Suikervrije Granola

Suikervrije Granola txt

Dit is een receptje dat ik tijdens de detox voor het eerst heb gemaakt. Ik at namelijk altijd zoete granola (het liefst deze) maar tijdens de detox ‘mocht’ dat natuurlijk niet in verband met de suikers en gluten. Ik probeerde een simpele granola (geïnspireerd op een recept uit het Clean and Lean kookboek) en sindsdien ben ik verkocht en is dit 8 van de 10 keer mijn ontbijtje.

Het is super simpel om deze granola te maken en het is nog eens erg lekker. Eventueel kun je de granola bijvoorbeeld eten met gedroogd of vers fruit. Een ideale heerlijke start van de dag.

Tijdens de detox heb ik glutenvrije haver gebruikt, inmiddels gebruik ik weer normale haver. Dit is net zo lekker en aangezien ik geen gluten intolerantie heb is het voor mij niet nodig om een complete glutenvrije variant te nemen. ‘Gewone’ haver bevat geen gluten, maar kan wel sporen van gluten door het land of van de fabriek bevatten.

Suikervrije Granola 02

Granola (simpel en suikervrij)

Ingrediënten:

  • 250 gram havervlokken
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 geraspte kokos
  • 100 gram ongebrande walnoten
  • 200 gram ongebrande pecannoten
  • in plaats van de walnoten en pecannoten kun je bijvoorbeeld ook ongebrande gemengde noten gebruiken

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de ingrediënten en verdeel dit over de bakplaat. Rooster de granola 20 minuten in de oven, schep het mengsel tussendoor twee keer om zodat de noten niet té bruin worden. Laat de granola afkoelen en bewaar het in een afgesloten trommel of pot.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
4 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk