Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bacon and Egg muffins

bacon and egg muffins txtDit is een heel leuk receptje, bacon and egg muffins! Eimuffins maakte ik al eerder en deze staan inmiddels ook op het blog (klik hier). Maar dit zijn eimuffins 2.0. Feestelijke eimuffins! Of terwijl: bacon and egg muffins.

Dit is wat iedereen lekker vindt. Wat iedereen lekker moet vinden. Het is gewoon te goed. Te lekker.

Het is een muffin met een bodem van brood, met daartussen een laagje kaas, een rand van bacon (of spek) en daarop een ei. Yum!

Het handig is dat je zelf bepaalt hoe lang je de muffins in de oven bakt, en dus zelf bepaalt of ze hard, zacht of er tussenin worden. Ik ging voor er tussen in. Ik bakte ze 10 minuten, en dat is perfect.

Deze bacon and egg muffins misstaan niet bij de paasbruch of een verwenontbijtje op een gewone (zondag)morgen. Ga jij ze maken?

bacon and egg muffins 01

Bacon and Egg muffins

Bacon and Egg muffins

15 minuten
+ 15 minuten

Ingrediënten

  • 2 boterhammen
  • 4 plakjes spek
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels geraspte kaas
  • bieslook

    Extra benodigd: een muffintray

      Bereiding

      • Verwarm de oven voor op 200ºC, vet de muffintray in.
      • Bak de spek in een droge koekenpan even aan beide kanten aan. Niet te lang, het moet nog wel flexibel blijven.
      • Snijd cirkels uit de boterhammen en leg ze op de bodem van de muffinvormpjes. Leg de gebakken spek lang de randen van de mufinvorm, druk het aan zodat het tegen het brood aan zit. Verdeel de kaas over de vormpjes.
      • Breek de eieren boven de vormpjes. Bestrooi met peper en zout.
      • Bak de muffins 10 tot 15 minuten in de oven. Tot jij vindt dat de eidooier goed gekookt is. Serveer de bacon and egg muffins met verse bieslook.

      Klik hier voor een overzicht van de paasrecepten.

       

      Deel dit bericht:

      Share on facebook
      Share on twitter
      Share on whatsapp
      Share on email
      Reacties

      14 Reacties

      1. angelina 25 april 2019 om 11:34

        een lekkere aanvulling op de paasbrunch. werd erg goed ontvangen!!!

      Laat een reactie achter

      Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

      Beoordeel recept