Chicken Tonight

Chicken tonight txt

De potten Chicken Tonight. Wie kent ze niet? Ik greep nog wel eens naar een potje als ik lekker makkelijk wilde doen. Een zak roerbakgroenten, kip en rijst er bij en de maaltijd stond binnen no time op tafel. Lekker snel.

Nu ik eigenlijk nooit meer uit pakjes (en dus ook uit potjes) kook komt de chicken tonight er niet meer in. Toch had ik laatst ineens weer trek in Chicken Tonight. Vraag me niet waarom maar ik had zin in de smaak en de textuur van het gerecht. Ik besloot de chicken tonight zelf te maken. En ik moet je zeggen dat dat uitstekend is gelukt! En natuurlijk veel lekkerder dan uit een potje ;)

Met dit recept maken jullie de saus de vanaf nu ook zelf!

Tip: maak extra veel zodat je de saus-kip-groentemengsel in porties kunt invriezen.

Chicken tonight 02

Chicken Tonight

Bereidingstijd 30 – 40 minuten

Ingrediënten voor 2-3 personen

 • 1 ui
 • 2 kipfilets
 • teentje knoflook
 • snuf paprikapoeder
 • snuf cayennepeper
 • 1 (winter)wortel
 • 3 paprika’s (rood, geel en groen voor de kleur)
 • theelepel suiker
 • 1 blikje ananasschijven op sap (200 gram)
 • 1 eetlepel witte wijnazijn
 • klein blikje tomatenpuree
 • peper en zout

Bereiding:

Snijd de ui in halve ringen en de kip in blokjes. Snijd de paprika’s en wortel in blokjes.
Bak in een koekenpan met olie de kip aan en breng het op smaak met peper, zout, paprikapoeder en cayennepeper.
Voeg de ui en een uitgeperst teentje knoflook bij de kip en bak dit even mee.
Voeg hierna de blokjes wortel en paprika toe. Bak dit ongeveer 10 minuutjes mee zodat de groenten gaar worden.

Strooi de suiker over de groenten en bak dit even mee. Voeg hierna de wijnazijn toe samen met een beetje van het ananassap en de tomatenpuree, verwarm dit mee en roer het goed door. Snijd de ananas in blokjes en voeg dit bij de groente/kipsaus.

Serveer de saus met gekookte rijst.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
42 comments
 1. ik probeer ook zonder pakjes en zakjes te koken, en manlief is dol op chicken tonight! Die ga ik zeer binnenkort verrassen met zijn lievelingskostje, maar dan helemaal zelf gemaakt. Dank je wel!

 2. Erg lekker! Recept had ook veel succes bij 3-jarig zoontje. Wortel heb ik overigens wel eerst gestoomd in een stoommandje zodat het iets zachter wordt. Veel lekkerder dan de kant-en-klare versie in pot! En inderdaad ook goed in te vriezen.

 3. Zonder potjes en pakjes? Maar wel ananas uit blik? En tomatenpuree uit blik? Nee een blik is geen potje of pakje maar ik zou denk ik toch voor iets anders kiezen…

  1. Er worden inderdaad twee blikjes gebruikt. Verse ananas was in mijn geval niet in het seizoen en met een blikje tomatenpuree is niets mis, vind ik. Maar natuurlijk kun je de puree ook zelf maken als je wilt, of iets anders gebruiken.

 4. Ik heb het vanavond geprobeerd en het was een succes! Volgende keer maak ik extra veel saus, nu was er een heel klein beetje, meer vochtig dan nat zeg maar. ;) Dit was mijn eerste recept zonder pakje, zo makkelijk en lekker, dat belooft wat voor de toekomst. :) dankjewel Brenda!!

 5. Hoi hoi,

  Net gemaakt en erg lekker. Mis alleen wel de saus. Hoe kan ik er volgende keer voor zorgen dat het gerecht meer saus heeft?

 6. Hoi Brenda.
  Ik heb de chicken tonight saus ook gemaakt. Wij vonden hem ook heerlijk. Heb je nog een tip hoe we hem wat natter kunnen maken? Met wat meer vocht zeg maar. Het was een beetje droog.
  Alvast bedankt.
  Groetjes Angela

 7. Je schrijft dat je niet meer uit pakjes, potjes en zakjes kookt..

  En dan zie ik onder ingredienten doodleuk het volgende staan:
  – 1 blikje ananasschijven op sap (200 gram)
  – klein blikje tomatenpuree

  Misschien had je dan ook een verse ananas kunnen nemen en zelf tomaten kunnen pureren…??

  1. Gepureerde tomaten is wat anders als tomatenpuree..en aan tomatenpuree wordt niets toegevoegd. Ananas is niet het hele jaar verkrijgbaar…daarnaslast wordt bedoeld met zonder pakjes en zakjes koken dat je zonder smaakversterkers en andere gekke toevoegingen kookt. En dan is tomatenpuree en ananas uit blik een prima keuze

   1. Ben het met Esther eens. Dat is een keuze die je maakt. Ik gebruik in dit geval ananas uit blik, zonde om een ananas te kopen die niet opgegeten wordt. En ik ben niet tegen tomatenpuree. Tomatenpuree is iets heel anders dan gepureerde tomaten.

    Maar je bent natuurlijk vrij om verse ananas te gebruiken en tomaten zelf te pureren als je dat fijn vind.

 8. Lijkt me erg lekker, ik ga dit zeker binnenkort proberen. Meteen nog wat geleerd: ik kende alleen blikken ananas op siroop, nooit geweten dat er ook ananas op sap is. Scheelt weer in de suikers…

 9. De smaak is erg goed, dus ik wil dit recept graag behouden. Echter, het geheel was niet sauzerig genoeg; samen met de rijst is het nog wat te droog. Hoe zorg ik voor meer saus, zonder dat de totale smaak verloren gaat?

  Alvast bedankt voor je reactie, Brenda.

 10. Heerlijk, maar iets te droog, misschien tomatensaus i.p.v. tomatenpuree? en ik denk dat het toevoegen van perziken er een lekkere frisse bite aan toe zou voegen.

 11. Vanavond chicken tonight gegeten, was heerlijk. Ik had meer saus er bij gewild, maar las hieronder dat iemand al het sap van het blikje ananas had gebruikt. Ga ik de volgende keer ook proberen. Maar…… het komt vaker op tafel.

 12. Lekker recept. Ik heb alleen eerst de kip door bloem (met peper en zout) gehaald, dan blijft de kip lekker mals en de bloem bint de saus meer in. De theelepel suiker heb ik trouwens achterweg gelaten omdat de siroop van de ananas al zoet genoeg is.

  1. ja hoor een beetje “gewone” azijn kan natuurlijk ook en anders een kneepje citroensap. Het gaat om het zuurtje dat je toevoegt (ook al smaakt citroensap heel anders dan azijn) als tegenhanger van het zoete van de ananas

 13. Mm mm…. lekker. Vandaag gemaakt. Heb alleen rode wijnazijn gebruikt. Deze had ik namelijk nog staan. En al het sap van het blikje ananas. Heerlijk.

 14. Daarnet klaargemaakt en het had succes. De volgende keer maak ik zeker een dubbele portie zodat ik een deel kan invriezen.

 15. Ook ik wilde minderen met zakjes en pakjes. Dat lukt me goed dankzij jouw recepten Brenda! Deze chicken tonight smaakt verrukkelijk!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk