Ga naar de inhoud

Fricandeau met mosterd en rozemarijn

Misschien herinneren jullie je nog de (killer van een) pulled pork die ik laatst maakte? Ik was zo stom om niet naar mijn keurslager te gaan maar naar de (naar mijn idee) goedkopere slager op de markt. Nou, goedkoop bleek duurkoop. In plaats van een  ontbeende varkensschouder kreeg ik een...
15 minuten Voorbereidingstijd
1 uur Bereidingstijd
Delen op

Fricandeau met mosterd en rozemarijn

Fricandeau txtMisschien herinneren jullie je nog de (killer van een) pulled pork die ik laatst maakte? Ik was zo stom om niet naar mijn keurslager te gaan maar naar de (naar mijn idee) goedkopere slager op de markt. Nou, goedkoop bleek duurkoop. In plaats van een  ontbeende varkensschouder kreeg ik een stuk varkensbil mee. Varkensfricandeau. Dit vlees was niet geschikt voor de pulled pork, het is wél geschikt om een lekkere fricandeau met mosterd en rozemarijn te maken. Ideaal voor bij de kerst.

De fricandeau heb ik ingesmeerd met een mengsel van mosterd, rozemarijn en koekkruiden. Hierdoor komt de fricandeau goed op smaak. De fricandeau kun je warm eten tijdens het kerstdiner, maar ook koud tijdens het kerstontbijt of de kerstlunch.

Fricandeau 01

Fricandeau met mosterd en rozemarijn

Brenda Kookt Fijne Feestdagen 2014 03

Ingrediënten

Extra benodigd: eventueel keukentouw om de fricandeau in model te binden en een kerntemperatuur

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze fricandeau met mosterd en rozemarijn

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 1 uur
Stap 1
Meng in een kommetje de suiker met koekkruiden, mosterd, rozemarijn, peper, zout en olijfolie tot een papje. Wrijf de fricandeau in met het mengsel en laat het 30 minuten op kamertemperatuur staan. Bind de fricandeau eventueel in met keukentouw om het bij elkaar te houden.
2
Stap 2
Verwarm boter in een koekenpan en bak de fricandeau rondom aan. Verwarm de oven voor op 150ºC en vet een ovenschaal of braadslede in. Leg het vlees in de ovenschaal en voeg een klein beetje water toe. Plaats een deksel op de schaal en bak het vlees ongeveer een uur in de oven tot het een kerntemperatuur van 58ºC heeft.
3
Stap 3
Laat het vlees voor je de touwtjes verwijderd 15 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snijd het daarna in dunne plakken en serveer.
Bekijk ook andere recepten
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Club egg met bacon

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op