BBQ: witlof met spek

Witlof met spek van de barbecue

Het werd weer tijd voor een receptje met witlof. Een hele simpele deze keer, maar wel super lekker. Stronkjes witlof zijn namelijk ook heerlijk bij de barbecue! In dat geval gaan we voor witlof me spek.

Als ik aan het barbecueën ben eet ik niet zoveel groente. Ik ga dan toch het liefst voor vlees, vis, salades en stokbrood. Tot ik via het boek Smart BBQ van Julius Jaspers ontdekte dat je witlof (een van mijn favoriete groenten) ook heel goed op de barbecue kunt roosteren. Sindsdien ben ik om en ligt er regelmatig een stronkje witlof op onze barbecue.

Ik heb het recept inmiddels iets versimpeld, nog steeds is het super lekker. Een heerlijke afwisseling tussen alle andere gerechten die van de barbecue komen. En als het slecht weer is kun je dit ook gewoon in de koekenpan maken ;)

Witlof barbecue

Witlof met spek

Bereidingstijd 15 minuten voorbereiding en 5 minuten bereiding

Ingrediënten voor 6 stukjes witlof (bijgerecht)

 • 3 stronkjes witlof
 • halve theelepel zout
 • halve theelepel suiker
 • 6 plakjes ontbijtspek

Bereiding:

Breng water aan de kook, voeg het zou en suiker er bij. Snijd een klein plakje van de uiteinde van de stronkjes witlof en verwijder eventueel de buitenste bladeren. Kook de stronken witlof in zijn geheel 4 minuten.

Giet de witlof hierna af en laat het op zijn kop in de pan even kort uitlekken. Snijd de stronken witlof hierna over de lengte door en laat het zo op zijn kop tegen de zijkant van de pan afkoelen en uitlekken.

Als de stronken witlof zijn afgekoeld, knijp ze dan uit zodat het overtollige water er uit is. Rol de stronkjes witlof hierna in de ontbijtspek.

Grill de witlof met spek om en om krokant op een hete barbecue.

 

———————————————

Klik hier voor meer barbecue recepten.
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
6 comments
 1. Wat een goed, en lekker, idee zeg! Ik bbq eigenlijk nooit groenten. Het blijft altijd bij een salade en vlees. Maar dit is een lekkere aanvulling daarop.
  Bedankt voor de tip Brenda! Ik ga het zeker uitproberen.
  Groetjes en tot een volgende keer, Marja. . :-D

 2. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik niet van witlof houd, maar als ik dit plaatje zie is dat misschien verandert. Ik ga weer eens een poging wagen misschien vind ik het nu wel lekker :)

 3. Ga ik gelijk proberen!
  Wat ook heerlijk is: zoete paprika open snijden over de lengte. Beetje geitekaas met honing en wat pijnboompitjes! En kleine groene asperges met een spekhe eromheen!
  Is weer een wat anders!
  Lia

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk