Sommige recepten blijven favoriet, maakt niet uit hoe vaak je ze al gegeten hebt. Dit hebben wij met dé nachoschotel. Ik kan je niet zeggen hoe vaak ik die het afgelopen 1,5 jaar heb gegeten. In ieder geval heel heel héél erg vaak! Niet iedere keer precies hetzelfde, maar het lijkt nog verdacht vaak op het recept dat ik destijds plaatste. Afgelopen zomer werd het tijd voor een variatie met nacho’s. Even iets anders.
Het werd deze nachosalade..
Nachosalade BBQ Chicken.
Niet uit de oven, zonder gehakt en ook zonder kaas. Maar minstens net zo lekker, en veel sneller klaar.
Snel maken dus!
Nachosalade BBQ Chicken
Bereidingstijd 15 minuten
Ingrediënten:
- nachochips
- 1 (grote) kipfilet
- 2 theelepels kipkruiden
- 3 bladeren ijsbergsla
- 1 tomaat
- halve avocado
- 3 eetlepels zure room
- barbecuesaus
- olijfolie
Bereiding:
Snijd de kipfilet in blokjes, en bestrooi ze met de kipkruiden. Verwarm olie in een koekenpan en bak de kipblikjes gaar.
Snijd de ijsbergsla medium-fijn (of zo fijn als je zelf wilt), snijd de avocado en tomaat in blokjes.
Verdeel de ijsbergsla over een schaal. Verdeel hierover een laagje nachochips, als je de punten van de chips naar buiten laat steken geeft het een leuk effect.
Verdeel de helft van de tomaat, avocado en kipblokjes over de nacho’s. Verdeel nog een kleiner laagjes nacho’s over de salade en strooi hier de laatste blokjes tomaat, avocado en kipfilet over.
Besprenkel de salade voor het serveren met barbecuesaus en zure room.