie erdoorheen, samen met de paprika en tomaatjes. De warmte van de puree zorgt ervoor dat de andijvie nƩt iets slinkt, maar wel lekker knapperig blijft.

Garneer het geheel met de verkruimelde feta. Die zorgt voor een frisse, romige tegenhanger van de zoete aardappel en maakt dit gerecht helemaal af.

Stamppotje van zoete aardappel met andijvie

Meer stamppotjes met een twist

Ik vind dit een heerlijk lentestamppotje. Op zoek naar meer stamppotjes met een twist? Probeer dan ook eens:

 

 

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze stamppotje van zoete aardappel met andijvie

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Schil de zoete aardappelen en kook ze op dezelfde wijze zoals normale aardappelen.
2
Stap 2
Houdt na het koken een kopje kookvocht apart.
3
Stap 3
Was en snijd ondertussen de andijvie en snijd de gegrilde paprika en zongedroogde tomaatjes in stukjes. Verkruimel de feta ook een beetje.
4
Stap 4
Als de aardappelen gekookt zijn stamp je ze fijn. Voeg hier een beetje kookvocht (op gevoel) en een blokje roomboter bij en breng het op smaak met peper en zout. Meng de rauwe andijvie, gegrilde paprika en gedroogde tomaatjes met het aardappelmengsel en garneer het geheel met feta.
Bekijk ook andere recepten
Kip enchilada's
PokƩbowl met gegrilde zalm
Romige citroenorzo met gebakken feta
Pasta schotel met salami

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op