Appelsnacks

appelsnack txt

Ik schuif niet onder stoelen of banken dat ik een pindakaaslover (en addict) ben. Ik eet pindakaas niet alleen op een (dik belegde) boterham maar besmeer ook koekjes met pindakaas en verwerk het in recepten. Zie dit, dit, dit en dit recept. En soms stop ik een ‘kaal’ lepeltje pindakaas in mijn mond als ik daar zin in heb. Van pindakaas krijg ik dus nooit genoeg!

Dat pindakaas en banaan een goede combi waren dat wist ik al, dit eet ik regelmatig op brood of op een rijstwafel. Met de combinatie pindakaas en appel was ik nog niet bekend. Dit blijkt een super lekkere snack te zijn die ik zeker met jullie moet delen. Dus bij deze, doe er je voordeel mee :)

Tip: dit is ook een heerlijke (en best verantwoorde) traktatie voor kids!

appelsnack 02

Appelsnacks met pindakaas

Ingrediënten

 • appel
 • pindakaas
 • eventueel een extra topping

Bereiding:

Was de appel en verwijder met een appelboor het klokhuis.  Schaaf de appel plakken (bijvoorbeeld met een mandoline) en besmeer ze met pindakaas.

Dit is al een topper van een hapje. Als je écht gek (en lekker) wilt doen ga je voor een extra topping.

Een paar suggesties:

 • kokos
 • (XXL) hagelslag (of vlokken)
 • muesli
 • cruesli
 • koekkruimels
 • plakjes banaan

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
7 comments
 1. Pindakaas…..hmmm, daar kun je me ‘s nachts voor wakker maken! Echt waar! Zo lekker vind ik dat. Toen we in Florida waren, moest ik daar natuuuuurlijk ook de pindakaas proeven! Nou ik kan je zeggen, die is zo heeeeerlijk romig! Ik heb me helemaal klem gegeten. Niet aan burgers, nee. Wel aan sandwich pb and j. Peanutbutter and jelly! Grapejelly….en die zalig romige pindakaas…..oef, als ik er aan terugdenk loopt het water me in de mond en kan ik het haast ruiken! Wat was dat lekker!
  Nou zò lekker vind ik dus pindakaas! En die appel met pindakaas ga ik zeker uitproberen!
  Bedankt voor de tip en een heel fijn weekend Brenda! :-D

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk