Ga naar de inhoud

Broodkrans

Vandaag heb ik een lekkere tip voor ontbijt, lunch of brunch: maak een broodkrans van croissantdeeg. Ik kon het niet laten met de paasbrunch ook iets lekkers mee te nemen naar de schoonfamilie. Ik wilde iets zonder ei omdat er waarschijnlijk al meer dan voldoende eieren gebruikt zouden worden. Daarom...
10 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Broodkrans

Broodkrans met ananas en tomaat, Broodkrans van croissantdeeg, paasrecept, paasbrunchVandaag heb ik een lekkere tip voor ontbijt, lunch of brunch: maak een broodkrans van croissantdeeg.

Ik kon het niet laten met de paasbrunch ook iets lekkers mee te nemen naar de schoonfamilie. Ik wilde iets zonder ei omdat er waarschijnlijk al meer dan voldoende eieren gebruikt zouden worden. Daarom ging ik voor dit heerlijke recept.

Je kan hem heel gemakkelijk maken van croissantdeeg. Deze keer ben ik voor een vulling van tomaat, ananas, ontbijtspek en kaas. Een aanrader want de krans was op voor ik het wist.

Broodkrans van croissantdeeg, paasrecept, paasbrunch

Broodkrans met kaas, ananas en tomaat

 

Klik hier voor een overzicht van alle paas recepten!

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze broodkrans

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 ºC.
2
Stap 2
Verwijder het zaad van de tomaten en snijd de tomaten in fijne blokjes. Snijd de ringen ananas in stukjes en de lente ui in ringetjes.
3
Stap 3
Haal het deeg uit het blikje en snijd de driehoeken los. Leg de lappen deeg op het bakpapier in een cirkel met de korte rechte kanten naar het midden zodat de punten naar buiten liggen. Druk de overlappende delen een beetje aan elkaar zodat ze vastzitten.
4
Stap 4
Verdeel over iedere punt een plakje ontbijtspek. Verdeel de tomatenblokjes over de binnenkant van de deegring. Verdeel het ananas en de lente ui ook en besprenkel het geheel (royaal) met gerapste kaas.
5
Stap 5
Vouw de punten van de driehoeken naar binnen, en druk ze onder het deeg vast. Besprenkel de broodkrans met geraspte kaas.
6
Stap 6
Bak de broodkrans 20 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is. Haal de broodkrans voorzichtig los van het bakpapier en server hem op een bord.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella

6 reacties

Ineke

Ziet er weer heerlijk uit voor paasdagen ,ga zeker wat msken

Laat een bericht achter

kifah

Het is een super websate echt respect je bent perfect morgen moederdag dus ik ga haar verwennen

Laat een bericht achter

Jo Anne

Ziet er heerlijk en feestelijk uit, Brenda !! Ga hem zeker eens maken !! X

Laat een bericht achter

Emily van Kampen

Wat een feestelijke krans! Die zou het hier ook heel goed doen op verjaardagen. Het ziet er heel smakelijk uit!

Laat een bericht achter

Jolene

Lekker dat jij ook een broodkrans hebt gemaakt, ga deze variant ook zeker een keer maken. Had hem zelf al een keer gemaakt maar dan met een andere inhoud.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk dat je hem ook al een keer gemaakt heb Jolene, je kunt er lekker mee variëren. Deze versie is ook zeker een aanrader. Maar dat had ik al gezegd ;)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op