Vandaag heb ik een lekkere tip voor ontbijt, lunch of brunch: maak een broodkrans van croissantdeeg.
Ik kon het niet laten met de paasbrunch ook iets lekkers mee te nemen naar de schoonfamilie. Ik wilde iets zonder ei omdat er waarschijnlijk al meer dan voldoende eieren gebruikt zouden worden. Daarom ging ik voor dit heerlijke recept.
Je kan hem heel gemakkelijk maken van croissantdeeg. Deze keer ben ik voor een vulling van tomaat, ananas, ontbijtspek en kaas. Een aanrader want de krans was op voor ik het wist.
Broodkrans met kaas, ananas en tomaat
Broodkrans
10 minuten
+ 20 minuten
Ingrediënten
- 1 blikje croissantdeeg
- 2 roma tomaten
- 3 ananas ringen
- 6 plakjes ontbijtspek
- geraspte kaas
- 2 stengels lente-ui
Bereiding
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Verwijder het zaad van de tomaten en snijd de tomaten in fijne blokjes. Snijd de ringen ananas in stukjes en de lente ui in ringetjes.
- Haal het deeg uit het blikje en snijd de driehoeken los. Leg de lappen deeg op het bakpapier in een cirkel met de korte rechte kanten naar het midden zodat de punten naar buiten liggen. Druk de overlappende delen een beetje aan elkaar zodat ze vastzitten.
- Verdeel over iedere punt een plakje ontbijtspek. Verdeel de tomatenblokjes over de binnenkant van de deegring. Verdeel het ananas en de lente ui ook en besprenkel het geheel (royaal) met gerapste kaas.
- Vouw de punten van de driehoeken naar binnen, en druk ze onder het deeg vast. Besprenkel de broodkrans met geraspte kaas.
- Bak de broodkrans 20 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is. Haal de broodkrans voorzichtig los van het bakpapier en server hem op een bord.

Klik hier voor een overzicht van alle paas recepten!