Bacon and Egg muffins

bacon and egg muffins txtDit is een heel leuk receptje, bacon and egg muffins! Eimuffins maakte ik al eerder en deze staan inmiddels ook op het blog (klik hier). Maar dit zijn eimuffins 2.0. Feestelijke eimuffins! Of terwijl: bacon and egg muffins.

Dit is wat iedereen lekker vindt. Wat iedereen lekker moet vinden. Het is gewoon te goed. Te lekker.

Het is een muffin met een bodem van brood, met daartussen een laagje kaas, een rand van bacon (of spek) en daarop een ei. Yum!

Het handig is dat je zelf bepaalt hoe lang je de muffins in de oven bakt, en dus zelf bepaalt of ze hard, zacht of er tussenin worden. Ik ging voor er tussen in. Ik bakte ze 10 minuten, en dat is perfect.

Deze bacon and egg muffins misstaan niet bij de paasbruch of een verwenontbijtje op een gewone (zondag)morgen. Ga jij ze maken?

bacon and egg muffins 01

Bacon and Egg muffins

Bacon and Egg muffins

15 minuten
+ 15 minuten

Ingrediënten

 • 2 boterhammen
 • 4 plakjes spek
 • 4 eieren
 • 3 eetlepels geraspte kaas
 • bieslook

  Extra benodigd: een muffintray

   Bereiding

   • Verwarm de oven voor op 200ºC, vet de muffintray in.
   • Bak de spek in een droge koekenpan even aan beide kanten aan. Niet te lang, het moet nog wel flexibel blijven.
   • Snijd cirkels uit de boterhammen en leg ze op de bodem van de muffinvormpjes. Leg de gebakken spek lang de randen van de mufinvorm, druk het aan zodat het tegen het brood aan zit. Verdeel de kaas over de vormpjes.
   • Breek de eieren boven de vormpjes. Bestrooi met peper en zout.
   • Bak de muffins 10 tot 15 minuten in de oven. Tot jij vindt dat de eidooier goed gekookt is. Serveer de bacon and egg muffins met verse bieslook.
   Pin dit recept
   Afdrukken

   Klik hier voor een overzicht van de paasrecepten.

    


   Brenda Hoff
   Brenda Hoff
   Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
   14 comments
   1. Hallo Brenda, ik heb je site pas sinds kort ontdekt, maar ik ben nu al een ontzettende fan geworden. Ik heb al een paar dingen uitgeprobeerd en alles was tot nu toe heerlijk. Maar vooral ook makkelijk te bereiden. Hier en daar zelf wat toevoegen en weer staat er iets lekkers op tafel. Dank je wel voor de lekkere recepten en vooral goede uitleg. Groetjes, Valerie

   Geef een reactie

   Misschien vind je dit ook leuk