Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Filmpje: Slavinken maken

Slavinken hdr

Als je vraagt wat mijn favoriete stukje vlees is dan is de kans groot dat ik ‘SLAVINK!’ roep. Ik kan eigenlijk niet omschrijven waarom ik de doodgewone slavink zo lekker vind. Ik denk dat het de combinatie van het gehakt en het spek is, en dat het vlees lekker zacht en mals is.

Vandaag laat ik in een kookfilmpje zien dat het gemakkelijk is om dit lekkere stukje vlees zelf te maken. En daarbij is mijn eigen slavink stiekem nog lekkerder dan die van de slager.
Een foto (of film) van de gebakken slavink heb ik niet. Tot twee keer toe waren de slavinken op voor ik ze vast kon leggen. Zo lekker zijn ze dus…!

Kijk mee:

Klik hier als je de video niet kunt zien. Wil je mijn filmpjes als eerste zien? Abonneer je dan op mijn YouTube kanaal!

Scroll naar beneden voor het uitgeschreven recept.

Filmpje slavinken 03

Slavinken

Ingrediënten voor 6 slavinken

  • 450 gram rundergehakt
  • 18 plakjes ontbijtspek
  • 1 sjalotje
  • teentje knoflook
  • 1 eetlepel mosterd
  • scheut koffiemelk
  • 3 eetlepels paneermeel
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Bereiding:

Meng het gehakt met een gesnipperd sjalotje, een geperst teentje knoflook, mosterd, koffiemelk, paneermeel, nootmuskaat, peper en zout. Kneed het goed door zodat de ingrediënten goed gemengd zijn.

Verdeel het gehakt in 6 porties.

Gebruik per slavink 3 plakjes ontbijtspek, leg dit neer zoals ik in het filmpje doe zodat je het gehakt gemakkelijk in het spek kunt rollen.
Rol het gehakt in het spel.

Voor een feestelijk effect dip je de uiteinden van de slavink in de (gedroogde) peterselie.

Bak de slavinken in een koekenpan met olijfolie of boter op matig vuur.

Tip: de slavinken kun je ook heel goed invriezen.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

12 Reacties

  1. Emily van Kampen 26 september 2014 om 07:31

    Gaaf dit! Ik had nog nooit over zelfgemaakte slavink nagedacht, maar dit lijkt me inderdaad nog lekkerder dan van de slager!

  2. Mirne 26 september 2014 om 09:23

    Vroeger vond ik het erg lekker, maar toen stopte ik met al klaargemaakt vlees en nu heb ik het eigenlijk al jaren niet op. Ik ga het ook eens proberen zelf te maken!

    1. Brenda Kookt 27 september 2014 om 14:36

      Wat leuk Mirne, hoop dat ze bij jou ook weer in de smaak zullen vallen

  3. Angelina 26 september 2014 om 12:31

    Ohh dit ziet er al zoveel lekkerder uit dan de kant-en-klare haha! En ik stuur je straks nog even een mailtje, de postbode bracht iets heel lekkers….. ;-)

  4. Vera 26 september 2014 om 19:15

    Leuk Brenda dit recept voor slavinken!! Ik maakte ze wel eens zelf maar dan rolde ik d spek niet zo handig als jij in!!! Goede tip!!! Ga ik zeker gebruiken!!

  5. Tineke 27 september 2014 om 09:51

    Gisteravond gegeten, met spruitjes, was lekker!

    1. Brenda Kookt 27 september 2014 om 14:34

      Wat leuk dat je meteen me de slavinken aan de slag bent gegaan. Goed om te horen dat ze bij jullie ook in de smaak vielen :)

  6. Sydney 6 oktober 2014 om 19:18

    Hoi Brenda,

    Ik heb vanavond de slavinkjes gemaakt en ze waren echt heerlijk! Veeeel beter dan van de supermarkt. Volgende keer doe ik er misschien een eitje bij voor extra smeuïgheid.
    Samen met aardappelpartjes in de schil gekruid met de Australian Bush mix (herinner je het mailtje) en sperzieboontjes een heerlijke maaltijd!

    Deze slavinken komen vaker op tafel!

  7. Nicole 4 maart 2018 om 09:13

    Hoi Brenda,

    Waarm zit er koffiemelk in je recept?
    Ze zijn echt heerlijk!

    Groet Nicole

    1. Brenda Kookt 4 maart 2018 om 15:48

      Door de koffiemelk worden ze net wat smeuïger, ik vind dit persoonlijk lekkerder dan met gewone melk. Maar je kunt ook een klein beetje gewone melk gebruiken als je dat wel in huis hebt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *