Ga naar de inhoud

Chocolate Chip Cookie Dough Pindakaas Brownies

Chocola, pindakaas, brownies, een ultieme en ontzettend lekkere guilty pleasure!
45 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen

Brownies

Laag van pindakaas

Cookie Dough laag

Topping

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Brownies

Stap 1

Bereid de brownies volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
Stap 2

Laat de brownies na bereiding afkoelen.

Pindakaas laag

1
Stap 1

Mix de ingrediënten voor de pindakaaslaag in een kom door elkaar. Verdeel deze over de brownies. Druk het licht aan zodat het blijft plakken (mag met je vingers).

Cookie Dough laag

1
Stap 1

Mix de boter en suiker door elkaar tot het romig is. Roer de vanille en melk hierdoor. Meng vervolgens een beetje zout en de bloem erdoor.

2
Stap 2

Voeg tot slot de chocolate chips en haver toe. Roer dit nog even door zodat alles goed gemengd is.

3
Stap 3

Verdeel de Cookie Dough over de pindakaas laag. Druk dit een beetje aan (gaat het beste met je handen).

Topping

1
Stap 1

Verkruimel de M&M's een beetje (gaat heel makkelijk door ze met een kommetje fijn te pletten). Verdeel de verkruimelde M&M's over de Cookie Dough.

2
Stap 2

Breek de witte chocolade in stukjes. Smelt het met een beetje olie in een kommetje in de magnetron (ongeveer een minuut op 60 watt, even doorroeren en nog even in de magnetron tot het goed gesmolten is).

3
Stap 3

Verdeel de witte chocolade over de brownie-taart. Laat deze overheerlijke brownie-taart circa 1 uur opstijven in de koelkast (chocolade moet nog even hard worden).

4
Stap 4

En aanvallen maar!!

5
Stap 5

Eet smakelijk, geniet er van!

Chocolate Chip Cookie Dough Pindakaas Brownies


Een Guilty Pleasure is iets waar je ontzettend van geniet en wat je gewoon niet kunt weerstaan.

Toen ik ging nadenken over mijn Guilty Pleasure kwam ik niet verder dan een lepeltje pindakaas, een stuk (praliné) chocolade en brownies! In dit recept wordt dit allemaal gecombineerd. Een ultieme guilty pleasure dus. 

Chocolate Chip Cookie Dough Pindakaas Brownies

Het is goed fout! Maar ontzettend lekker. En daar gaat het om!

 

 

Bekijk ook andere recepten
Crumble van nectarine met kersen
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem

16 reacties

soof

Trouwens en hoeveel chocolate chips moet ik gebruiken?

Laat een bericht achter

soof

Wat ziet dat er verrukkelijk uit! Ik ga m maandag uitproberen bij een high tea:-) een vraagje, chocolate chips zijn toch van die koekjes? Niet dat t letterlijk chocolade chips zijn toch :-) nog een tip voor een goede kant en klare brownie? Zjjn allemaal niet zo heel lekker.

Laat een bericht achter

brina

Zou ik de brownie ook door iets anders kunnen vervangen? Misschien gewoone cake/ ik houd niet zo van brownies..

Laat een bericht achter

brendakookt

De brownies kun je vervangen door cake. Misschien een lichte chocolade cake zodat het minder machtig is?

Friday Five {Part 1} – My 5 favorites right now « Brenda Kookt!

[...] voor je. Op mijn blog zijn al  twee recepten te vinden waar pindakaas in verwerkt is. Namelijk: Chocolate Chip Cookie Dough Pindakaas Brownies en Chocolate Chip Cookies met Peanut Butter & Oatmeal! En ik kan je verklappen dat de derde ook [...]

Laat een bericht achter

Leonie

Hoi Brenda, Ik heb hem afgelopen zondag gemaakt! Hij was errug lekker! En nog niet helemaal op dus ik heb er maandag en dinsdag ook nog van gegeten!! :) Groetjes, Leonie

Laat een bericht achter

brendakookt

Goed om te horen Leonie! Is wel best machtig hé! Hoop dat de meiden er ook van genoten hebben. Fijn weekend, geniet er van!

brendakookt

'@ Kelly: Niet te danken. Ik heb het (heel erg) graag gedaan, geen straf om dit te mogen eten ;-) @ Nina: Zeker weten, niet te weerstaan! Deze gaat zeker vaker gemaakt worden in mijn keuken..

Laat een bericht achter

ninadinners.nl

Lijkt me heel erg lekker! En echt een quilty pleasure, brownie, pindakaas en M&M en witte chocolade hmm

Laat een bericht achter

Kelly @ Kell's Kitchen

Hi Brenda, bedankt voor het meedoen aan het Foodblogevent van juni! This has Guilty Pleasure written all over it ;-) Groetjes, Kelly

Laat een bericht achter

Nienke

Guilty!

Laat een bericht achter

brendakookt

Ik beken!

Pauline

Oehhh wat slecht, maar oh zo lekker! Ik zie een winnend recept aankomen ;)

Laat een bericht achter

brendakookt

Oehhh... zal het?

Merle

Ik heb nog nooit zo'n lekkere 'brownie' gegeten!!!

Laat een bericht achter

brendakookt

Bedankt Mer! (Had misschien ook met je "status" te maken? ;-)) Ik had eigenlijk verwacht een deel in te vriezen voor een keer als ik er zin had. Maar het ging zo snel...op = op.. en dat is misschien maar goed ook ;-))

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op