Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Flammkuchen met witlof

witlof flammkuchen txt

Als je opzoek bent naar een lekker borrelhapje of een ‘to share’ voorgerecht heb ik een heerlijke tip voor je, deze Flammkuchen met witlof.

Bij Florant in Utrecht at ik voor het eerste een flammkuchen met witlof. Zoals jullie inmiddels wel weten: ♡ ik witlof. Met deze flammkuchen was het daarom ook liefde bij de eerste hap. Natuurlijk moest ik thuis ook zo’n heerlijke flammkuchen maken. En ik kan je vertellen: mijn homemade witlof flammkuchen stelde niet teleur, dit is een blijvertje!

Dit is een extra snelle flammkuchen omdat we het deeg niet zelf gaan maken. We gebruiken daarvoor een wrap. Lekker makkelijk, en snel dus. En extra lekker. Hierdoor heeft de flammkuchen een lekkere dunne bodem.

En ja, hij is gewoon heel erg lekker. Dus ik zeg: MAKEN!

witlof flammkuchen 02

Snelle witlof flammkuchen

Ingrediënten voor 2 stuks

 • 2 wraps
 • 2 stronkjes witlof
 • 1,5 eetlepel crème fraîche
 • tijm
 • peper en zout
 • zachte geitenkaas
 • 1 eetlepel pijnboompitjes
 • honing

Bereiding

Snijd de kontjes van de witlof en snijd de witlofstronkjes ieder in 6 parten. Verwarm olie in een koekenpan en bak de witlof hierin aan. Breng de witlof op smaak met peper, zout en tijm.

Verwarm de oven voor op 180ºC.

Besmeer de wraps met crème fraîche en verdeel hier de gebakken witlof over. Verkruimel de geitenkaas over de witlof en bestrooi met pijnboompitjes. Verwarm de belegde wrap 10 minuten in de oven. Besprenkel de flammkuchen voor het serveren met een klein beetje honing.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

6 Reacties

 1. kelly 13 februari 2015 om 08:05

  Wat leuk!! Afgelopen maandag ook zelf Flammkuchen gemaakt. Wel zelf het deeg gemaakt. Recept komt volgende week op mijn blog…Maar wat heb ik gesmuld!!! Ik was nieuwsgierig geworden door je review van Florant. Nu ga ik er zeker snel weer 1 maken..maar dan met witlof! Goed idee!

 2. Nicole 13 februari 2015 om 10:52

  Super om een wrap als basis te hebben. Ik ga hem snel maken!

 3. Anne-Marij 13 februari 2015 om 12:28

  Mmh wat een goed idee om er witlof op de doen. Heb ze al weel eens gemaakt met geitenkaas, ui en spekjes maar deze variant lijkt me ook superlekker!

 4. Ilja 13 februari 2015 om 12:31

  lijkt me leuk om eens te proberen :)

 5. Kwan 27 februari 2015 om 19:01

  Mjam! Heb hem zojuist gemaakt en hij was heerlijk! Op het laatst nog een scheutje balsamico erover gedaan en hij was echt heerlijk!
  Dank voor het recept!

 6. Schaapje 14 mei 2020 om 18:42

  Lekker! Ik heb feta gebruikt ipv geit. Dat werkte ook prima. De witlof heb ik gesmoord in de honing ipv deze achteraf toe te voegen. En voor de frisheid wat stukjes gepekelde citroenschil er overheen gestrooid. Yum.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *