Wentelrolletjes met nutella en fruit

Wentelrolletjes nutella en fruit txt

Bladerend door mijn Pinterest borden kwam ik drie keer een variatie op deze wentelrollejtes. Als ik het drie keer de moeite van het pinnen waard vond dan moet het me wel écht lekker lijken. Daarom besloot ik mezelf een op deze rolletjes te trakteren. En als ik het dan toch ga eten, én het lekker vind dan kan ik net zo goed meteen een foto maken en mijn variatie met jullie delen. Ziehier mijn wentelrolletjes met nutella en aardbei/banaan.

De wentelrolletjes zijn een mix tussen een tosti en wentelteefjes. Natuurlijk kun je de rolletjes ‘vullen’ met ham en kaas zoals bij een chique croque monsieur of oer-Hollandse tosti. Maar omdat wentelteefjes zoet zijn is dit nog veel lekkerder met fruit en nutella. Want hé, alles is tenslotte beter met een lik nutella erbij.

Als je het teveel gedoe vindt om hier rolletjes van te maken en ze te bakken als wentelteefjes in een koekenpan kun je gewoon een tosti met nutella en fruit nemen. En als zelfs dat je te gek is, neem dan eens een croissant met nutella en fruit. Maar als je het écht wilt proeven dan neem je het beste, deze wentelrolletjes…

Wentelrolletjes nutella en fruit 02

 

Wentelrolletjes met nutella en aardbei/banaan

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 6 rolletjes:

 • 6 sneetjes casinobrood (tostibrood)
 • nutella
 • een banaan of aardbeien
 • 1 ei
 • scheutje melk
 • kaneel
 • 1 theelepel lichte basterdsuiker
 • olijfolie om in te bakken

Bereiding:

Snijd de banaan en/of aardbei in stukjes. Klop een ei los en voeg hier een scheutje melk en beetje kaneel bij, meng dit door elkaar. Snijd de korsten van het brood en rol de sneetjes brood een beetje plat (hierdoor plakt het straks beter aan elkaar). Smeer op de uiteinden van de sneetjes brood een laagje nutalla en beleg dit met stukjes fruit. Rol dit op zodat mooie wentelrolletjes ontstaan.

Verwarm een beetje olie in een koekenpan. Haal de rolletjes door het eimengsel en bak dit rondom in de koekenpan aan zodat ze mooi bruin worden. De wentelrolletjes zijn het lekkerste als ze nog warm zijn.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
7 comments
 1. hahaha..alles is beter met een lik Nutella! Helemaal waar!
  Deze combi lijkt me erg lekker. Smelt de nutella er niet uit tijdens het bakken? Of gaat dit vrij snel?

  1. Ja toch!? Het past gek genoeg ook bijna overal bij ;)
   De nutella smelt er niet uit tijdens het bakken. Het hoeft ook niet zo lang gebakken te worden, het eimengsel stolt snel en kleurt dan mooi bruin.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk