Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Carpaccio van kipfilet met mango

Carpaccio van kipfilet txtVandaag heb ik een heerlijk voorgerechtje voor jullie, eentje om van te genieten! Deze carpaccio van kipfilet is lekker fris, kleurrijk en verrassend van smaak. Een perfecte start van je kerstdiner of onderdeel van de feestelijke lunch.

Kipfilet en mango zijn een topcombi, de Boursin geeft het gerecht net dat beetje extra. Een onverwachte twist.  Wel adviseer ik je om de variant Boursin Sjalot & Bieslook te gebruiken. Dit is de variant zonder knoflook. Boursin is vrij zacht qua structuur, zorg er voor dat het goed koud is voor je het gebruikt. Hierdoor kun je het mooi verbrokkelen over de carpaccio.

Carpaccio van kipfilet 02

Carpaccio van kipfilet met mango

Carpaccio van kipfilet met mango

15 minuten

Ingrediënten

  • 12 plakjes gerookte kiprollade
  • rijpe mango
  • 2 eetlepels Boursin Sjalot & Bieslook goed koud
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • handje gemengde sla
  • 1 eetlepel sinaasappelsap
  • peper en zout
  • tuinkers voor garnering

Bereiding

  • Snijd de mango in blokjes. Maal een halve mango fijn met de staaf mixer, meng dit met de sinaasappelsap. Snijd de andere helft van de mango in fijne blokjes. Snijd de zongedroogde tomaat ook fijn.
  • Verdeel over ieder bordje drie plakjes kipfilet plus een hoopje sla.  Sprenkel de gepureerde mango over de kipfilet en verdeel blokjes mango ook over de borden.
  • Zorg er voor dat de Boursin goed koud is zodat je dit ook mooi kunt verbrokkelen over het bord. Verdeel de zongedroogde tomaat over de borden en garneer met tuinkers.

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer

 

Brenda Kookt Fijne Feestdagen 2014 03

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

17 Reacties

  1. Lenny 27 december 2016 om 20:47

    Dit recept gemaakt voor kerst, zowel de volwassenen als de kinderen hebben gesmuld. Makkelijk te maken en enorm lekker, super recept!

  2. Adri den Hartog 16 november 2018 om 16:02

    Waar en wanneer wordt de peper e.n zout op gedaan?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept