Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Appelsnacks

appelsnack txt

Ik schuif niet onder stoelen of banken dat ik een pindakaaslover (en addict) ben. Ik eet pindakaas niet alleen op een (dik belegde) boterham maar besmeer ook koekjes met pindakaas en verwerk het in recepten. Zie dit, dit, dit en dit recept. En soms stop ik een ‘kaal’ lepeltje pindakaas in mijn mond als ik daar zin in heb. Van pindakaas krijg ik dus nooit genoeg!

Dat pindakaas en banaan een goede combi waren dat wist ik al, dit eet ik regelmatig op brood of op een rijstwafel. Met de combinatie pindakaas en appel was ik nog niet bekend. Dit blijkt een super lekkere snack te zijn die ik zeker met jullie moet delen. Dus bij deze, doe er je voordeel mee :)

Tip: dit is ook een heerlijke (en best verantwoorde) traktatie voor kids!

appelsnack 02

Appelsnacks met pindakaas

Ingrediënten

 • appel
 • pindakaas
 • eventueel een extra topping

Bereiding:

Was de appel en verwijder met een appelboor het klokhuis.  Schaaf de appel plakken (bijvoorbeeld met een mandoline) en besmeer ze met pindakaas.

Dit is al een topper van een hapje. Als je écht gek (en lekker) wilt doen ga je voor een extra topping.

Een paar suggesties:

 • kokos
 • (XXL) hagelslag (of vlokken)
 • muesli
 • cruesli
 • koekkruimels
 • plakjes banaan

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

7 Reacties

 1. Emily van Kampen 14 november 2014 om 08:07

  Haha! Zo herkenbaar als mede pindakaas verslaafde. Ik eet het ook met alles! Ik heb wel eens pindakaas en appel in mijn havermout gedaan, maar het nog nooit zo los in plakjes gegeten. Lijkt me heerlijk

  1. Brenda Kookt 14 november 2014 om 08:31

   Pindakaas in de havermout.. dat heb ik dan weer nooit gedaan. Daar moet verandering in komen!

 2. Karin | la vie de Karin 14 november 2014 om 08:22

  Geniaal, ik had deze combinatie zelf ook niet bedacht maar het lijkt me wel lekker! Helemaal met zelfgemaakte notenpasta!

 3. Marijke 14 november 2014 om 08:51

  Wat mooi gedaan, net kunstwerkjes :-)

 4. kelly 14 november 2014 om 10:19

  Wat een idee!! Ga ik zeker maken..lekker met stukjes noot en kaneel!! :)

 5. Marja 14 november 2014 om 18:05

  Pindakaas…..hmmm, daar kun je me ‘s nachts voor wakker maken! Echt waar! Zo lekker vind ik dat. Toen we in Florida waren, moest ik daar natuuuuurlijk ook de pindakaas proeven! Nou ik kan je zeggen, die is zo heeeeerlijk romig! Ik heb me helemaal klem gegeten. Niet aan burgers, nee. Wel aan sandwich pb and j. Peanutbutter and jelly! Grapejelly….en die zalig romige pindakaas…..oef, als ik er aan terugdenk loopt het water me in de mond en kan ik het haast ruiken! Wat was dat lekker!
  Nou zò lekker vind ik dus pindakaas! En die appel met pindakaas ga ik zeker uitproberen!
  Bedankt voor de tip en een heel fijn weekend Brenda! :-D

 6. Karin 8 april 2015 om 17:14

  Lekker!
  Heb je al eens pindakaas op een gehalveerde dadel gedaan??? Errug lekker. :-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *