3x Taco’s = Taco Party!

3x Taco txt

Vandaag heb ik weer een lekkertje voor jullie. We houden een Taco Party! Ik geef jullie 3x taco’s, drie lekkere variaties.

Ik ben dol op Mexicaans eten, ook wel de Tex-Mexkeuken genoemd. Toen Santa Maria mij vroeg om iets met taco’s te doen stond ik dan ook te springen om er mee aan de slag te gaan.

Vaak wordt voor een standaard recept met gehakt gekozen. Ik vond het een uitdaging om eens wat anders met taco’s te doen. Iets anders met vlees, vis en een vegetarische versie. Voor ieder wat wils dus.

Om de vulling een echte taco-smaak te geven gebruik ik de taco kruiden van Santa Maria. Hierdoor geef je op een snelle manier lekker veel smaak aan de taco’s. Voor iedere vulling heb ik dezelfde kruiden gebruikt, dat kan heel goed.

In Berlijn at ik eens een wrap met rijst er in. Hier wilde ik nog eens iets mee doen. Ik besloot rijst toe te voegen aan de vulling van mijn taco’s. Een goede keuze. De rijst neemt de kruiden goed op. Extra lekker dus.

Het leuke aan een Taco Party is dat je zelf kunt pakken wat je lekker vindt. Zet de vulling en lekkere toppings op tafel zodat ieder zijn eigen taco samen kan stellen. Je kunt gaan voor guacamole, zure room, salsa of geraspte kaas. Maar je kunt ook (zoals ik doe) gewoon alles nemen.

Welke is jouw favo? Ik kan niet kiezen..

3x Taco 07

3x Taco’s (kip, garnalen en met broccoli)

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 pak Santa Maria Taco’s
  • zakje Santa Maria Taco kruiden
  • kopje rijst (ik nam witte rijst)
  • 3 paprika’s
  • 100 gram mais
  • halve broccoli
  • 1 grote kipfilet
  • 20 garnalen (ontdooid)
  • 20 bladeren sla
  • peper en zout

Voor de toppings:

  • guacamole
  • zure room
  • taco salsa (van Santa Maria)
  • geraspte kaas

Bereiding:

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli in aan andere pan 10 minuten voor en giet af.

Snijd de kip en paprika in blokjes. Verwijder de staarten van de garnalen. Zet drie koekenpannen op het vuur, verwarm hierin een laagje olie. Bak in de ene pan de garnalen, de andere de kip en de derde pan de paprikablokjes aan. Laat de kip rondom bakken. Verdeel de taco kruiden over de de drie pannen en voeg bij iedere pan een beetje water en verwarm dit even mee. Voeg de mais toe bij de paprikablokjes.

Verwarm de oven voor op Verdeel de paprika blokjes in drieën, voeg een deel bij de kip en een deel bij de gamba’s. Verdeel de rijst over de drie pannen en roer dit goed door. Bak de voorgekookte broccoliroosjes mee met de pan zonder kip en gamba’s.

Serveer de tacovullingen met opgewarmde tacoschelpen, sla, guacamole, taco salsa en geraspte kaas.

Enjoy your taco party!

 

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
8 comments
  1. Lijkt me heel lekker. Alleen 1 opmerking: er staat in het recept een onafgemaakte zin namelijk ‘verwarm de oven voor op’. Denk dat ie verdwaalt is!

  2. Ziet er goed uit! Alleen een opmerking: Mexicaans eten is ANDERS dan Tex-Mex. Wat je zei is net als “de franse keuken, ook wel de vlaamse keuken genoemd”. De Tex-Mex keuken is geboren van de invloed van de mexicaanse keuken in de VS. In Mexico kennen we de “taco shells”of “harde taco’s”niet. Chili con carne is wel bekend in Mexico…. is een amerikaanse gerecht! En in Texas kennen ze onze mexicaanse gerechten niet. Mexicaans eten is veel meer ingewikkeld en de ingredienten zijn moeilijk te vinden buiten Mexico, daarom is die niet echt bekend.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk