Carpaccio van kipfilet met mango

Carpaccio van kipfilet txtVandaag heb ik een heerlijk voorgerechtje voor jullie, eentje om van te genieten! Deze carpaccio van kipfilet is lekker fris, kleurrijk en verrassend van smaak. Een perfecte start van je kerstdiner of onderdeel van de feestelijke lunch.

Kipfilet en mango zijn een topcombi, de Boursin geeft het gerecht net dat beetje extra. Een onverwachte twist.  Wel adviseer ik je om de variant Boursin Sjalot & Bieslook te gebruiken. Dit is de variant zonder knoflook. Boursin is vrij zacht qua structuur, zorg er voor dat het goed koud is voor je het gebruikt. Hierdoor kun je het mooi verbrokkelen over de carpaccio.

Carpaccio van kipfilet 02

Carpaccio van kipfilet met mango

Carpaccio van kipfilet met mango

15 minuten

Ingrediënten

  • 12 plakjes gerookte kiprollade
  • rijpe mango
  • 2 eetlepels Boursin Sjalot & Bieslook goed koud
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • handje gemengde sla
  • 1 eetlepel sinaasappelsap
  • peper en zout
  • tuinkers voor garnering

Bereiding

  • Snijd de mango in blokjes. Maal een halve mango fijn met de staaf mixer, meng dit met de sinaasappelsap. Snijd de andere helft van de mango in fijne blokjes. Snijd de zongedroogde tomaat ook fijn.
  • Verdeel over ieder bordje drie plakjes kipfilet plus een hoopje sla.  Sprenkel de gepureerde mango over de kipfilet en verdeel blokjes mango ook over de borden.
  • Zorg er voor dat de Boursin goed koud is zodat je dit ook mooi kunt verbrokkelen over het bord. Verdeel de zongedroogde tomaat over de borden en garneer met tuinkers.
Pin dit recept
Afdrukken

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer

 

Brenda Kookt Fijne Feestdagen 2014 03


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
17 comments
  1. Dit recept klinkt echt lekker en het ziet er mooi uit.
    Ik zit met één arm in het gips, maar ik kan deze wel mooi maken met 1 hand voor mijn familie met de kerst. Toppie!

  2. Vanavond dit als voorgerechtje gemaakt met Pasen voor mijn familie, ze smulden ervan. Super simpel en erg lekker. Ik had nog wat gepureerde mango over en die smaakte heerlijk over de salade die ik had gemaakt.

  3. Hoi Brenda,

    Dit recept wil ik graag een keertje maken, echter is het ook mogelijk om Hüttenkäse te gebruiken i.p.v. boursin?

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk