Ga naar de inhoud

Snelle ovenschotel met preirolletjes

We trappen dit jaar af met een makkelijke maaltijd. Een snelle ovenschotel met preirolletjes. Mega easy. Simpel dus. En lekker. Van recepten als deze kunnen we er niet genoeg hebben. Een makkelijke maaltijd komt altijd van pas toch? Deze schotel in geïnspireerd op deze schotel met sperziebonen die bij mij thuis nog steeds regelmatig op
Delen op

Snelle ovenschotel met preirolletjes

Ovenschotel preirolletjes txt

We trappen dit jaar af met een makkelijke maaltijd. Een snelle ovenschotel met preirolletjes. Mega easy. Simpel dus. En lekker. Van recepten als deze kunnen we er niet genoeg hebben. Een makkelijke maaltijd komt altijd van pas toch?

Deze schotel in geïnspireerd op deze schotel met sperziebonen die bij mij thuis nog steeds regelmatig op tafel staat als we makkelijk willen doen. En daarbij is het een variatie op mijn geliefde witlof met ham en kaas uit de oven (klik). Preirolletjes met ham en kaas zijn het geworden dus. Beetje aardappelpuree er bij en je hebt een heerlijke ovenschotel.

Makkelijk toch? Dit zet je na een dagje werken zo op tafel. Ook kun je de schotel voorbereiden en afgedekt in de koelkast bewaren. Denk er dan wel om dat de oventijd iets langer is.

Ovenschotel preirolletjes 02

Ovenschotel met preirolletjes

Bereidingstijd 25 minuten en 15 minuten baktijd

Ingrediënten voor 2 tot 3 personen:

  • 350 gram aardappelen
  • 1,5 eetlepel Franse mosterd
  • peper en zout
  • 20 gram roomboter
  • 2 preien
  • 6 plakjes ham
  • geraspte kaas naar smaak

Bereiding:

Schil de aardappelen en kook ze in ruim water gaar. Giet de aardappelen na het koken af maar bewaar het kookvocht.

Snijd het bovenste deel van de preien, verwijder eventueel de buitenste bladeren en snijd de preien in 6 gelijke stukken. Kook de prei 10 minuten in ruim water voor. Giet de prei hierna af en leg de rolletjes even rechtop in de pan zodat het overtollige vocht er uit kan lopen.

Vet een ovenschaal in en warm de oven voor op 200ºC.

Stamp de aardappelen fijn en meng hier de mosterd en roomboter door. Voeg ook een beetje van het warme kookvocht (ongeveer 100 ml) toe zodat de aardappelpuree mooi zacht wordt. Breng de puree op smaak met peper en zout. Verdeel de puree over de bodem van de ovenschaal.

Wikkel de preirolletjes in ham en leg ze naast elkaar op de laag aardappelpuree. Bestrooi met geraspte kaas.

Verwarm de ovenschotel met preirolletjes 15 – 20 minuten in de oven.

Tip: je kunt de preirolletjes ook vervangen door witlof 🙂

Bekijk ook andere recepten
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Club egg met bacon

3 reacties

Roland Vandenberghe

je prei gewoon zacht laten haren leg die dan tussen ham kaassauws erover nog wat kaas er over doen in de gril en klaas is kees supper leker met pure petatjes hmmmmmm

Laat een bericht achter

Faust Beks

Zeker een snel te maken recept. Was heerlijk en wordt binnenkort weer herhaald. Wel een vraagje: prei was beetgaar en smaakte voortreffelijk, maar het gaf enige problemen om de prei te snijden

Laat een bericht achter

Jannie

Eenvoudig maar super lekker. Gaan we beslist ook eens gezamenlijk met vrienden eten.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op