Zo op zijn tijd is een ovenschotel heerlijk. Het is lekker makkelijk, én je kunt er zoveel kanten mee op. Omdat er zoveel mogelijk is met ovenschotels probeer ik dit altijd lekker veel af te wisselen. Al is deze schotel met prei en zoete aardappel een toppertje die ik al een paar keer heb gemaakt. Daarom vond ik het tijd om hem eens op de foto te zetten zodat ik hem met jullie kan delen.
Bij deze: mijn overheerlijke preischotel met zoete aardappel. Én pesto.
Preischotel
Bereidingstijd 30 minuten en 15 minuten oventijd
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 preien
- 1 flinke zoete aardappel
- 600 gram aardappelen
- 2 eetlepels groene pesto
- 200 ml melk
- 1 eetlepel mosterd
- 200 gram geraspte kaas
- peper en zout
Bereiding:
Schil de aardappelen en de zoete aardappel en kook beide gaar in een aparte pan (zoete aardappel is eerder gaar dan de normale aardappel). Snijd de preien in ringen en fruit dit aan in een koekenpan of wok met olie. Meng de pesto door de prei.
Laat de aardappelen uitstomen en verwarm de melk even in de magnetron zodat het niet koud is maar lauw-warm.
Stamp de (gewone) aardappelen, meng de melk en mosterd erdoor en breng het op smaak met peper en zout. Roer ook de helft van de geraspte kaas door de aardappelpuree.
Verwarm de oven voor op 180ºC.Vet een ovenschaal in en verdeel het preimengsel. Smeer de aardappelpuree over het preimengsel en snijd de zoete aardappelen in kleinere blokjes. Verdeel de blokjes zoete aardappel over de schotel en bestrooi met geraspte kaas. Verwarm de schotel ongeveer 15 minuten in de oven zodat de schotel lekker warm is en de kaas gesmolten.