Cranberrysaus

Cranberrysaus txtCranberrysaus is een ideale saus bij een stukje vlees. Het is een feestelijke saus die bij veel verschillende soorten vlees past. Het is lekker om te serveren bij kip en varkenshaas, maar ook bij eendenborst en wild.

Sinds ik op Vlieland ben geweest ben ik totally in to de cranberrie. Gedroogde cranberry’s at ik al regelmatig en door de cranberryweek ben ik inmiddels ook bekend met verse cranberry’s. Cranberry’s van Vlieland zijn helaas niet meer verkrijgbaar omdat het seizoen is afgelopen. Maar de geïmporteerde cranberry’s die je nu in de supermarkt vindt smaken er niet minder om.

 

Cranberrysaus 02

Cranberrysaus met rode port

Cranberrysaus

Ingrediënten

 • 250 gram verse cranberry's
 • 150 ml verse sinaasappelsap
 • 2 kaneelstokjes
 • 3 eetlepels suiker
 • 200 ml rode port

Bereiding

 • Breng de cranberry's samen met de sinaasappelsap aan de kook. Voeg de kaneelstokjes, suiker en rode port erbij en laat dit op zacht vuur 10 minuten koken. Roer de saus tussendoor door. Zeef de saus en giet het in een kannetje.
 • Serveer de cranberrysaus met een mooi stukje vlees zoals varkenshaas, kip of eend.
Pin dit recept
Afdrukken

Brenda Kookt Fijne Feestdagen 2014 03


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
7 comments
 1. Hele fijne kerstdagen Brenda! En voor het nieuwe jaar, een goede gezondheid, veel liefde vriendschap en aandacht voor elkaar en natuurlijk veel nieuwe reepten!
  Geniet van deze dagen samen met je dierbaren en tot de volgende keer!
  Liefs, Marja. :-D

 2. Ik zou graag de cranberry saus willen maken maar ik drink geen alcoholhouden drank. Wat kan ik het beste gebruiken i.p.v. de port? Alvast bedankt.

 3. Vandaag gemaakt bij een kiprollade. Maar het was ontzettend zuur. Ik heb er veel meer suiker bij gedaan, om het op smaak te krijgen. Uiteindelijk toch op smaak gekregen.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk