Trifle brownie, baileys en frambozen

Brownie frambozen trifle  txt

Soms moet (of wil) je een toetje verzorgen maar heb je daar eigenlijk helemaal geen tijd voor. De verleiding is groot om dan maar iets ‘kant en klaars’ of een bak ijs op tafel te zetten. Maar dat hoeft niet! Met weinig moeite kun je namelijk ook hele lekkere (zelfgemaakte) toetjes op tafel zetten.
Op het blog TLT- The Little Things van Denise kwam deze trifle langs, net op het moment dat ik hem nodig had. Ik zou het toetje verzorgen voor een diner met 8 personen, maar ik had eigenlijk geen tijd om het voor te bereiden.

Het oorspronkelijke recept van de trifle heb ik iets aangepast, ook heb ik voor iets extra’s baileys toegevoegd. Maar als je daar niet van houdt, of als je het voor kinderen maakt, kun je dat ook weg laten.
Deze trifle is heerlijk en staat binnen een kwartiertje op tafel. Zelfs als je het voor 10 personen moet maken. Een ideaal recept om achter de hand te houden.

Brownie frambozen trifle 01

Trifle brownie, baileys en frambozen

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • vier brownies (ik nam de brownies volgens dit recept die ik twee dagen eerder alvast maakte)
  • 6 eetlepels baileys
  • 375 gram frambozen (vers of uit de diepvries)
  • 200 ml slagroom
  • 100 gram mascarpone

Bereiding:

Breek de brownies in stukje en verdeel het over vier glazen of schaaltjes. Verdeel de baileys over de brownies en strooi hierover de frambozen.
Klop de slagroom met een mixer lobbig en meng voorzichtig de mascarpone erdoor. Schep het mascarponemengsel over de schaaltjes en garneer die met browniekruimels.

Het is het lekkerste als je de trifles even laat opstijven in de koelkast zodat de baileys lekekr in de brownies trekt.

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
3 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk