Kwarktaart Naturel met frambozen en citroen

Kwarktaart frambozen met citroenAls je voor de paasdagen opzoek bent naar iets lekkers voor bij de koffie of een fris dessert dan is dit jouw recept. Deze Kwarktaart Naturel met frambozen en citroen is een toppertje!

Roze taart

Met Kwarktaart ben ik opgegroeid. Vroeger op onze kinderverjaardagen stond steevast ‘de roze taart’  op tafel. De bosvruchten Kwarktaart. Als kinderen waren we er gek op. Daarbij is het ook vrij handig dat een Kwarktaart gemakkelijk is om te maken, ik vermoed dat dit ook een van de redenen is dat mijn moeder deze taart zo vaak op tafel zette. Kwarktaart kan niet mislukken.

Variatie Kwarktaart Naturel

Dr. Oetker heeft me gevraagd voor de Paasdagen een variatie met de kwarktaart-mix te maken. Een leuke uitdaging om van een vrij standaard Kwarktaart met een paar extra’s een feestje te maken. Nou, volgens mij is dat met deze Kwarktaart wel gelukt.

Door het toevoegen van frambozen wordt de Kwarktaart Naturel lekker fruitig. De zachte structuur en smaak van de frambozen past perfect bij de luchtige kwarkvulling. En de citroentopping.. die maakt het af.

Als ik er naar kijk loopt het water me weer in de mond. Deze variatie op de Kwarktaart is een blijvertje. Scroll snel naar beneden voor het recept.

Kwarktaart frambozen met citroen 02

Kwarktaart Naturel met frambozen en citroen

 

Kwarktaart Naturel met frambozen en citroen

20 minuten
+ 2 uur 30 minuten

Ingrediënten

Voor de kwarktaart:

 • Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
 • 500 gram magere kwark
 • 250 ml slagroom
 • 60 gram boter
 • 400 ml water op kamertemperatuur
 • 250 gram frambozen

  Voor de citroentopping (lemon curd):

  • 55 gram ongezouten boter
  • 2 kleine eieren of 1,5 groot ei
  • 110 gram suiker
  • citroenrasp van 2 kleine citroenen
  • sap van 2 kleine citroenen

  Extra benodigd: springvorm met een diameter van 24 cm, mixer met garde, magnetron bestendige kom

   Bereiding

   Voor de kwarktaart: 

   • Plaats het bakpapier op de bodem van de springvorm (knip het indien nodig op maat). Smelt de boter in een pannetje en meng de kruimelbodemmix hierdoor. Bedek de bodem van de springvorm met het kruimelmengsel. Druk het met de achterkant van een lepel aan. Laat dit 10 minuten opstijven in de koelkast.
   • Klop het water met de taartmix 1 minuut op de laagste stand van de mixer. Voeg de kwark en ongeklopte slagroom erbij en klop dit op de hoogste stand van de mixer in 2 minuten tot een luchtige massa. Houdt ongeveer 12 frambozen apart, roer de rest door het kwarkmengsel. Verdeel het kwarkmengsel over de bodem van de taart. Laat dit minimaal 2,5 uur opstijven in de koelkast.

    Voor de citroentopping:

    • Verwarm de boter 2 tot 3 minuten in de magnetron tot dit gesmolten is. Mix de eieren, suiker, citroenrasp en citroensap door elkaar. Voeg dit toe aan de gesmolten boter en mix door elkaar.
    • Plaats het mengsel in de magnetron en verwarm dit 5 minuten op de hoogste stand. (Roer dit tussentijds 2 tot 3 keer door met een vork. Pas op: dit is HEET!
    • Laat de lemon curd afkoelen en zet het hierna even in de koelkast zodat het goed koelt.

     Afwerking: 

     • Verdeel de afgekoelde lemon curd over de opgesteven Kwarktaart. Verdeel de achtergehouden frambozen over de taart.
     • Verwijder voor het serveren de taartring zodat je de taart mooi kunt aansnijden.

      Tip: Ik heb verse frambozen gebruikt. Als je bevroren frambozen gebruikt laat ze dan even uitlekken voor je ze door het kwarkmengsel roert. Waarschijnlijk wordt de taart meer roze omdat ontdooide frambozen afgeven. 

       Pin dit recept
       Afdrukken

        

       Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer

       Klik hier voor een overzicht van de paasrecepten.


       Brenda Hoff
       Brenda Hoff
       Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
       16 comments
       1. De lemoncurd is ook erg lekker op een monchoutaart, scheutje limoncello door De monchou en
        De bodem met wat extra bastognekoeken in kruimels dikker maken Mmmmm

       2. Even een minpuntje….Het zou handig geweest zijn als in dit recept het Wattage van de magnetron was aangegeven.
        Mijn lemon curd zat bijna tegen de ovenwand, en de 5 minuten waren nog niet om.
        Zal morgen vertellen hoe het gesmaakt heeft.

         1. Nou, hij smaakte best goed. De lemoncurd was naar mijn gevoel nu iets te dik, waardoor uitsmeren over de kwarktaart toch wel een karweitje was en meneer Oetker mag wat meer ingrediënten in het pakje doen voor de bodem. Vond deze vrij dun, ik kreeg er geen nette stukken taart uit gesneden. De bodem brak snel.
          Maar, de gezinsleden en ook de jonge kinderen hebben ervan gesmuld…
          O ja, mijn combi-oven/magnetron is ook 1000 Watt.

       3. Een heerlijke taart, echt geweldig. Ik heb zelf een bodem gebakken van cakebeslag en de kwarktaart mix zonder bodem gebruikt. Verder het recept precies gevolgd, het is niet moeilijk om te maken. De lemoncurd w.s. te lang laten afkoelen want het was dof van kleur, dus niet glanzend. Maar erg lekker

       4. Ik heb deze het afgelopen weekend gemaakt en wat was het heerlijk! Ik kon gelukkig verse frambozen krijgen. De lemon curd heb ik op het fornuis bereid in plaats van in de magnetron en deze was precies goed. Deze gaat in de archieven voor nog een keer maken.

       5. dit is zeker een ! vorig jaar gemaakt met pasen en later mog een keer, en. u weer voor de verjaardag. een heerlijk taartje met dit warme weer. dank je wel!

       Geef een reactie

       Misschien vind je dit ook leuk