Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Suikervrije Granola

Suikervrije Granola txt

Dit is een receptje dat ik tijdens de detox voor het eerst heb gemaakt. Ik at namelijk altijd zoete granola (het liefst deze) maar tijdens de detox ‘mocht’ dat natuurlijk niet in verband met de suikers en gluten. Ik probeerde een simpele granola (geïnspireerd op een recept uit het Clean and Lean kookboek) en sindsdien ben ik verkocht en is dit 8 van de 10 keer mijn ontbijtje.

Het is super simpel om deze granola te maken en het is nog eens erg lekker. Eventueel kun je de granola bijvoorbeeld eten met gedroogd of vers fruit. Een ideale heerlijke start van de dag.

Tijdens de detox heb ik glutenvrije haver gebruikt, inmiddels gebruik ik weer normale haver. Dit is net zo lekker en aangezien ik geen gluten intolerantie heb is het voor mij niet nodig om een complete glutenvrije variant te nemen. ‘Gewone’ haver bevat geen gluten, maar kan wel sporen van gluten door het land of van de fabriek bevatten.

Suikervrije Granola 02

Granola (simpel en suikervrij)

Ingrediënten:

 • 250 gram havervlokken
 • 1 theelepel kaneel
 • 50 geraspte kokos
 • 100 gram ongebrande walnoten
 • 200 gram ongebrande pecannoten
 • in plaats van de walnoten en pecannoten kun je bijvoorbeeld ook ongebrande gemengde noten gebruiken

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de ingrediënten en verdeel dit over de bakplaat. Rooster de granola 20 minuten in de oven, schep het mengsel tussendoor twee keer om zodat de noten niet té bruin worden. Laat de granola afkoelen en bewaar het in een afgesloten trommel of pot.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

4 Reacties

 1. Maura - YLT 16 april 2014 om 09:16

  Dit moet ik echt eens proberen, want ik maak mijn granola echt veeeeels te zoet met agavesiroop en honing haha. Niet goed, want vind het echt verslavend lekker. Goede tip dit!

  1. Brenda Kookt 16 april 2014 om 14:44

   Ik at eerst ook altijd hele zoete granola, het was daarom wel even wennen. Maar geloof me, deze granola is ook verslavend lekker en ik mis de zoetigheid niet :)

 2. Marian 28 mei 2014 om 11:24

  Bedoel je met die havervlokken havermout?

 3. Anna 6 december 2016 om 15:36

  Hallo Brenda,
  Ja heerlijk al die mogelijkheden met Granola.
  Wat voor rode vruchten zitten er op de foto door?
  Groet Anna

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *