Wentelteefjes van kerststol

Wentelteefjes kerststol txtIk hoop dat jullie na al het lekkere eten van de kerstdagen nog een plekje over hebben voor een lekker ontbijt. Ik heb namelijk een heerlijke tip: wentelteefjes van kerststol! Bak wentelteefjes van het overgebleven kerstbrood! Dit is de ideale manier om je kerstbrood op te maken.

Zelf heb ik altijd ruimte voor (en trek in) het ontbijt. Als ik de vorige avond veel gegeten heb (zoals gister), heb ik ’s ochtends juist weer trek. Terwijl dat dan helemaal niet nodig is. Maar ja, ik hou dus van eten, en zeker ook van ontbijten. Zeker met kerst. Lekker samen aan een gedekte tafel, kaarsjes erbij en een warm wentelteefje op je bord. Wat wil je nog meer?

En is je kerstbrood nog helemaal niet zo oud? Doe dit dan toch, het is namelijk super lekker.

Wentelteefjes kerststol 04

Wentelteefjes van kerststol

Wentelteefjes van kerststol

Ingrediënten

  • 5 sneetjes kerststol
  • 100 ml melk
  • 1 ei
  • snuf kaneel
  • olie of boter om in te bakken

Bereiding

  • Snijd het brood in plakken. Meng het ei met de melk en kaneel. Leg de sneetjes brood een voor een in het eimengsel en zorg ervoor dat het brood goed volgezogen is. De spijs kun je er gewoon in laten, dit is gebakken nog lekkerder.
  • Verwarm olie of boter in een koekenpan en bak de doordrenkte wentelteefjes aan beide zijde aan tot ze mooi goudbruin zijn. Serveer de goudbruine wentelteefje met een beetje poedersuiker voor een echt kerst-effect.
Pin dit recept
Afdrukken

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
5 comments
  1. Brenda je kletskoppen toetje was heerlijk en die wentelteefjes ga ik vanddag maken want zo kerstbrood eten vindt ik minder en zo heb ik 3 kerstbroden in een kerstpakket gehad dus ik kan mijn lol op.. tx for the tip….groet Willy happy X mas.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk