Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Brownie in a mug

Brownie in a mug txtVriendinnen vroegen me vorige week waar de gezondere recepten blijven op Brenda Kookt. Ik moet toegeven dat de gezonde recepten het de laatste tijd een beetje laten afweten hier op het blog. De sinterklaasgerechten en snoepgerechten voeren de boventoon op Brenda Kookt, en ook in mijn dagelijkse eetpatroon. Daarnaast eet ik ook heus nog wel gezond, maar blijkbaar maak ik daar geen foto’s van. In 2015 ga ik dat weer helemaal goed maken met jullie, I promise. Eerst deze heerlijke brownie in a mug, hihi.

Tip: Iedereen die op zoek is naar een gezonder gerecht, neem eens een kijkje op deze pagina. Iedereen die zichzelf zo nu en dan mag verwennen met iets fouts. Lees dan vooral doorrr!

Het is soms zo lekker om even niet op te letten gewoon iets lekkers voor jezelf klaar te maken. Iets lekker fouts. Als je iets lekkers hebt verdiend (misschien dit weekend al?) dan moet je voor deze brownie in a mug gaan. Het recept is van Yvette van Boven, ik heb het al ontelbaar keren gemaakt. Meestal als ik alleen thuis ben en mezelf wil trakteren op iets lekkers.

Deze brownie in a mug is niet alleen mega lekker, maar ook nog eens mega simpel. Je kwakt de ingrediënten in een beker. Daarna zet je het in de magnetron en voor je het weet zit je op de bank onder een dekentje naar je favoriete serie of film te kijken terwijl je al lepelend deze yummy brownie in a mug eet. Heaven!

Dé verwennerij voor als je alleen thuis bent, of samen met vriendinnen wilt genieten van iets lekkers. De porties zijn vrij groot (persoonlijk heb ik daar geen probleem mee) maar eventueel kun je het ook delen.

Brownie in a mug 02

 

 Brownie in a mug

Brownie in a mug

5 minuten
+ 3 minuten

Ingrediënten

  • 3 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels cacao
  • 3 eetlepels gehakte chocolade
  • 1 ei
  • 3 eetlepels melk
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 theelepels vanillesuiker
  • handje gehakte noten

    Extra benodigd: een grote mok/beker

      Bereiding

      • Mix de droge ingrediënten (alles behalve de chocolade en noten) in een grote mok en en meng dit met de melk en zonnebloemolie. Voeg het ei er bij en roer dit goed door. Doe de chocolade en gehakte noten er bij en meng dit ook goed door.
      • Zet de beker 3minuten in de magnetron, op de hoogste stand.
      • Waarschijnlijk loopt de cake over de rand van de mok. Maar dat is niet erg.
      • Laat de brownie even afkoelen als hij uit de magnetron komt.
      • Serveer het eventueel met een beetje honing of maple syrup, likeur of een bol vanille ijs.

      Bron: Yvette van Boven

      Deel dit bericht:

      Share on facebook
      Share on twitter
      Share on whatsapp
      Share on email
      Reacties

      26 Reacties

      1. Julie 23 juli 2015 om 15:59

        heb het net geprobeerd, maar is zo stevig dat je bijna zou gaan denken dat er per ongeluk cement doorheen gegaan is. ook kwam de brownie niet mooi recht omhoog, maar werd 1 kant als het ware ‘omgekanteld’. zijn er anderen met hetzelfde resultaat? ik ben benieuwd wat er misgegaan is.

        1. Brenda Kookt 23 juli 2015 om 19:00

          Die van mij was ook niet mooi gelijk omhoog gekomen. Misschien volgende keer op minder wattage verwarmen zodat hij minder hard wordt? Die van mij was juist eerder aan de slappe kant.

      2. Henriette 9 april 2016 om 21:00

        Hier was ik naar op zoek! Dank je wel.
        Moet ik de tijd verdubbelen als ik er twee tegelijk maak? (gebruik bijna nooit mijn magnetron…)

        1. Brenda Kookt 11 april 2016 om 16:23

          Dat is een goede vraag. Ik zou het in eerste instantie niet doen. Je kunt ze altijd nog even terug in de magnetron zetten om iets langer te verwarmen

      3. Dana 4 juni 2016 om 22:14

        Nou, ik dacht yes even een brownie maken, ik heb echt een spons in mn beker.. Er komt geen lepel/vork doorheen.. Enig idee wat ik fout heb kunnen doen? ?

        1. Brenda Kookt 4 juni 2016 om 22:54

          Een harde spons? Het wordt wel sponzig inderdaad, maar het zou niet hard moeten zijn. Eerder juist zacht!

      4. Desiree 5 augustus 2017 om 21:09

        Holymoly, dankjewel Brenda! Wat een heerlijk recept :)

        Ik heb een deel van de cacao vervangen door espressopoeder; lekkerrr!

      Laat een reactie achter

      Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

      Beoordeel recept