Als je voor de paasdagen opzoek bent naar iets lekkers voor bij de koffie of een fris dessert dan is dit jouw recept. Deze Kwarktaart Naturel met frambozen en citroen is een toppertje!
Roze taart
Met Kwarktaart ben ik opgegroeid. Vroeger op onze kinderverjaardagen stond steevast ‘de roze taart’ op tafel. De bosvruchten Kwarktaart. Als kinderen waren we er gek op. Daarbij is het ook vrij handig dat een Kwarktaart gemakkelijk is om te maken, ik vermoed dat dit ook een van de redenen is dat mijn moeder deze taart zo vaak op tafel zette. Kwarktaart kan niet mislukken.
Variatie Kwarktaart Naturel
Dr. Oetker heeft me gevraagd voor de Paasdagen een variatie met de kwarktaart-mix te maken. Een leuke uitdaging om van een vrij standaard Kwarktaart met een paar extra’s een feestje te maken. Nou, volgens mij is dat met deze Kwarktaart wel gelukt.
Door het toevoegen van frambozen wordt de Kwarktaart Naturel lekker fruitig. De zachte structuur en smaak van de frambozen past perfect bij de luchtige kwarkvulling. En de citroentopping.. die maakt het af.
Als ik er naar kijk loopt het water me weer in de mond. Deze variatie op de Kwarktaart is een blijvertje. Scroll snel naar beneden voor het recept.
Kwarktaart Naturel met frambozen en citroen
Kwarktaart Naturel met frambozen en citroen
Ingrediënten
Voor de kwarktaart:
- Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
- 500 gram magere kwark
- 250 ml slagroom
- 60 gram boter
- 400 ml water op kamertemperatuur
- 250 gram frambozen
Voor de citroentopping (lemon curd):
- 55 gram ongezouten boter
- 2 kleine eieren of 1,5 groot ei
- 110 gram suiker
- citroenrasp van 2 kleine citroenen
- sap van 2 kleine citroenen
Extra benodigd: springvorm met een diameter van 24 cm, mixer met garde, magnetron bestendige kom
Bereiding
Voor de kwarktaart:
- Plaats het bakpapier op de bodem van de springvorm (knip het indien nodig op maat). Smelt de boter in een pannetje en meng de kruimelbodemmix hierdoor. Bedek de bodem van de springvorm met het kruimelmengsel. Druk het met de achterkant van een lepel aan. Laat dit 10 minuten opstijven in de koelkast.
- Klop het water met de taartmix 1 minuut op de laagste stand van de mixer. Voeg de kwark en ongeklopte slagroom erbij en klop dit op de hoogste stand van de mixer in 2 minuten tot een luchtige massa. Houdt ongeveer 12 frambozen apart, roer de rest door het kwarkmengsel. Verdeel het kwarkmengsel over de bodem van de taart. Laat dit minimaal 2,5 uur opstijven in de koelkast.
Voor de citroentopping:
- Verwarm de boter 2 tot 3 minuten in de magnetron tot dit gesmolten is. Mix de eieren, suiker, citroenrasp en citroensap door elkaar. Voeg dit toe aan de gesmolten boter en mix door elkaar.
- Plaats het mengsel in de magnetron en verwarm dit 5 minuten op de hoogste stand. (Roer dit tussentijds 2 tot 3 keer door met een vork. Pas op: dit is HEET!
- Laat de lemon curd afkoelen en zet het hierna even in de koelkast zodat het goed koelt.
Afwerking:
- Verdeel de afgekoelde lemon curd over de opgesteven Kwarktaart. Verdeel de achtergehouden frambozen over de taart.
- Verwijder voor het serveren de taartring zodat je de taart mooi kunt aansnijden.
Tip: Ik heb verse frambozen gebruikt. Als je bevroren frambozen gebruikt laat ze dan even uitlekken voor je ze door het kwarkmengsel roert. Waarschijnlijk wordt de taart meer roze omdat ontdooide frambozen afgeven.

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer
Klik hier voor een overzicht van de paasrecepten.