Zoete aardappel koekjes

Zoete aardappelkoekjes txt

Deze week gaan we voor aardappelen op zondag. Maar dat doen we niet met gewone aardappelen. Vandaag nemen we de zoete aardappel en daar maken we koekjes van. Geen knapperige koekjes die we bij de koffie eten, maar een soort burgertjes. Lekkere zachte aardappelkoekjes.

Ik vind het heerlijk om iets te vermalen, kruiden toe te voegen en te bakken zodat het nóg lekkerder wordt. Bij deze koekjes is dat het geval. Een aanrader voor als je makkelijk wilt doen, maar geen standaard aardappel wilt eten. Zo is het eten van aardappelen op zondag, en iedere andere dag van de week, een feestje.

Zoete aardappelkoekjes

Zoete aardappelkoekjes

Bereidingstijd 45 minuten

Ingrediënten voor 8 zoete aardappelkoekjes:

  • 3 zoete aardappelen
  • 1 eetlepel ketjap
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 stengels lente ui
  • peper en zout

Bereiding:

Schil de zoete aardappelen en halveer ze. Kook de zoete aardappelen in ongeveer 15 minuten gaar.
Giet de aardappelen af en laat ze even uitstomen.

Snijd de lente ui in ringetjes. Stamp de aardappelen fijn en meng de ketjap, bloem en ringetjes lente ui erdoor. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
Verdeel het aardappelmengsel in 8en en maak er een soort hamburgertjes van. Verwarm boter in een koekenpan en bak de zoete aardappel koekjes.

De zoete aardappel koekjes zijn extra lekker als je er een lekkere frisse yoghurtdip bij serveert. Meng 2/3 yoghurt met 1/3 deel mayonaise en voeg een beetje lente ui toe.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
13 comments
  1. Bij mij staan de zoete aardappels al een tijdje op de ‘bucket list’. Smaken ze zoals de naam doet vermoeden ook echt zoet? Ik las ergens dat je er ook patat van kunt maken, maar zoete patat lijkt me niet zo lekker… ;)

    1. Gewoon een keer doen. Ze smaken echt zoet. Niet zo zoet als snoep, maar zeker anders dan de gewone aardappel.
      Het is heel erg lekker om ze in de oven te roosteren, dan ontstaat er inderdaad een soort patat. Is erg lekker als je het mij vraagt.

      1. Dank voor je reactie! Je hebt me over de streep getrokken… ;) Vanavond gegeten uit de oven met zalm en erwtjes. Ik vond het wel oké, maar vind ze denk ik lekkerder als snack.

          1. Bij mij bleven ze ook zacht, dat komt door de substantie van de zoete aardappel. Je zou ze wel bijvoorbeeld kunnen paneren voor een krokant korstje.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk