Een lekker gezond receptje, met een cheat tintje: Healthy kokosbollen met chocolade. Ik kon het niet laten…
Ik had 3 eiwitten over en bedacht dat ik hier kokosbollen mee wilde maken. De kokosbollen van Pauline bevatten geen suiker en dat leek me een verantwoord idee. Ik heb er mijn eigen draai aan gegeven door havermout toe te voegen. En chocolade.
Op de een of andere manier moet ik een gezonde baksel altijd net even iets lekkerder maken. In dit geval met chocolade. En dit was een hele goede keuze. Door dat kleine beetje chocolade is het namelijk écht lekker geworden. Een lekkere traktatie die ook nog eens aardig gezond is.
Hoeft het allemaal niet zo gezond en wil je een échte kokosmakroon? Neem dan een kijkje bij dit recept.
Healthy kokosbollen met chocolade
Bereidingstijd 25 minuten en 20 minuten baktijd
Ingrediënten voor 10 stuks
- 3 eiwitten
- 1 banaan
- 150 gram geraspte kokos
- 50 gram havermout
- snuf zout
- 100 gram pure chocolade
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Prak de banaan fijn zodat een papje ontstaat. Roer de havermout, kokos en zout hier doorheen.
Klop in een vetvrije kom (maak vet vrij met een beetje citroensap) de eiwitten stijf en spatel dit door het banaanmengsel.
Schep met een lepel ballen van dezelfde grootte uit het kokosmengsel. Kneed de ballen met je handen in een soort negerzoenen zodat ze straks mooi blijven staan. Bak de kokosbollen 20 minuten in de oven tot ze gaar en mooi goudbruin zijn. Laat de kokosbollen op een rooster afkoelen.
Smelt chocolade au bain-marie of in de magnetron (telkens 30 seconden verwarmen en vervolgens doorroeren). Giet de chocolade in een kleiner kommetje en dip de healthy kokosbollen in de chocolade. Plaats de kokosbollen hierna op bakpapier en laat de chocolade opstijven.
———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!