Paella

Paella met drumsticks

Paella stond al zo lang op mijn lijstje om zelf te maken, nu kan ik hem eindelijk afstrepen. Én vaker maken!

Waarom het zo lang geduurd heb weet ik niet. Het is namelijk super makkelijk om te maken, en ook nog eens erg lekker.

In plaats van kipfilet heb ik gekozen voor drumsticks. Het leek me lekker (vlees is lekker zacht) en omdat de paella moet stoven leek het me ideaal als de drumsticks meestoven met de rijst. Qua vis ben ik gegaan voor cocktail garnalen. Niet iedereen is gek op verschillende zeevruchten, daarom leek dit me een mooie middenweg.

Brenda Kookt staat de komende weken in het teken van de BBQ en ook dit gerecht kan op de BBQ gemaakt worden. Zelf hebben we een skottelbraai en hier zit ook een wokplaat op. Hier kun je de paella heel goed in klaarmaken (voor de skottel is ook een speciale paellapan verkrijgbaar).

Paella is een ideaal barbecue, en campinggerecht. Je hebt namelijk maar 1 grote pan nodig en hebt er weinig omkijken naar. Staat deze paella deze zomer nog bij jou op tafel?

Makkelijke paella met kip

Paella

Bereidingstijd 25 minuten plus 25 minuten tijd om te stoven

Ingrediënten voor 3 personen:

 • 4 kipdrumsticks
 • 0,25 gram saffraan
 • 500 ml bouillon
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 rode paprika
 • 1 courgette
 • 150 gram risottorijst
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • 1 klein blikje tomatenpuree
 • 100 gram cocktailgarnalen
 • verse peterselie
 • partjes citroen om er bij te serveren

Bereiding:

Laat de saffraan in een kopje met daarin een deel van de  hete bouillon weken.

Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan. Snipper de ui en pers de knoflook, bak dit even aan in de koekenpan. Voeg de drumsticks in de pan en bak dit om en om een paar minuten mee.
Snijd de courgette en paprika in blokjes. Voeg de groenten bij de drumsticks en bak even mee. Voeg de paprikapoeder, tomatenpuree en bouillon (ook het kommetje met daarin de saffraan) in de pan en breng aan de kook. Strooi de rijst over de pan en laat op middelhoog vuur 25 minuten mee garen. Probeer niet te roeren, maar zorg ervoor dat de rijst wel in het vocht van de bouillon ligt. Verwarm de garnalen aan het einde even mee zodat ze garen.

Bestrooi de paella met gehakte peterselie. Dek de pan af met aluminiumfolie en laat het even 10 minuten staan. Garneer de paella voor het serveren met partjes citroen.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
21 comments
 1. Hmm heerlijk!

  Ik ben dol op paella en maak hem dan ook regelmatig zelf klaar (ook altijd met kip of drumsticks en garnalen). Maar hij blijft toch het lekkerst in Spanje :P.

 2. goedemorgen Brenda,

  Ziet er weer heerlijk uit!
  Komt zeker ook op mijn lijstje!
  Thx fijne zonnige dag!

  gr. Jacquelien

 3. Love Paella, maar idd, niets gaat boven die uit Spanje!
  Als ik een ‘vis-proof’ pannetje maak, dan vervang ik de garnalen met gebakken chorizo…aanrader!!!

  1. Wat een uitstekend idee! Ik hou nl. niet van schaal en schelpdieren! Ik ga het nu echt een keer maken! Met kip en chorizo! Klinkt erg lekker moet ik zeggen.
   Nogmaals dank. Groetjes,
   Marja

 4. Mmm. lekker! Hoeveel van de ingredienten moet ik aanpassen bij 5 personen? Ik dacht aan kippe dijtjes een pond (i.p.v. de pootjes), maar ik zit even met de vocht hoeveelheid?
  Heb je een advies?

  Hartelijke groet, Mirjam

  1. Ik zou in dat geval ongeveer 750 tot 800 ml bouillon gebruiken. Handige aan kippedijtjes is dat er geen botjes in zitten. Al gleed het vlees bij ons ook zo van de drumstick, zo gaar en mals was het.

   1. Ik heb 7 ons kippedijtjes genomen van onze turkse supermarkt, die zijn zo lekker en inderdaad 750 ml. bouillon. En garnaaltjes uit de diepvries.
    Het was heerlijk!

 5. Oh wat heerlijk! Vorig jaar voor het eerst paella gegeten in Spanje en ben er gek op! Zou je het denk je ook met quinoa kunnen maken ipv rijst? En moet ik dan nog iets anders doen in dit recept?

  1. Hoi liesbeth, Quinoa is eerder gaar dan rijst. De stooftijd is in dat geval minder lang. Het lijkt me wel goed om te de kip in dat geval iets langer voor te bakken. Anders is de quinoa gaar, maar de kip nog niet.

 6. Hallo Brenda,

  ziet er lekker uit, en wilde het gaan maken. Maar nu lees ik dat er 0.25 gram saffraan in moet. Buisjes die ze bij de AH verkopen zit slechts 0.05 gram in. Klopt het dat er hier echt 5 buisjes saffraan voor nodig zijn?

  met vriendelijke groeten,

  Hans

 7. Ik heb genoten van het lekkere eten. Wel was het bij ons maar voor 3 personen genoeg. Als ik nog wat extra groente zou willen toevoegen, wat is dan geschikt om er door heen te doen?

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk