Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Aardbeientaart met meringue

Taart met aardbeien en meringue

Aardbeientaart met meringue. Dat klinkt goed hé? Ik kan je zeggen het klinkt niet alleen goed, het smaakt ook verdomde lekker. Vandaag deel ik het recept zodat jullie er ook mee aan de slag kunnen, en de show kunnen stelen met deze zomerse taart.

Een taart met meringue stond al lang op mijn ‘to-make’ lijstje. Toen Dr. Oetker mij vroeg om de Mix voor Meringue te testen was deze taart het eerste dat in mij op kwam. Een taart met meringue en fruit, dat leek me een heerlijke combinatie. In dit geval heb ik voor aardbeien gekozen omdat dit wat mij betreft hét Hollandse zomerfruit is.

Meringuetaart met aardbeien

Meringue kun je zelf maken door eiwit op te kloppen, maar je kunt ook Dr. Oetker Mix voor Meringue gebruiken. Het voordeel hiervan is dat je niet ingewikkeld eieren hoeft te scheiden, en je geen eiwit hoeft op te kloppen. Aan de mix voeg je 60 ml water toe, je mixt het goed door en voor je het weet heb je een perfect schuimige meringue.

De komende maanden komt de Mix voor Meringue mij extra goed van pas. Deze mix is namelijk geschikt voor kinderen èn zwangere vrouwen! Er zit geen rauw eiwit in de Mix voor Meringue waardoor het geen risico vormt. Als ik de komende maanden meringue ga maken weet ik wat mij te doen staat!

Aan de Mix voor Meringue zit een lichte zoete bijsmaak, houdt hiermee rekening bij het ontwikkelen van een recept. Zo heb ik er voor gekozen om minder suiker aan de aardbeienvulling toe te voegen.

Scroll snel naar beneden om het recept te bekijken.

Aardbeientaart met meringue

Aardbeientaart met meringue

Bereidingstijd  50 minuten,  minimaal 2 uur om het deeg te laten rusten en in totaal 40 minuten oventijd

Ingrediënten:

Voor het taartdeeg: 

 • 190 gram tarwebloem
 • 60 gram poedersuiker
 • 150 gram koude, ongezouten roomboter
 • snuf zout
 • 1 ei

Voor de vulling: 

 • 60 gram suiker
 • 100 gram bloem
 • 1/4 theelepel vers geraspte gember
 • schil van een halve citroen
 • 500 gram aardbeien

Voor de meringue:

 • 1 zakje Dr. Oetker Mix voor Meringue
 • 60 ml water (of 60 gram water)

Extra benodigd een springvorm met een diameter van 20 cm doorsnede

Bereiding

Bereiding deeg: 

Meng de bloem met de poedersuiker en het zout. Snijd de koude roomboter in kleine blokjes en mix dit met een mixer door het bloemmengsel tot een kruimig mengsel ontstaat. Voeg het ei erbij en mix dit goed door tot een deegbal ontstaat.

Maak een bal van het deeg en bekleed het met plastic. Zet het twee uur weg in de koelkast (kan ook 45 minuten in de vriezer).

Vet de springvorm in en beleg de onderkant van de vorm met bakpapier.

Bestuif het werkvlak met bloem of besmeer met olie zodat het deeg hier niet op blijft plakken. Kneed het deeg door zodat het een beetje op kamertemperatuur komt. Rol het uit met een deegroller en beleg de springvorm met het deeg. Snijd het deeg ongeveer 2,5 a 3 cm boven de onderkant af zodat een mooie (strakke) rand ontstaat. Zet de beklede taartvorm even weg in de koelkast.

Bereiding vulling: 

Verwarm de oven voor op 200ºC.

Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in stukjes. Meng de suiker met bloem in een pannetje, voeg de geraspte gember, citroenschil en de aardbeien er bij. Verwarm dit mengsel en roer even goed door. Als de aardbeien zacht beginnen te worden is het klaar.

Giet het aardbeimengsel in de springvorm, zorg er voor dat het mengsel niet boven de deegrand uitkomt. Bak de taart 30 minuten in de oven. Tot het deeg gaar is en de aardbeienvulling gestolt. Laat de taart hierna afkoelen in de springvorm.

Bereiding meringue:

Verwarm de oven voor op 180ºC, op de grillstand als dit kan.

Meng het water met de Dr. Oetker Mix voor Meringue. Klopt dit met een mixer op de hoogste stand in minimaal 4 minuten tot een stijf mengsel. De meringue is stijf genoeg wanneer de beslagkom ondersteboven gehouden kan worden zonder dat de meringue er uit loopt.

Verdeel de meringue over de aardbeientaart. Verwarm de taart 10 minuutjes in de oven zodat de meringue licht bruin kleurt.

Serveer de aardbeientaart met meringue lauw of koud.

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer

 

 

 

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

19 Reacties

 1. Johnny 28 juli 2015 om 17:09

  Wat is dit voor dom recept, zakje Dr Oetker? Dat is toch geen koken. Je kan ook naar de lokale bakker gaan en het daar weghalen. Doe eens koken zonder voorbereidende zakjes.

 2. Gerda 24 juni 2017 om 19:23

  Ik heb de aardbeien merinquetaart gemaakt en deze was heerlijk! Alleen heb ik wel een probleem gehad met het deeg, dit was erg plakkerig ook na een tijd in de koelkast en in de diepvries. Ik heb ipv bloem een mengsel van amandel-en speltmeel gebruikt. Kan ditdeoorzaak zijn?
  Het was overigens een HEERLIJKE bodem.

  1. Brenda Kookt 26 juni 2017 om 14:58

   Dit kan de oorzaak zijn, amandelmeel is vaak wat vochtiger, en plakkeriger is mijn ervaring

 3. Kim 3 september 2018 om 11:05

  Wat lijkt me deze super lekker!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *