Courgettefrietjes

Courgettefriet txt

De feestdagen zijn voorbij en we gaan meteen weer aan de frietjes. Gelukkig zijn het deze keer gezonde frietjes. De courgette frituren we niet maar bakken we in de oven, zonder vet of olie. Hierdoor heb je lekkere gezonde courgette frietjes met een krokant laagje. Een lekkere gezonde snack of bijgerecht.

Courgettefriet 3

Courgettefrietjes

Bereidingstijd 10 minuten plus 30 minuten oventijd
Bijgerecht voor 4 personen

ingrediënten:

  • 1 courgette
  • paneermeel
  • 2 handjes geraspte oude kaas
  • gedroogde oregano
  • peper en zout
  • 1 ei

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijd frietjes van de courgette (groot of klein, net wat je zelf prettig vind). Meng paneermeel in een diep bord met de oude kaas, peper en zout en oregano.
Breek het ei in een ander diep bord. Haal de repen courgette een voor een eerst door het ei en vervolgens door het paneermengsel, zorg ervoor dat de frietjes goed bedekt zijn met het paneermengsel.
Verdeel de gepaneerde frietjes over de bakplaat. Bak de courgettefrietjes 15 minuten in de oven, draai ze hierna om en bak ze normaals 15 minuten. Controleer of de frietjes goed gaar zijn (als je grote dikke frieten hebt gemaakt moeten ze waarschijnlijk nog even langer in de oven).

Eet de courgette frietjes met een yoghurtdip met kerrie of mosterd.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
8 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk