Chicken Tonight

Chicken tonight txt

De potten Chicken Tonight. Wie kent ze niet? Ik greep nog wel eens naar een potje als ik lekker makkelijk wilde doen. Een zak roerbakgroenten, kip en rijst er bij en de maaltijd stond binnen no time op tafel. Lekker snel.

Nu ik eigenlijk nooit meer uit pakjes (en dus ook uit potjes) kook komt de chicken tonight er niet meer in. Toch had ik laatst ineens weer trek in Chicken Tonight. Vraag me niet waarom maar ik had zin in de smaak en de textuur van het gerecht. Ik besloot de chicken tonight zelf te maken. En ik moet je zeggen dat dat uitstekend is gelukt! En natuurlijk veel lekkerder dan uit een potje ;)

Met dit recept maken jullie de saus de vanaf nu ook zelf!

Tip: maak extra veel zodat je de saus-kip-groentemengsel in porties kunt invriezen.

Chicken tonight 02

Chicken Tonight

Bereidingstijd 30 – 40 minuten

Ingrediënten voor 2-3 personen

  • 1 ui
  • 2 kipfilets
  • teentje knoflook
  • snuf paprikapoeder
  • snuf cayennepeper
  • 1 (winter)wortel
  • 3 paprika’s (rood, geel en groen voor de kleur)
  • theelepel suiker
  • 1 blikje ananasschijven op sap (200 gram)
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • klein blikje tomatenpuree
  • peper en zout

Bereiding:

Snijd de ui in halve ringen en de kip in blokjes. Snijd de paprika’s en wortel in blokjes.
Bak in een koekenpan met olie de kip aan en breng het op smaak met peper, zout, paprikapoeder en cayennepeper.
Voeg de ui en een uitgeperst teentje knoflook bij de kip en bak dit even mee.
Voeg hierna de blokjes wortel en paprika toe. Bak dit ongeveer 10 minuutjes mee zodat de groenten gaar worden.

Strooi de suiker over de groenten en bak dit even mee. Voeg hierna de wijnazijn toe samen met een beetje van het ananassap en de tomatenpuree, verwarm dit mee en roer het goed door. Snijd de ananas in blokjes en voeg dit bij de groente/kipsaus.

Serveer de saus met gekookte rijst.

42 Comments

  1. Jana 23 mei 2019 at 21:52

    Daarnet klaargemaakt en het had succes. De volgende keer maak ik zeker een dubbele portie zodat ik een deel kan invriezen.

    Reply
  2. Angelique 29 juli 2019 at 14:34

    Ook ik wilde minderen met zakjes en pakjes. Dat lukt me goed dankzij jouw recepten Brenda! Deze chicken tonight smaakt verrukkelijk!

    Reply

Geef een reactie