Ga naar de inhoud

Gegrilde ananastoetje

Misschien heb je nog ruimte voor een lekker toetje met de paasdagen? Dan is dit gegrilde ananastoetje een hele lekkere optie. Nu het bijna Pasen is, is alles dat geel is ineens goed voor het paasthema. Gele kuikentjes, gele servetten, tafelkleden, koekjes, chocolade. En gele ananas. Dit greep ik aan...
15 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Gegrilde ananastoetje

Gegrilde ananastoetje, paas receptenMisschien heb je nog ruimte voor een lekker toetje met de paasdagen? Dan is dit gegrilde ananastoetje een hele lekkere optie.

Nu het bijna Pasen is, is alles dat geel is ineens goed voor het paasthema. Gele kuikentjes, gele servetten, tafelkleden, koekjes, chocolade. En gele ananas. Dit greep ik aan om een toetje met ananas te maken. Maar natuurlijk kun je dit ook iedere andere periode in het jaar eten 😉

Gegrild fruit. Je moet er van houden. Ik hou er van en daarom vind ik het heerlijk. Een toetje als deze kun je zelfs op de barbecue bereiden (hint!)

Gegrilde ananastoetje, paas recepten

Gegrilde ananastoetje

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze gegrilde ananastoetje

Voorbereiding: 15 minuten
Stap 1
Smelt de boter in een pannetje en voeg hier de amaretto, honing en kaneel bij. Bestrijk de ananasringen aan beide kanten met dit mengsel en laat het even intrekken.
2
Stap 2
Grill de ananas in een grillpan, koekenpan, barbecue of oven.
3
Stap 3
Serveer de warme ananasringen met kwark of slagroom. Maak het af met een snufje kaneel en gehakte pistachenootjes.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Pizza met pistachepesto en ricotta
Sinterklaas kwarktaart met chocolade kruidnoten
Cakerol met stoofpeer en witte chocolade

6 reacties

Inge

Wat een heerlijk toetje! Door het in een koekenpannetje op een hoog vuur te bakken, krijg je het gegrilde effect ook helemaal. De ananas komt hierdoor perfect tot zijn recht. Ik heb het gemaakt met 1,5 eetl. kokosolie en 1,5 eetl. honing, 0,5 theel. kaneel.

Laat een bericht achter

Pascale

Hoeveel boter,honing en kaneel moet er in ?

Laat een bericht achter

Catharina

Ik heb gasten die geen alcohol drinken,wat kan ik ter vervanging van de amaretto gebruiken,toetje lijkt me heerlijk

Ellen

Oh, jum. Dit moet gewoon overheerlijk zijn ;)

Laat een bericht achter

Emily van Kampen

Ik moest ook gelijk aan de barbecue denken toen ik dit recept zag! Ik ga hem dan ook zeker opslaan voor de eerste barbecue van dit jaar. (Hoewel het met Pasen ook erg lekker was geweest )

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op