Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Paella

Paella met drumsticks

Paella stond al zo lang op mijn lijstje om zelf te maken, nu kan ik hem eindelijk afstrepen. Én vaker maken!

Waarom het zo lang geduurd heb weet ik niet. Het is namelijk super makkelijk om te maken, en ook nog eens erg lekker.

In plaats van kipfilet heb ik gekozen voor drumsticks. Het leek me lekker (vlees is lekker zacht) en omdat de paella moet stoven leek het me ideaal als de drumsticks meestoven met de rijst. Qua vis ben ik gegaan voor cocktail garnalen. Niet iedereen is gek op verschillende zeevruchten, daarom leek dit me een mooie middenweg.

Brenda Kookt staat de komende weken in het teken van de BBQ en ook dit gerecht kan op de BBQ gemaakt worden. Zelf hebben we een skottelbraai en hier zit ook een wokplaat op. Hier kun je de paella heel goed in klaarmaken (voor de skottel is ook een speciale paellapan verkrijgbaar).

Paella is een ideaal barbecue, en campinggerecht. Je hebt namelijk maar 1 grote pan nodig en hebt er weinig omkijken naar. Staat deze paella deze zomer nog bij jou op tafel?

Makkelijke paella met kip

Paella

Bereidingstijd 25 minuten plus 25 minuten tijd om te stoven

Ingrediënten voor 3 personen:

  • 4 kipdrumsticks
  • 0,25 gram saffraan
  • 500 ml bouillon
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 150 gram risottorijst
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 100 gram cocktailgarnalen
  • verse peterselie
  • partjes citroen om er bij te serveren

Bereiding:

Laat de saffraan in een kopje met daarin een deel van de  hete bouillon weken.

Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan. Snipper de ui en pers de knoflook, bak dit even aan in de koekenpan. Voeg de drumsticks in de pan en bak dit om en om een paar minuten mee.
Snijd de courgette en paprika in blokjes. Voeg de groenten bij de drumsticks en bak even mee. Voeg de paprikapoeder, tomatenpuree en bouillon (ook het kommetje met daarin de saffraan) in de pan en breng aan de kook. Strooi de rijst over de pan en laat op middelhoog vuur 25 minuten mee garen. Probeer niet te roeren, maar zorg ervoor dat de rijst wel in het vocht van de bouillon ligt. Verwarm de garnalen aan het einde even mee zodat ze garen.

Bestrooi de paella met gehakte peterselie. Dek de pan af met aluminiumfolie en laat het even 10 minuten staan. Garneer de paella voor het serveren met partjes citroen.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

23 Comments

  1. Anna-Maria 8 december 2018 at 19:43

    Ik heb genoten van het lekkere eten. Wel was het bij ons maar voor 3 personen genoeg. Als ik nog wat extra groente zou willen toevoegen, wat is dan geschikt om er door heen te doen?

    Reply
  2. Anna Knoester 17 augustus 2020 at 17:43

    kan ik paella een dag van te voren maken?

    Reply
    1. Brenda Hoff 24 augustus 2020 at 18:44

      Ja dat kan wel, echter wordt het gerecht dan wel droger. Je kunt bij het opbakken van de paella eventueel een klein beetje water toevoegen.

      Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: