Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Spring Rolls met kip

Spring rolls txt

Heb je ook zo van het heerlijke zonnige weekend genoten? Vandaag en morgen blijft het ook nog lekker weer, de temperatuur gaat zelfs nog omhoog. Met warm weer heb ik vaak minder trek en ga ik het liefst voor een lichte maaltijd, eentje die niet te zwaar op de maag valt. In dat geval zijn deze spring rolls ideaal.

Bij de toko nam ik eens rijstvellen mee, en sindsdien liggen ze in de kast. Nu ben ik op het punt gekomen dat ik de keukenkastjes weer eens leeg wil maken. Niet door van alles weg te gooien, maar door het op te eten, door er mee te koken. Dit is dus een mooi moment om eindelijk de rijstvellen te gebruiken. En met rijstvellen maak je natuurlijk spring rolls!

Spring rolls had ik nog nooit gegeten, dat is dan ook de reden dat ik de rijstvellen had meegenomen. Ik moest het nodig eens proberen. Voor deze eerste keer aan de spring rolls besloot ik ze te vullen met een mengsel van verschillende groenten en kip. De kip heb ik op smaak gebracht met verse gember en knoflook, echt heer-lijk. En het sausje van limoen is ook al zo lekker.
Dit is het recept van mijn eerste spring rolls en ik kan je verzekeren dat ik ze zeker vaker ga maken. Vooral met warm weer als je geen trek hebt in een warme en zware maaltijd zijn spring rolls ideaal. Ze zijn licht, fris, lekker én niet moeilijk om te maken. En als je dan ook nog eens buiten in het zonnetje zit…

Spring rolls 02

Spring rolls

Bereidingstijd: voorbereiding 20 minuten en 10 minuten voor het rollen van de spring rolls

Ingrediënten:

 • ronde rijstvellen (verkrijgbaar bij de toko)
 • 1 wortel
 • 4 stengels lente ui
 • Bosje munt
 • Rode paprika
 • 1/3 komkommer
 • vissaus
 • 1 kipfilet
 • 1 cm verse gember
 • teentje knoflook
 • peper
 • olijfolie

Voor de saus:

 • 2 limoenen
 • zeezout
 • peper

Bereiding:

Voorbereiding:
Snijd de kip in grove stukken en laat dit op een laag tot middelhoog pitje in een koekenpan met olijfolie, uitgeperste knoflook, geraspte gember peper en een beetje water gaar sudderen.
Snijd of rasp de groenten in dunne reepjes (julienne) en meng hier een paar eetlepels van de vissaus door. Pluk de reepjes kipfilet uit elkaar.
Meng voor de saus het sap van twee limoenen met een beetje zeezout en stukjes rode peper.

Bereiding:
Dompel een rijstvel onder in een kom met heet water en leg hem op een bord. Laat het even week worden.
Leg in het midden van het rijstvel een hoopje van de groenten. Leg daarop een beetje kip en vouw de linker en de rechterkant naar binnen. Rol de loempia hierna zo strak mogelijk op.

Serveer de loempia’s met het sausje en eventueel met een een beetje sweet chilli saus.

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

11 Reacties

 1. Marloes 19 mei 2014 om 11:58

  Ik besmeer mijn rijstvellen altijd eerst met pindakaas voor ik ze vul en rol. Erg lekker

  1. Brenda Kookt 19 mei 2014 om 14:07

   Dit klinkt voor een pindakaas-lover zoals ik als muziek in de oren. Ik geloof dat mijn volgende homemade spring roll ook een likje pindakaas bevat :)

 2. Daniëlle 19 mei 2014 om 17:00

  Ik ga eens bij de toko kijken voor rijstvellen, ik kon ze de laatste keer bij de AH niet vinden helaas! Lijkt me wel ongelofelijk lekker.

  1. Brenda Kookt 20 mei 2014 om 09:17

   Ja ze zijn heerlijk. Ik wist niet zo goed wat ik er van moest verwachten, maar het is lekker fris. Aan de rijstvellen zelf zit niet zoveel smaak hoor, je moet het lekker maken met de vulling en een dipsausje erbij is ook heerlijk.

 3. Marlissa 20 mei 2014 om 17:54

  Lijkt me super lekker. Wil nog steeds eens zelf spring rolls maken:)

 4. Sabine 16 november 2016 om 15:54

  Hi,
  Voor hoeveel personen is dit recept?
  Groetjes

 5. linds 5 januari 2017 om 14:06

  Kan je het een dag van te voren klaarmaken ?

 6. Marloes 29 mei 2017 om 13:36

  Ik heb laatst rijstvellen gezien bij de dekamarkt in de vriezer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *