Gevulde rollade met champignon/pesto vulling

Gevulde rollade txtGister deelde ik het filmpje waarin ik leerde een rollade te knopen. Nu kunnen jullie allemaal aan de slag om met de kerstdagen (of eerder?) zelf een gevulde rollade te maken. Met de tips van keurslager Timo Boon kan je eigen rollade niet mislukken.

In dit artikel deel ik mijn recept voor de gevulde rollade met champignon/pesto vulling. Omdat ik gek ben op champignons en pesto besloot ik dit te combineren en mijn rollade hiermee te vullen. Voordeel aan de pesto is dat je naast peper en zout geen extra kruiden nodig hebt. De rollade is goed op smaak.

Edit: omdat ik er vragen naar kreeg (en het is tenslotte zondag filmpjesdag) heb ik het filmpje ook hieronder nog een keer toegevoegd.

 

Video: gevulde rollade met champignon en pesto vulling

Klik hier als je de video niet kunt zien. Wil je mijn filmpjes als eerste zien? Abonneer je dan op mijn Youtube kanaal!

Scroll naar beneden voor het uitgeschreven recept.

Gevulde rollade 02

Gevulde rollade – champignon/pesto

Gevulde rollade met champignon/pesto vulling

Ingrediënten

  • 800 gram varkensfilet vraag of de slager hem alvast in een lap snijdt
  • 3,5 eetlepel groene pesto
  • 250 gram champignons ik nam een mix tussen gewone en kastanjechampignons
  • 1 grote ui
  • tijm
  • peper en zout
  • olijfolie
  • boter om in te bakken

    Extra benodigd: keukentouw, ovenschaal of braadslede

      Bereiding

      De vulling:

      • Snijd de ui in ringen en de champignons in plakjes. Bak dit in een olijfolie aan in een koekenpan.
      • Breng op smaak met peper, zout en tijm en laat het met een deksel op de pan op laag vuur 10 minuten pruttelen.

        De rollade:

        • Verdeel 2 eetlepels pesto over de lap vlees (aan de kant dat straks de binnenkant van de rollade is).
        • Zorg ervoor dat je de onder en bovenkant een beetje over laat. Verdeel het champignon/ui mengsel over de pesto en druk het goed aan. Rol de rollade los op.
        • Knoop de rollade met keukentouw zodat het vlees goed bij elkaar blijft (bekijk dit filmpje voor een uitgebreide uitleg en tips).
        • Meng 1,5 eetlepel pesto met 1 eetlepel olijfolie, peper en zout en smeer de rollade hiermee in.
        • Zorg ervoor dat het vlees twee uur op kamertemperatuur is gekomen voor je gaat bakken. Verwarm de oven voor op 150ºC en vet een ovenschaal of braadslede in.
        • Verwarm een klontje boter in een koekenpan en braad de rollade rondom aan.
        • Plaats de rollade hierna in de ovenschaal en verwarm het in de oven tot het een kerntemperatuur van 62 - 64 ºC heeft. Laat het vlees 10 minuten rusten in aluminiumfolie voor je het aansnijdt.
        | Afdrukken


        Brenda Hoff
        Brenda Hoff
        Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
        8 comments
        1. De gevulde rollade ziet er geweldigen lekker uit,nu is mijn vraag kan ik dit ook bereiden met kalfsmuis?
          Vriendelijke groeten Elisabeth.

        2. Ik heb deze gemaakt en hij is erg lekker maar bij het maken kwam een deel van de vulling naar buiten. Hierdoor had ik achteraf veel minder wat wel jammer was.

          Hoe kan ik dit voorkomen? Zeker bij een wat groteren rollade lijkt me dit moeilijk

        Geef een reactie

        Misschien vind je dit ook leuk