We trappen dit jaar af met een makkelijke maaltijd. Een snelle ovenschotel met preirolletjes. Mega easy. Simpel dus. En lekker. Van recepten als deze kunnen we er niet genoeg hebben. Een makkelijke maaltijd komt altijd van pas toch?
Deze schotel in geïnspireerd op deze schotel met sperziebonen die bij mij thuis nog steeds regelmatig op tafel staat als we makkelijk willen doen. En daarbij is het een variatie op mijn geliefde witlof met ham en kaas uit de oven (klik). Preirolletjes met ham en kaas zijn het geworden dus. Beetje aardappelpuree er bij en je hebt een heerlijke ovenschotel.
Makkelijk toch? Dit zet je na een dagje werken zo op tafel. Ook kun je de schotel voorbereiden en afgedekt in de koelkast bewaren. Denk er dan wel om dat de oventijd iets langer is.
Ovenschotel met preirolletjes
Bereidingstijd 25 minuten en 15 minuten baktijd
Ingrediënten voor 2 tot 3 personen:
- 350 gram aardappelen
- 1,5 eetlepel Franse mosterd
- peper en zout
- 20 gram roomboter
- 2 preien
- 6 plakjes ham
- geraspte kaas naar smaak
Bereiding:
Schil de aardappelen en kook ze in ruim water gaar. Giet de aardappelen na het koken af maar bewaar het kookvocht.
Snijd het bovenste deel van de preien, verwijder eventueel de buitenste bladeren en snijd de preien in 6 gelijke stukken. Kook de prei 10 minuten in ruim water voor. Giet de prei hierna af en leg de rolletjes even rechtop in de pan zodat het overtollige vocht er uit kan lopen.
Vet een ovenschaal in en warm de oven voor op 200ºC.
Stamp de aardappelen fijn en meng hier de mosterd en roomboter door. Voeg ook een beetje van het warme kookvocht (ongeveer 100 ml) toe zodat de aardappelpuree mooi zacht wordt. Breng de puree op smaak met peper en zout. Verdeel de puree over de bodem van de ovenschaal.
Wikkel de preirolletjes in ham en leg ze naast elkaar op de laag aardappelpuree. Bestrooi met geraspte kaas.
Verwarm de ovenschotel met preirolletjes 15 – 20 minuten in de oven.
Tip: je kunt de preirolletjes ook vervangen door witlof :)